zmaja23
Zainteresovan član
- Poruka
- 287
Eto odgovora, odlicno. Nisam bas siguran da li je tacno 750, moguce da je mozda i neki dinar vise, mozda 790 dinara 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mislim da je vec bilo ranije i da sam vec procitao o tome ovde negde, ali ako mislimo na isto, treba ti prevod vozacke ili medjunarodna vozacka, ali, mislim da cak mislis i na nesto trece, mozda u vezi polaganja, mozda potvrda iz osiguravajuceg drustva koliko godina iskustva voznje imas i da nisi pravila prekrsaje itd. kako bi osiguranje bilo jeftinije ili tako nesto?! Ali to ne bih znao da ti kazem, mozda se javi neko sa ovim odgovorom..![]()
Evo da se javimo pošto smo prozvani!
Frka pred put! Karte su kupljene, samo još da poletimo! Tu smo još neko vreme, a prve utiske odande svakako prenosimo čim budemo mogli!
Čestitamo teleporter i La Piaffeta!!!!
Kalli, Happy Sunrise, javite se s vremena na vreme da cujemo kako proticu prve nedelje zivota u Kanadi! Sve najbolje!![]()
. Ja bih trebao da pocnem da radim neki ''survival job'' (neka voznja),, naravno kad polozim Road test. 

Pozdrav svima! Posto je vec proslo vise od 100 dana kako je moja aplikacija stigla u CIO, a ja nemam jos uvek nikakvu povratnu informaciju, voleo bih da dobijem savet ili iskustvo necije u vezi aktivnosti koje bi trebalo (ili ne) da preduzmem. Naime, da li ima smisla da pokusam sa slanjem mejlova i na koju adresu da ih uputim? Ili je mozda jos uvek rano za to i da budem jos strpljiv? Inace kako se moze zakljuciti iz iskustava drugih u poslednje vreme prilicno je ubrzan postupak i vec nakon nekih 2-3 meseca se dobija nekakva povratna informacija. Takodje da napomenem da sam potrebna placanja napravio preko Komercijalne banke i da sam dobio potvrdu iz Beca koju sam prosledio sa aplikacijom. Hvala!
Hvala. Ma procitao sam sve na cic-ovom sajtu, jedino sam hteo da budem siguran i da mi neko iskusniji i upuceniji pomogne.Inace,sve to ima na cic-ovom sajtu,u prevodu nemozes radi kao doktor a da ti poslodavac upise reference kao kran operater![]()
Zahvaljujem Le_Piaffeta, svaka rec ohrabrenja sigurno je da puno znaci u situaciji ovog iscekivanja. Gledajuci prolazna vremena za post julovsku turu izgleda da ipak ocenjivacima moje aplikacije nije bas sve u potpunosti jasno (kao u slucajevima aplikacija koji dobijaju PER posle 90-tak dana, mada moram da priznam da je uzorak mali da bi se bas ovo uzelo kao pravilo) pa im verovatno trebaju i dodatne konsultacije. Inace imam i nedoumicu oko mogucnosti online provere statusa. Naime ja sam pokusao da se ulogujem pomocu broja sa racuna o izvrsenoj uplati koji sam dobio iz visa office u Becu i nisam uspeo. E sad sta je razlog i da li i mogu da dobijem neku informaciju, ako se ulogujem, dok ne dobijem prvi odgovor nije mi jasno!
Pozdrav drugari!
Konacno da se i ja prikljucim u drustvo.Moja aplikacija za FSW je zavrsena jos samo da uplatim takse i gotovo saljem negde polovinom marta.A onda nastaje haos..cekanje ..muka...hoce li..nece...Daj boze da sve bude ok ...Puno srece svima....
Kristina!

