Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Dokon sam, pa skinuh sa trakera kako teku stvari... Nama još nije stigao PER (ili NER daleko mu kuća bila, pu, pu, pu), a ni ovima dole (doduše, izbrisao sam nikove, ali tu su VO koji vrlo neujednačeno rade). E, sad, ili je problem do aljkavih aplikacija ili do pojedninih službenika? Nije zgoreg ni OVO pročitati.

Visa Office Application received by CIO
Mexico 22-okt-2010
Vienna 1-nov-2010
New Delhi 14-nov-2010
Buffalo 18-nov-2010
New Delhi 22-nov-2010
Paris 22-nov-2010
New Delhi 30-nov-2010
New Delhi 22-dec-2010
Berlin 29-dec-2010
Buffalo 29-dec-2010
London 26-jan-2011
Vienna 11-feb-2011
Cairo 2-mar-2011
Vienna 8-mar-2011
London 29-mar-2011
London 30-mar-2011
London 1-apr-2011
Rome 1-apr-2011
Moscow 6-apr-2011
New Delhi 12-apr-2011
Vienna 13-apr-2011
London 14-apr-2011
New Delhi 15-apr-2011
New Delhi 21-apr-2011
London 26-apr-2011
London 4-maj-2011

Dokon sam, pa skinuh sa trakera kako teku stvari... Nama još nije stigao PER (ili NER daleko mu kuća bila, pu, pu, pu), a ni ovima dole (doduše, izbrisao sam nikove, ali tu su VO koji vrlo neujednačeno rade). E, sad, ili je problem do aljkavih aplikacija ili do pojedninih službenika?

Mislim da ima iskljucivo veze sa azurnoscu sluzbenika... Mi smo cekali PER 148 dana, sve ostalo je islo nekim normalnim tempom...

Samo strpljenja... :)

Mislim da ima iskljucivo veze sa azurnoscu sluzbenika... Mi smo cekali PER 148 dana, sve ostalo je islo nekim normalnim tempom...

Samo strpljenja... :)
Strpljenja imamo. I ne žuri nam se. Možda smo mi od onih retkih slučajeva koji ne priželjkuju da im se sve brzo završi jer smo trudni, pa ćemo morati da dodajemo još članova. Ali, od oktobra, biće sasvim druga priča. Neverovatno da neko čeka mesecima, kao vi, a da neko dobije za 30-ak dana. Inače, i naši prijatelji koji su već u Kanadi (otišli kao FSW1), ceo proces su završili za neverovatnih 6 meseci!

^^
Vidim da na Koenovom forumu kao avatar imate zastavu Alberte. Pretpostavljam da planirate Kalgeri ili Edmonton?

Hajde da ubijemo malo ovu čamotinju na forumu i vidimo gde sve forumaši žele da idu? Da li svi sa FSW programa planiraju u Toronto, a svi Kvebečani u Montreal? Ili su neki drugi gradovi u opciji?

Poslednja izmena:
^^
Vidim da na Koenovom forumu kao avatar imate zastavu Alberte. Pretpostavljam da planirate Kalgeri ili Edmonton?

Hajde da ubijemo malo ovu čamotinju na forumu i pišemo gde sve forumaši žele da idu? Da li svi sa FSW programa planiraju u Toronto, a svi Kvebečani u Montereal? Ili tu ima još koji grad?

Mi za pocetak u Guelph, ON kod rodjaka, a posle kod vas u Vankuver! :D :D :D

Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalim se, posle Toronto ili Halifax :)

Najprije čestitke svima koji su se pomakli sa mrtve točke. :klap:

Kod mene ništa novo, još se nitko ne javlja :think: valjda je sve ok. ma već sam luda :besna::dash:

Inače što se tiče destinacije bilo je dvojbi između Toronta i par okolnih gradova. Na kraju je odluka pala na Mississaugu. A poslije tko zna. Sam da se dočepam njihove obale :whistling:

