Kako do Kanadske iseljeničke vize?

HVALA MEDUSA !!!:D
Napisacu sta mi nije jasno , pa i ti , a i ostali prokomentarisite,
Zavrsio za gradjevinskog tehnicara - srednja skola .
Nisam to nikad radio , ali imam extra iskustva jos od 1997 kao glazier . Zadnih par godina imam svoju radnju , sve legalno , socijalno-penziono....
Ielts polagao 2003 ( sticajem okolnosti ) i dobio prosek 6 , pre neki dan ponovo polagao-cekam rezultate . Mislim da cu biti negde na ovom nivou ponovo-ali videcemo.
Medjutim , kako god se izbodujem , nemam dovoljno...
E sad vi recite svoje misljenje , posto ste duze u materiji . Ovo je ukratko i najbitnije...
Inace , nemam predrasuda u koji ddeo Kanade ici , bitno je otici .
Slobodno recite sta mislite i sta su vasi predlozi...? Na koju stranu krenuti?
Unapred hvala svima
:worth::worth::worth:

tokanalex,

1. da li ti je zanimanje na listi? - ako nije imas problem i jedino te spasava da nabavis ponudu za posao
2. koliko bodova ti fali? - kako mozes da nakupis dovoljno? nauci engleski za vise bodova, ili opet ponuda za posao koja nosi 10+5(adaptability)=15 bodova ako se dobro secam
3. opcija sa kvebekom koju ja bas i ne poznajem najbolje ali trebalo bi da je lakse, samo moras uciti francuski

A ta famozna ponuda za posao se jako tesko nabavlja. Koliko ja znam, jedino mozes da platis nekoliko hiljada nekoj agenciji ali i onda nije sigurno da ces dobiti ponudu a nije sigurno ni sta ce biti sa tvojim novcem
Eto to ti je neki instant odgovor. Mozda nije najbolji ali ni pitanje nije lako...

A sta je sa Australijom? Jesi pokrenuo proceduru tamo?

U cemu je problem sto sam hteo slikom da podrzim jos jednog pozitivnog lika sa ovog foruma koji razmislja svojom glavom i hoce posteno da ode i izmedju ostalog zaradi i za gitaru?Jesam li vas uvredio na rasnoj,nacionalnoj ili bilo kakvoj osnovi?Ugrozio ljudska prava?U cemu je problem?

Hej , svaka cast za gitarice, nego znas sta je najinteresantnije u svemu tome, ovde nemas bas mnogo vremena da se zezas s nekim stvarima izmedju ostalog i gitarama...he...kupio sam jednu od gore pomenutih kobajagi za sina i evo stoji u ormaru zajedno s pojacalom i ceka svoj red.....ma sacu da je dohvatim, cim se vratim iz Srbije da se malo prisetim. :)

Ja sam samo skidala (jesam barni, al' sam žensko:manikir::D:D:D) materijale sa neta, i po tome radila. Mislim da gramatika nije presudna, moze da dobije high i sa nekim greškicama na writing-u i speaking-u. Za pisanje eseja pogledajte englishryan na youtube, čovek detaljno opisuje kako treba da izgleda esej na IELTS-u. A što se speaking-a tiče, ja nemam priliku da pričam engleski svakodnevno, pa sam dobila 7.5. Samo hrabro!;)

Izvinii molim te sto sam te oslovio u muskom rodu (imam drugara sa istim nadimkom pa sam se prebacio) u svakom slucaju hvala na infu. Supruga je vec poskidala sve i boga mi (pssst.... ne izlazi iz sobe.. uci) te ni ja ne prilazim kompu pa ne stizem ni da pisem.

TELEPORTER
Moze se reci da jesam pokrenuo stvari za Au , medjutim , malo kasnim .
Pripremio sam sve papire za skill assessment , ali su me finansije sprecile da predam pre zadnijh promena , tako da cekam nove uslove .
Inace , samtram da to nece biti problem , posto imam 14 godina iskustva u struci , a svoju firmu nekih 6 ...
Polagao IELTS pre neki dan , cekam jos 7 dana odgovor , pa cemo videti ocene.
I meni je Au zanimljivija , ali zasto ne i Canada ?
Inace , zanimanje za koje apliciram -glazier

