Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav!.
Ja sam bila prvih 4,5 meseci u North York kod prijatelja a posle u Etobicoke kod rodbine.Da u pravu si sve zavisi gde se stan iznajmljuje,moji prijatelji su placali 1250 dolara dvosoban stan Bathrust and Steeles area.
Zgrada nije losa onako malo starija i za moj ukus stan bi mi savrseno odgovarao.Richmond Hill je skup dosta ,Mississagua onako a Brampton ja mislim da je najjeftiniji.Downtown bi trebalo izbegavati zbog kriminala pogotovo ako imate decu.Ja licno bi volela ziveti tamo ali posto imam sina od 9 godina neznam bas dali je pametno.U svakom slucaju posao se moze naci preko kijiji site a onda polako.Za pocetak se nemojte libiti raditi svasta jer kasnije sve dodje na svoje.Verujte mi moze se ziveti lepo samo ako pametno rasporedis.Caos!

Pozdrav!.
moji prijatelji su placali 1250 dolara dvosoban stan Bathrust and Steeles area.

Bljak :)
Downtown bi trebalo izbegavati zbog kriminala pogotovo ako imate decu.

Jok. Downtown je najskuplji i u tome najsigurniji deo Toronta.... mozda osim Entertainment district. North York sa druge strane......

U svakom slucaju posao se moze naci preko kijiji site a onda polako.Za pocetak se nemojte libiti raditi svasta jer kasnije sve dodje na svoje.Verujte mi moze se ziveti lepo samo ako pametno rasporedis.Caos!

Nope. Kijiji i Craigslist su puni prevaranata. 99% oglasa su skamovi ili u najboljem slucaju telemarketing. Posao se nalazi da dobar i proveren nacin. CV u ruke pa od vrata do vrata.

@Kris1610, A zasto mislis da je downtown pun kriminala, navedi neki primer ili neko tvoje iskustvo zbog cega mislis da je to tako?!

@Vladster, Zasto Craigslist i Kijiji nisu pouzdani, zar ne vaze za jedne od najboljih po izvoru informacija, mozda nisu bas 99% nepouzdani?! Evo jedan konkretan primer, ja znam jednu devojku koja je bila u Torontu skoro 2 godine, ona i muz su isli na FSW program on je bio nosilac, a koja mi je rekla, da skoro 2 godine nije mogla da nadje posao i da je non-stop aplicirala online, te je dobijala odgovore uglavnom sa svakog oglasa za posao sa odgovorom da nije citizen i da prvenstvo poslova imaju Kanadjani. Ja mislim da je ona previse birala tj verovatno nije htela da prihvati bas bilo sta da radi jer je suprug imao posao ali to sto je dobijala odgovore govori da ipak ti oglasi jesu pravi koliko-toliko. Recimo moja supruga koja zivi u Kanadi od rodjenja, a nije zatupljena kao vecina Kanadjana tamo jer je radila po celom svetu, kaze iz njenog licnog iskustva konkretno za Kijiji da je ok i da cesto nalazi tamo ono sto joj treba. Slazem se sa tobom za posao, uvek je bolje ici i licno traziti posao, i jedna mala ispravka, na Zapadu ne postoji cv nego resume, koji treba da je besprekoran, bez gresaka...

Hej hej!

Nisam imala neko ruzno iskustvo u downtownu ali mislim tako jer je moj rodjak kod koga sam bila u pocetku kad je dosao raznosio pice pa je imao raznih neprijatnosti.Meni licno se svidja i volela bi tamo ziveti samo je jako skupo.A sto se tice kijiji dok sam bila u Torontu ja sam aplicirala na razne oglase tipa cuvanje dece , ciscenje cisto da vidim dali ce neko odgovoriti i verujte mi da sam samo posle 7 dana dobila ponudu za posao.10$ na sat minimalno ali dobro za pocetak.Moja prijateljica isto non stop visi na Kijiji i uspela se zaposliti.Mada mozda opet ni to nije pravilo ali iz licnog iskustva znam da se moze pronaci posao pod uslovom naravno da hoces da radis a ne da izmisljas toplu vodu.Sto se tice Bathurst okoline sta znam, nije lose ima puno rusa kojima engleski i nije bas jaca strana i zidova takodje.Meni je to sve ok samo da se radi i da zivis normalno.netrazim puno zar ne??hahahahahaa Pozdrav....

Ja bih rekla u Becu, kao i do sad, ako tako interpretiramo ovu recenicu iz tog obavestenja:
Selection interviews conducted by the MICC with immigration candidates from Eastern Europe will be held in the same locations as usual in the territories concerned.

Hvala,Donivas.Pogledao sam posle na njihovom sajtu o cemu se radi,za nas intervjui ostaju u Becu.Sto se tice slanja aplikacija,dopuna itd to se odsada salje za Montreal,koliko sam ja razumeo.Ugasili su nekoliko BIQ pa i ovaj u Becu.