^^
Da, Edmonton. Ni ne razmišljamo da se seljakamo po Kanadi ako, naravno, uopšte i odemo tamo. Mada, ko zna kako će naš put izgledati ako, opet naravno, odemo tamo, jer Edmonton je nekako gradić po našoj meri, mali, bogat... ne znam ali se čini kao porodično mesto, a s obzirom da će nas tamo biti najmanje petoro (a jedno se pridružiti kada maturira za tri godine), razmišljamo da tamo pustimo korene. Ako ne bude previše hladno, u protivnom verovatno ćemo opet da gledamo neku varijantu ali za toplije krajeve (tu nikako ne spada Srbija niti bilo šta u Evropi), dakle, Kuba, Australija tako nešto. A do tada - Edmonton (inače, imaju najmanju stopu nezaposlenosti).

Da, Edmonton. Ni ne razmišljamo da se seljakamo po Kanadi ako, naravno, uopšte i odemo tamo. Mada, ko zna kako će naš put izgledati ako, opet naravno, odemo tamo, jer Edmonton je nekako gradić po našoj meri, mali, bogat... ne znam ali se čini kao porodično mesto, a s obzirom da će nas tamo biti najmanje petoro (a jedno se pridružiti kada maturira za tri godine), razmišljamo da tamo pustimo korene. Ako ne bude previše hladno, u protivnom verovatno ćemo opet da gledamo neku varijantu ali za toplije krajeve (tu nikako ne spada Srbija niti bilo šta u Evropi), dakle, Kuba, Australija tako nešto. A do tada - Edmonton (inače, imaju najmanju stopu nezaposlenosti).

edmonton nije mali, ima oko milion stanovnika...
samo je gradjen u sirinu, pa osim samog centra izgleda ko jedno veliko selo:p
bogat nije bas prava rec, pre ce biti ovde se lakse nadje posao nego u drugim delovina kanade...sto vazi generalno za albertu...ali ne bih se mnogo uzdao u statistiku, jer bez preporuke se tesko nadje dobar posao....samo sa minimalnom satnicom
sto se tice klime, jako je hladno, vecim delom godine je pod snegom, manjim delom je bez snega i tad su masovne popravke i izgradnje puteva i ostalo..
za oko nije lepo mesto, nema se sta mnogo videti
poznat je po velikom trznom centru i nista drugo...

Poslednja izmena:
^^
:super:

Mi planiramo u Vankuver, mada smo otvoreni i za druge opcije. Prilikom odluke o budućem mestu boravka, u našem slučaju je presudila procedura licenciranja koja je uređena na provincijalnom nivou i koja je u ovom momentu za našu struku najjednostavnija i najkraća u BC-u. Takođe, ponuda poslova na specijalizovanim sajtovima (monster, kijiji, craiglist, ...) za našu struku (žena i ja smo iste struke :D ) je najveća u Vankuveru i okolini, tako da su se stvari poklopile i olakšale nam izbor.

Takođe, volimo stabilnu klimu (bez mnogo trzavica kao u Beogradu, gde opseg ide od -15 do +45 C) pa smo u prvi mah razmišljali o Novom Zelandu ili Australiji, međutim tamo je procedura nostrifikacije naših diploma kudikamo teža i komplikovanija, a mi odavno nismo u kasnim dvadesetim da imamo vremena i živaca na pretek.

Vankuver mu dođe kao Novi Zeland sa druge strane okeana, pa smo se na kraju ipak odlučili za Kanadu. Jeste da su cene stanova i života astronomske, ali pokušaćemo u svemu tome da plivamo pa kako nam bude. Kao rezervna varijanta ostaju drugi (manji) gradovi u BC-u (Victoria, Kelowna, ...), no moram priznati da ne mogu svoj život da zamislim u gradu sa manje od milion stanovnika (jednostavno navika).

Hvala svima što ste se odazvali mom pozivu i pišite i dalje, veoma je interesantno čitati. :ok:

edmonton nije mali, ima oko milion stanovnika...
samo je gradjen u sirinu, pa osim samog centra izgleda ko jedno veliko selo:p
bogat nije bas prava rec, pre ce biti ovde se lakse nadje posao nego u drugim delovina kanade...sto vazi generalno za albertu...ali ne bih se mnogo uzdao u statistiku, jer bez preporuke se tesko nadje dobar posao....samo sa minimalnom satnicom
sto se tice klime, jako je hladno, vecim delom godine je pod snegom, manjim delom je bez snega i tad su masovne popravke i izgradnje puteva i ostalo..
za oko nije lepo mesto, nema se sta mnogo videti
poznat je po velikom trznom centru i nista drugo...
Zvuči kao da si bio, ili već jesi, u Edmontonu.