Ma nema problema! I tako pišemo malo suprug, malo ja:)Samo neka uči, i neka baci akcenat na listening, čisto da vežba da se koncentriše na tekst, jer ako joj malo popusti koncentracija na testu, moze da izgubi par poena bezveze. Nema negativnih poena, tako da ništa ne treba ostaviti neodgovoreno. Ako nešto treba, pitajte slobodno!:bye:
Inače, gde su svi nestali? Nigde nikog ovih dana....:confused:Mora da je zbog vrućine...:think:

hej ekipica
evo da malo razbijemo ovaj dobar niz... danas mi stigao NER :(

nego, pitanjce za vas iskusije... gdje s može poslati upit i žalba... da li je fax jedini način ili ima neki mail.

hvala

I'm very sorry for your situation. You should to send email to the next address:

FSW-Sydney-Search-Enquiry,

Fax number: (902) 270-3561

CIC call centre number out of Canada: +16139444000, then dial 1-2-1-2-0

CIC Call Centrein Canada on 1-888-242‑2100

Send immediately mail to the email address which I wrote you. Email is very effective and CIO immediately react to it.

to ti je sa koenovog foruma od viktorije

e, jel moze neko da mi pomogne kako da proverim status aplikacije? kucam one sifre (B pa brojevi), datum rodjenja i ime i prezime ali stalno kaze da me nema u bazi..

Evo ovde detaljno obaveštenje i slika:
http://get2canada.wordpress.com/ecas-login-guide/

Ako odabereš opciju identifikacije preko Client ID number-a, onda ukucavaš svoj UCI number. Ako odabereš opciju Immigration file number, onda kucaš taj broj koji počinje sa B....

Hvala svima na podršci.
Jučer je dan bio ludnica, net mi štekao, pisala pisma.... uglavnom pa se sada javljam.
Ne želim biti negativistička ali mislim da od svega neće biti ništa. Poslala sam im mail, a popodne ću fax. Mislila sam ih i zvati, ali s obzirom da ženice na telefonskim linijama ne mogu ništa onda sam se predomislila.
Imamo 66 bodova, znači fali nam jedan bod.

E sada znam da ćete mnogi reči da je to sve očekivano, ali evo da malo objasnim o čemu se radi.
Ja imam završenu srednju med.školu za med.sestru i med.faks. S obzirom da su stalno neke nedoumice oko bodovanja edukacije,prošle godine sam kontaktirala ovlaštenog odvjetnika u Vankouver. Objasnila sam stanje stvari i odgovorio mi je da mogu dobiti 22 boda na obrazovanje ako mi je med.škola trajala 3 godine uz praksu i bla bla bla. Znači apprenticeship+bachelor's degree. Po onome šta piše u uputama sa site ispada da bi to sve tako i bilo. E sada, jučer sam opet malo sve to gledala i oni na drugom mjestu manualu koji sam i ja ranije tu postala imaju neka druga tumačenja. tamo piše da se boduje samo diploma koja nosi više bodova, znači nema pribrajanja diploma i godina školovanja. Isto tako po tome se niti srednja škola pa makar bila strukovna ne boduje sa više od 5 bodova, zato vjerovatno neki nisu niti prošli u Beču. Uglavnom, ono što me ljuti i što ću im sljedeće napisati(ovaj put me brat odgovorio od toga jer mi ne ide u prilog) je da su totalno neprofesionalni! Kako je moguče da na službenom sajtu imaju dvije kontradoktorne informacije i da si svako tumači kako želi i kako mu paše. Ispada da smo mi ovdje neki idioti koji se ne znaju procjeniti i imaju viška novca pa šalju aplikacije i ako ide ide, ako ne nikom ništa!
kako je moguče da netko prođe aplikaciju u CIO-u, a ne i u VO? kako je to moguče od jedne tako profesionalne organizacije ili baš i nisu tako profesionalni. meni je ovo krajnje sramotno! Jer ako toliko ljudi može pogriješiti kod samoprocjene ili ako se i oni međusobno ne slažu kod procjena onda bi bilo uredu da se priupitju da li možda u nećemu griješe. Ali dobro. Mogu sada plakati, ne vrijedi. Partneru su dali 3 boda na edukaciju, mislim da bismo i to laganini popušili u Beču, tako da ono...
Tužna sam, žalosna, razočarana... najviše zbog neprofesionalizma koji očito nije samo na našim prostorima.

pozz svima

Back