Cao drustvo..Imam dva pitanja.Ja sam noslac aplikacije ali me interesuje dali se boduje srednja trogodisnja skola posto moj muz ima srednju masinsku.Ja sam racunala da tu necemo dobiti poene ali opet na nekim sajtovima sam nasla da 11 god skolovanja nosi 3 boda a na nekim 0.I dali ce nam job offer koji smo i on i ja dobili iz Kanade pomoci u proceduri ili ne?Radi se o regularnoj ponudi za posao za koju nemamo odobrenje od HR.Znam da ne nosi bodove ako nije odobrena od Human Resources ali nadam se da ce nam pomoci bar u Adaptability.Hvala unapred!

@Kris1610, A zasto mislis da je downtown pun kriminala, navedi neki primer ili neko tvoje iskustvo zbog cega mislis da je to tako?!

@Vladster, Zasto Craigslist i Kijiji nisu pouzdani, zar ne vaze za jedne od najboljih po izvoru informacija, mozda nisu bas 99% nepouzdani?! Evo jedan konkretan primer, ja znam jednu devojku koja je bila u Torontu skoro 2 godine, ona i muz su isli na FSW program on je bio nosilac, a koja mi je rekla, da skoro 2 godine nije mogla da nadje posao i da je non-stop aplicirala online, te je dobijala odgovore uglavnom sa svakog oglasa za posao sa odgovorom da nije citizen i da prvenstvo poslova imaju Kanadjani. Ja mislim da je ona previse birala tj verovatno nije htela da prihvati bas bilo sta da radi jer je suprug imao posao ali to sto je dobijala odgovore govori da ipak ti oglasi jesu pravi koliko-toliko. Recimo moja supruga koja zivi u Kanadi od rodjenja, a nije zatupljena kao vecina Kanadjana tamo jer je radila po celom svetu, kaze iz njenog licnog iskustva konkretno za Kijiji da je ok i da cesto nalazi tamo ono sto joj treba. Slazem se sa tobom za posao, uvek je bolje ici i licno traziti posao, i jedna mala ispravka, na Zapadu ne postoji cv nego resume, koji treba da je besprekoran, bez gresaka...

Zmajo, valjda si skontao do sada da su Vladster i njegov alter ego Arlington Road dezurni pljuvaci Kanade na forumu i da im skoro niko ne odgovara?
Inace Kijiji u Kalgariju se smatra veoma pouzdanim i gotovo sve sto licno prodajete najbrze ide preko njega.

Ne lupaj. Arli i ja nismo ni malo slicni.

Kijiji je pouzdan za sta? Mislim da posto sam ziveo u Montrealu 15 godina i u Torontu skoro 5 mogu umesto u nekoj selendri u Alberti mogu pouzdano da kazem da je Kijiji pun prevara. Mislim mozda ako neko trazi Filipino cistacicu dge se satnice placaju manje od minimalca imate sansu. Ovo je iskreno misljenje a ne lupanje poput tvog gde bez ikakvog dokaza preporucujes ovaj besplatan sajt gde svaka baraba moze da postavi oglas.

Molim te :)

@Kanadjanin - Iskreno, nemam nista protiv. Svako ima pravo da pise sta zeli a svi smo tu da procenimo koje su informacije prave, da citamo izmedju redova i saznamo ono sto nas interesuje. Ja sam samo zeleo da se razjasni nesto jer ljudi koji ovde na forumu citaju i zele da se upute u buduci sistem gde ce ziveti, treba da dodju do pravih informacija. Nemam nista protiv Vladstera ili bilo koga niti imam nameru da se raspravljam, samo cu da izrazim svoje misljenje i da demantujem ako mislim da nesto nije kako neki pisu, i ako ce nekome to pomoci, super!
Dakle za Kijiji zaista mislim da je pouzdan izvor informacija, dao sam i konkretne razloge u prethodnom postu, e sad ako neko misli drugacije neka navede konkretne razloge ili neko iskustvo zbog cega misli da je drugacije, pa neka ljudi sami procene!

..ja mogu za Vancouver da kazem da Craigslist ima dosta kvalitetnih oglasa i da se moze posao naci preko njega, kao i kupiti mnogo stvari pocevsi od automobila
..takodje ima i prevara, narocito kada je u pitanju izdavanje stanova, ali se lako `provale`

Kijiji nije toliko popularan u BC...ali u AB jeste...

Sta kazete na ovo? To je mozda dobra sansa ali treba otici do Irske.

Representatives of the construction industry in B.C., Alberta and Saskatchewan will be in Ireland next week to attend a job fair and recruit skilled trades people interested in moving to Canada.

http://www.journalofcommerce.com/article/id48968/--associations-look-to-ireland-for-workers

http://www.thestarphoenix.com/business/Companies+search+skilled+labour+Ireland/6224006/story.html

In early March, delegations from Saskatchewan, Alberta, and British Columbia will be traveling to Ireland with the intent of filling approximately 300 job openings with qualified workers.

http://www.cicnews.com/2012/02/canad...ss-021394.html

Back