Zvuči kao da si bio, ili već jesi, u Edmontonu.

da, 350 km od Edmontona sam, a to je najblizi veci grad :)
ne znam sta da kazem, ako bih morao da zivim tu, ok naviknes se...ali ako ne moras......
mnogo je tesko kad stignes ovde, niko te ne slj... ni za sta
ne znas nikog, posao za minimalac...
upoznas nekog kanadjanina, preporuka i skace satnica
dozvolu ne priznaju, sve mora da polazes, osiguranje u pocetku veliko
automobili skupi, svi pate od korozije zbog zime i soli
drvene kuce, sasvim prosecne 400 k cad
apartmani za rentiranje 1 bd oko 800 cad
upoznao nekog taksistu, platio 100k za licencu da bi mogao da taksira... bez para ne moze nikakav biznis da se zapocne
mnogo tesko sa malo ili nimalo para da se nesto uradi

ali zato, svi u prolazu dobar dan, na pesackom ne postoji sansa da ti ne stane i sa smeskom te propusti, niko nije gladan, socijalna i zdravstvena pomoc...plata tacno u dan ..

..za vankuver svi kazu da je prelep, i da je pozeljan za zivot
dva osnovna problema, preskup je za zivot, rente su prevelike i plate ne prate taj ritam
o kupovini apartmana ili kuce moze velika vecina da sanja....500k- 1mil bez problema...

i drugi problem je sto ga zovu hong-uver, tj mnogo azijata se preselilo tamo...

..za one koji hoce albertu, treba da razmisle i o calgary

Poslednja izmena:
i drugi problem je sto ga zovu hong-uver, tj mnogo azijata se preselilo tamo...

Ma to nam je najmanji problem. Bili smo par puta na Tajlandu i zavoleli Aziju, oduševili su nas ljudi tamo, njihova hrana, priroda i navike (jako vredni ljudi).

Veći (realan) problem je ovo prvo što si naveo, kao i ono iz prethodnog posta, ali valjda su to početničke muke jer ne treba smetnuti sa uma da se ipak život počinje iz početka i to hiljadama km daleko.

Ti si, beše, u Jasper-u ako sam dobro upamtio? Ako ništa drugo, priroda je fenomenalna! :worth:

Ej, ljudi, lepo je to sto ste odvojili trenutak za mastanje o tome gde bi mogli da odemo, nego dobi li neko nesto u vidu odgovora...rade li oni nesto tamo? Nemam predstavu koliko nas ima ovde, ali da li je moguce da niko nista nije dobio od uskrsa kada su neki dobili poziv za medical, ispada da mesec dana nisu nijedan slucaj otvorili iz majke Srbije...:dash:...drz'te se ljudi!:ok:

Ma to nam je najmanji problem. Bili smo par puta na Tajlandu i zavoleli Aziju, oduševili su nas ljudi tamo, njihova hrana, priroda i navike (jako vredni ljudi).

Veći (realan) problem je ovo prvo što si naveo, kao i ono iz prethodnog posta, ali valjda su to početničke muke jer ne treba smetnuti sa uma da se ipak život počinje iz početka i to hiljadama km daleko.

Ti si, beše, u Jasper-u ako sam dobro upamtio? Ako ništa drugo, priroda je fenomenalna! :worth:

problem sa azijatima je sto oni bogati su ok, sve je to majka kraljica ranije naucila kako da se ponasa..
problem je sa siromasnijijm delom populacije, jesu vredni i hoce da rade za male pare...
i onda obaraju vrednost plata, a ne treba da ti objasnjvam sta to znaci
trenutno su filipinci u velikoj migraciji, i drze se zajedno....

sto se tice jaspera, u pravu si.....samo prirode ovde i ima... :)

Jel ima netko da je uspio dobiti FSW vizu, a da nije imao pismo preporuke od poslodavca, vec od radnih kolega?