Hvala!Pozdrav Barni & drugari,
...Barni kad polecete, gde nameravate...? Srecan vam put i novi pocetak!
![]()

Pozdrav drugari!
Konacno da se i ja prikljucim u drustvo.Moja aplikacija za FSW je zavrsena jos samo da uplatim takse i gotovo saljem negde polovinom marta.A onda nastaje haos..cekanje ..muka...hoce li..nece...Daj boze da sve bude ok ...Puno srece svima....
Kristina!

Cao svima!
Evo nekoliko pojedinosti iz Toronta.Ja sam tamo bila 6 meseci i mogla bi ostati 600 godina.Sto se Toronta tice grad je ogroman , lep, raznolik.Ako trazite posao mozete traziti putem kijiji site Toronto.
Gradski prevoz je odlican mesecna karta kosta oko 126 dolara za kompaniju TTC.Za Vivu malo manje oko 109 $.Cena stanova se krecu od 1000 pa gore u zavisnosti gde stanujete.Komunalije uracunate naravno.Sta jos da vam kazem.Hrana je relativno jeftina uvek su neki popusti , rasprodaje,a tako i obuca, odeca, pogotovo u tim vecim trznim centrima.Ljudi su ljubazni,svako ce ti pomoci gde god da se okrenes.
I sto je najvaznije bar meni tamo smo svi jednaki.Nema veze koje si boje koze, koje nacionalnosti.neznam za ostale gradove nisam bila ali Toronto je predivan , ja sam odusevljena..Ako neko hoce nesto da pita slobodno...mozda sam nesto izostavila..A da jos nesto jedino vrtici su skupi oko 800 za jedno dete.Ako ste blizu Madjarske granice putujte iz Budimpeste karta je upola jeftinija nego iz Beograda...Pozdrav!!
ima ovdje veterana koliko hoces, neki pisu i blogove, mi ih pratimo godinama i uglavnom znamo sve te informacije... praceno sa slikama, mukama i mukicama, nedoumicama, dijelovima grada, problemima sa kriminalom i slicno... nista ne brini.. plus te iste stvari pisu cak i na pismu koje dobijes sa vizom, ne ocekuj ovo, ne ocekuj ono... i na kraju srecan novi zivot u kanadi....Lep ti je post, odise sa optimizmom. Odusevljena sa Torontom.???!!!!!!!
A reci mi u kom kraju si Toronta bila, da li imas bas sve informacije.Da li znas koje non profit organizacije pomazu nasim kao i drugim useljenicima. Puno srece sa dobijanjem posla preko Kijija. javi se ako imas poteskoca u Torontu ili ako su ti potrebne prave informacije.
Potrebno je znati u kom delovima traziti stan, izbegavati pojedine delove Toronta sa visokim procentom kriminala,
slobodno se mozete i javiti na PP ako vas nesto vise interesuje.
Za obezbediti stan , potrebno je da u vase ime aplicira za stan , uobicajeno je da se daje za prvi i zadnji mesec, pojedini stanodavci traze unapred i do 6 meseci.
Pronaci posao u struci je i tesko i nije , sve u zavisnosti da li imate prijatelje koji vec rade u firmama ali uobicajeno je da dok se ne nadje posao, radi sve i svasta da se sacuvaju novci koje ste doneli.
Odredjena suma novca koje ste prikazali se predpostavlja da ce vam biti za minimum 6 meseci,
osobe koji zele da vam pomognu mogu vam dati prave informacije kako da sacuvate svoje novce i da pocnete da primate Novcanu pomoc.
Za potvrde da ste bili vozac i da ste imali osiguranje , ce vam pomoci da kod nekih osiguravajucih kuca dobijete popust.Zakon koji je na snazi trazi da se polaze prvo za G2, koje imaju restrikcije- nesme se imati ni kap alkohola,ne moze se voziti auto putem bez nekog pored sebe koji ima G licencu itd.
da vas nebih razocarao, pripremite se da cete imati dosta poteskoca u adaptaciji i da ce proces biti laksi ako imate prijatelje.
PRAVE INFORMACIJE su najvaznije.