vladster
Primećen član
- Poruka
- 771
Zasto Manoylo ne isprica kako je fino vise zadnjih mesec dana u Montrealu zbog studentskih demonstracija. Verovatno su neredi posto svi imaju da jedu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zasto Manoylo ne isprica kako je fino vise zadnjih mesec dana u Montrealu zbog studentskih demonstracija. Verovatno su neredi posto svi imaju da jedu.
Za koga je uspeh da ima 30 godina kredita na kucu, taj covek nema 3 orahove ljuske u glavi.
Bitno je da si ti uspeo, koji vec 6 godina putujes u Kanadu, ja sam za to vreme 6 puta bio tamo-vamo, i obisao jos 5 razlicitih zemalja.
Papiri su jos uvek tu i traju i ako odlucim uvek cu moci da se vratim, i kad propadnu papiru, uvek cu moci da odem opet.
Konobari i serveri su specificno zanimanje ovde, zato su placeni 'samo' 9-10cad jer se racuna da dodatno zarade putem baksisa (koji bi trebalo takodje da prijave)
Ostali forumasi molim da procitaju sta jedan Kanadski radnik moze da plati sa svojom minimalnom zaradom.
Deo teksta gde pise tezak i iscrpljujuci rad, to je najobicnija glupost....da slucajno radnik u Srbiji, u fabrici ili gde god ne uziva mozda na poslu, maze ga i paze?!
A da se vratimo na tvoj slucaj:
znaci zaradjivao si oko 3000 cad neto svakog meseca. ocigledno je da si radio kao konobar, sto se u Kanadi svrstava u semi-skilled kategoriju....prevedeno na nas jezik prakticno ne postoji sansa da imigrirate iz Srbije sa zvanjem konobar (ne omalovazavam profesiju, nego hocu da kazem da ljudi koji apliciraju narocito na FSW su visokoobrazovanog profila sa sansom da u par godina nadju vrlo pristojne poslove)
Kao sto rekoh, da nije smesno bilo bi zalosno.
Ali zaista, zaista uzivam citajuci kako se dopisujes sam sa sobom i aplaudiras sebi na komentarima, neprocenjivo![]()
Zavrsio sam Koledz u Kanadi, ali nazalost posla u Struci nije bilo, tako da morao sam da radim kao konobar, na kraju se ispostavilo da tu ima i vise nego dosta novca, doduse to je takav restoran, postoje restorani gde konobari prolaze jako gore. Imam i dalje mogucnost da dobijem LMO na kraju i PR, ali vise nisam zeleo da ostanem u Kanadi, nije vise bila rec ni o zivotnim troskovima, ni o nacinu zivota.. jednostavno to je zemlja u kojoj ja nikad ne bih proveo svoj zivot.
Ovo o troskovima je jako glupo raspravljati, kako mi u Srbiji izleti 1000 dinara, tim istim tempom u Kanadi ode 100$ dolara, na totalne gluposti. Jako je glupo racunati troskove, zato sto nikad ne mozes sve sitnice da ubrojis, sem ako ne zivis robotski zivot.
izvinjavam se svim forumasima sto sam skrenuo sa teme (kao i mnogi ovde), i sto neki od mojih postova se ne uklapaju u temu.....
Stoga predlazem da otvorimo jos jednu temu o Kanadi tipa pitanja -odgovori, koja ce biti koncipirana tako da forumasi - Kanadjani odgovaraju na pitanja postavljena od strane potencijalnih imigranata, imigranata u procesu i svezih doseljenika.
Mi cemo se potruditi da dajemo iskrene odgovore i bazirane na nekom svom iskustvu
Neka od pitanja na koja mi mozemo da vam odogovorimo su:
tumacenja CIC sajta,
informacije o procesima kada se aplicira iz Kanade,
odabiranje pravog programa imigracije za odredjeno zanimanje
LMO
Work Permit
Pomoc oko CV
Kako traziti posao
Gde traziti stan
Troskovi zivota
I jako vazno, kako se uspesno uklopiti u drustvo
...sve tehnicke sitnice vezane za SIN, vozacke dozvole itd
Ako ima interesovanja posaljite svoj feedback. Ovo se takodje odnosi i na Kanadjane ako su spremni da ucestvuju.