Ja sam imao jednu od preporuka od kolege. U pismu mora navesti sve svoje detalje, kad ste radili, koliko dugo, na cemu ste radili, kako te dozivljava itd.
Veoma, veoma je bitno da napises posebno pismo zbog cega preporuku salje kolega a ne poslodavac. U mom slucaju nisam hteo da poslodavac zna da hocu da odem iz firme da ne bih imao probleme na poslu i oko njega (klasicna srpska posla). Na posebnom papiru koji sam stavio na vrh svih preporuka sam napisao veoma detaljno i opsirno detalje u vezi svake proeporuke, jer je bilo dosta specificnosti.
Od viska glava ne boli ;)

Da, Kanađani ne kuže da je na ovim prostorima skoro pa kao uvreda kada odeš od poslodavca i kad tražiš preporuku za bilo šta. Nije kod njih kao tu, da radiš do penzije u jednoj firmi, došao preko tate, a tvoja djeca će poslje tebe. Toga tamo nema i oni ne mogu shvatiti ovu našu filozofiju nikako. Nadam se da će ih zadovoljiti pisma od dvaju kolega i detaljno objašnjenje zašto nema preporuke poslodavca.

Da, Kanađani ne kuže da je na ovim prostorima skoro pa kao uvreda kada odeš od poslodavca i kad tražiš preporuku za bilo šta. Nije kod njih kao tu, da radiš do penzije u jednoj firmi, došao preko tate, a tvoja djeca će poslje tebe. Toga tamo nema i oni ne mogu shvatiti ovu našu filozofiju nikako. Nadam se da će ih zadovoljiti pisma od dvaju kolega i detaljno objašnjenje zašto nema preporuke poslodavca.

Slazem se. Radio sam u jednoj stranoj firmi skoro godinu dana, trebala mi je preporuka i pitao direktora da mi je da zbog Vize a covek poceo da mi se smeje! "Sta je, hoces da ides odavde? Da ti dam preporuku? Da im kazem da si spavao na poslu i da nista nisi radio? Hahahaha! Ne dam!". Doslo mi je da ga fizicki zlostavim! :)

Sa zaljenjem mogu da obavestim sve forumase a narocito one koji kao i mi cekaju visu po starom sistemu da sam dobio pre 3 dana ovaj mail iz Beca...:sad2:

This refers to your case status inquiry below.

We regret to inform you that changes to immigration law in 2008 with regards to the Federal Skilled Worker program allow Citizenship and Immigration Canada to set, through ministerial instructions, the number and type of applications considered for processing each year, and the order in which these applications will be processed. Our goal is to make the immigration system more responsive to labour market needs. By prioritizing federal skilled worker applications received on or after June 26, 2010, Citizenship and Immigration Canada is responding to the most urgent labour market needs first. Because they reflect Canada's current labour market needs, federal skilled worker applications under this most recent set of ministerial instructions are processed on a priority basis.

We have received enough federal skilled worker applications since February 27, 2008 to reach our immigration levels for the next two years. Because they reflect Canada's current labour market needs, applications under the most recent set of ministerial instructions are processed on a priority basis. Therefore, few federal skilled worker applications received before February 27, 2008 will be processed this year or next. The exception is the small number of cases where federal skilled worker applicants have received instructions on their medical examinations. These applicants should receive a final decision within 12 months of completing their medical examination.

Since your application was received before February 27, 2008, and no medical examination instructions were issued to you, we will not respond to representations or inquiries about your application before January 2013.

Yours sincerey,

Since your application was received before February 27, 2008, and no medical examination instructions were issued to you, we will not respond to representations or inquiries about your application before January 2013.

Yours sincerey,

wtf, jel su se oni najeli ludih gljiva? neka ti onda izvole vratiti papire, pa idi na neki drugi program. Cini se zapravo da im je to i cilj, da ljudi sami odustanu, no trebali su to negdje onda objaviti da se toliko ceka.

Back