Ja licno su odgovarati na pitanja samo pod uslovom da se radi o legalnim radnjama, da su pitanja kratka i jasna.
pozz
delimicno se slazem sa tobom oko troskova...jeste skupo ovde, ali 3000 cad je veoma solidna plata
ali sa druge strane, nije ni u redu sa tvoje strane sto sve toliko crno predstavljas dogadjanja u Kanadi....jer je to tvoj subjektivni dogadjaj i iskustvo
pusti ljude neka asmi odluce gde im je bolje...verovatno i ti da nemas 'zadovoljavajuci' posao u Srbiji, ne bi tako pricao, kad na kraju meseca zaradis 20-30 hilj dinara
i ja se slazem ..najbolje je ziveti u Srbiji i imati platu 2000 eur...
vezano za zanimanje, nije sramota biti konobar, pa ne treba da objasnjas pricu...ja ih poznajem dosta, a ako mi zagusti, rado bih to isto radio....
sto se tice papira...to sto si zavrsio koledz ovde, to ti vise nece pomoci, jer postoji vremenska granica do kada mozes aplicirati za PR preko CEC (cak ni to ne moze vise, mora koledz u + god radnog iskustva u toj oblasti).
a za sve ostale oblike moras regularnim putem kao i svi drugi aplikanti
drugim recima , sto se tice LMO..tu si u potpuno istoj situaciji kao i svi drugi aplikanti...uz pretpostavljam poznanstva u Kanadi , pa ti neko moze dati preporuku i naci firmu koja je voljna da radi proceduru za tebe
wow, neverovatno je kako se ista prica vrti na ovom forumu kao i na starom i cak i posle 2 godine su tu isti ljudi, svi mi koji smo sleteli pre dve tri godine jedva da ikad svratimo na forum, uglavnom ne, jer radimo i zivimo svoj zivot sto me dovodi do zakljucka kako oni koji su vecito tu imaju definitivno dobar posao i puuuunooo vremena ili je u pitanju nesto drugo...
Ostalima zelim sretan pocetak i brzo snalazanje kad slete, i da sto pre stanu na noge ovde u Kanadi i pronadju svoj put.
Statistika i politika ne treba da vas zanima jer ne utice mnogo na vas zivot u pocetku, mozda tek za 10tak godina a mozda ni tad,
dotle slusajte sebe i budite vredni, ucite, razvijajte se i trazite bolje za sebe. Najteze nam je da budemo strpljivi i da pocnemo sve ispocetka.
Ako postanete necim nezadovoljni, gradom ili poslom, svojom situacijom, nemojte da padate u bedak vec gledajte kako to da promenite da vam bude bolje,
ne slusajte one koji vam govore da nesto ne moze da se uradi i da znaju nekog ko je nekad nesto pokusao i nije mu uspelo, dugujete sebi da verujete u sebe i svoj cilj i da bar pokusate,
kanada je puna urbanih legendi o neuspehu ali iz mog iskustva to je samo zato sto neki od tih ljudi nisu cak ni pokusali,
meni su govorili da mi nece dati kanadsku diplomu i licencu na osnovu moje a uspela sam, govorili su da je nemoguce naci posao u struci a oboje radimo u struci.
Da citiram Del Boja : he who dares wins
Dali smo sebi 5 godina da stignemo do poslova u struci, dve ok plate i sanse da se skucimo negde, da se prilagodimo na zivot ovde i prosirimo porodicu.
promenili smo 3 grada za 2 godine i uskoro se selimo u cetvrti, krajem ove godine cemo ostvariti skoro sve sto smo sebi dali 5 godina da uradimo.
Nismo bas bili strpljivi ali isplatilo se jer smo bili vredni![]()
Stoga predlazem da otvorimo jos jednu temu o Kanadi tipa pitanja -odgovori
Bas tako.Ne izmisljajte toplu vodu.Samo rad i strpljivo.
Tako je. Ja volim da cujem razlicite stavove i mislim da i ako su u pitanju stavovi sa kojima se ne slazem ipak mogu biti korisni jer pomazu da se situacija razmotri iz vise uglova. Drago mi je da ima raznih komentara ali bilo bi bolje da se oni ne mesaju sa temom ovog foruma nego da se otvori posebna tema.
Nije osudjena na propast, jer necu dozvoliti vredjanje, spam i dizanje tenzija na temi. Treba se cuti i druga strana, nekoga kome se ne svidja zivot u Kanadi, sa konstruktivnom raspravom i diskusijama.Ideja nije losa, ali verovatno je osudjena na propast, jer ovi sto pricaju sami sa sobom i zbog sopstvenog neuspeha pljuju po Kanadi bi ubrzo zagadili temu.
Njihov ego je takav da ne mogu da se suzdrze od toga, tj. da postavljaju samo cinjenice.
Ideja nije losa, ali verovatno je osudjena na propast, jer ovi sto pricaju sami sa sobom i zbog sopstvenog neuspeha pljuju po Kanadi bi ubrzo zagadili temu.
Treba kontaktirati administratore da se postavi lepljiva tema mozda "Zivot u Kanadi".
wow, neverovatno je kako se ista prica vrti na ovom forumu kao i na starom i cak i posle 2 godine su tu isti ljudi, svi mi koji smo sleteli pre dve tri godine jedva da ikad svratimo na forum, uglavnom ne, jer radimo i zivimo svoj zivot sto me dovodi do zakljucka kako oni koji su vecito tu imaju definitivno dobar posao i puuuunooo vremena ili je u pitanju nesto drugo...
Ostalima zelim sretan pocetak i brzo snalazanje kad slete, i da sto pre stanu na noge ovde u Kanadi i pronadju svoj put.
Statistika i politika ne treba da vas zanima jer ne utice mnogo na vas zivot u pocetku, mozda tek za 10tak godina a mozda ni tad,
dotle slusajte sebe i budite vredni, ucite, razvijajte se i trazite bolje za sebe. Najteze nam je da budemo strpljivi i da pocnemo sve ispocetka.
Ako postanete necim nezadovoljni, gradom ili poslom, svojom situacijom, nemojte da padate u bedak vec gledajte kako to da promenite da vam bude bolje,
ne slusajte one koji vam govore da nesto ne moze da se uradi i da znaju nekog ko je nekad nesto pokusao i nije mu uspelo, dugujete sebi da verujete u sebe i svoj cilj i da bar pokusate,
kanada je puna urbanih legendi o neuspehu ali iz mog iskustva to je samo zato sto neki od tih ljudi nisu cak ni pokusali,
meni su govorili da mi nece dati kanadsku diplomu i licencu na osnovu moje a uspela sam, govorili su da je nemoguce naci posao u struci a oboje radimo u struci.
Da citiram Del Boja : he who dares wins
Dali smo sebi 5 godina da stignemo do poslova u struci, dve ok plate i sanse da se skucimo negde, da se prilagodimo na zivot ovde i prosirimo porodicu.
promenili smo 3 grada za 2 godine i uskoro se selimo u cetvrti, krajem ove godine cemo ostvariti skoro sve sto smo sebi dali 5 godina da uradimo.
Nismo bas bili strpljivi ali isplatilo se jer smo bili vredni![]()
izvinjavam se svim forumasima sto sam skrenuo sa teme (kao i mnogi ovde), i sto neki od mojih postova se ne uklapaju u temu.....
Stoga predlazem da otvorimo jos jednu temu o Kanadi tipa pitanja -odgovori, koja ce biti koncipirana tako da forumasi - Kanadjani odgovaraju na pitanja postavljena od strane potencijalnih imigranata, imigranata u procesu i svezih doseljenika.
Mi cemo se potruditi da dajemo iskrene odgovore i bazirane na nekom svom iskustvu
Neka od pitanja na koja mi mozemo da vam odogovorimo su:
tumacenja CIC sajta,
informacije o procesima kada se aplicira iz Kanade,
odabiranje pravog programa imigracije za odredjeno zanimanje
LMO
Work Permit
Pomoc oko CV
Kako traziti posao
Gde traziti stan
Troskovi zivota
I jako vazno, kako se uspesno uklopiti u drustvo
...sve tehnicke sitnice vezane za SIN, vozacke dozvole itd
Ako ima interesovanja posaljite svoj feedback. Ovo se takodje odnosi i na Kanadjane ako su spremni da ucestvuju.
Ja licno su odgovarati na pitanja samo pod uslovom da se radi o legalnim radnjama, da su pitanja kratka i jasna.
pozz
Cao.Nema kod nas nista novo.Cekamo i dalje PD,nadamo se lutriji za GC pa bi nam to ubrzalo odlazak i tako,sta da se radi "ko zna zasto je sve ispalo onako"pa da odustanemo radi USA.Cestitke na vasem uspehu i puno srece na drugom kontinentu.Pozdrav!.Binky, dugo vas nije bilo. Sta se desava kod vas?![]()
Ћао свима колико вас има
Требало би ускоро да аплицирамо вереница и ја...тј будућа жена и ја за канадску исељеничку визу али ме интересује да ли нам је боље да тражимо за Алберту или Онтарио-Торонто пошто ми у њему живе тетка и теча који би били јаки гаранти (не спонзори) и није им фрка за то. Е сад, ми би одавде што пре (као и сви) па нас интересује шта мислите да се краће чека Алберта или Торонто са јаким гарантима?
Иначе, да се представим мало:
Она је зубни техничар и стоматолошка сестра са трогодишњим искуством и стажом а ја дипл.тренер пливања и ватерпола са шестогодишњим искуством али без стажа
Ето толико за сада да не тупим даље...
Поздрав