Sanam Pao
Zainteresovan član
- Poruka
- 141
@Korana02, mi jos uvek cekamo job offer, pa dok se to overi...
Tesko da cemo pre zime aplicirati.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo polako. Bez nerviranja. Važno je da dobijete ponudu za posao i onda će sve da ide brže. Ja sam recimo aplikaciju poslala u Beč 11.Decembra 2009.i posle samo 3 meseca moji roditelji su dobili poziv za lekarski. To govorim zbog toga što kada sam gledala vreme rešavanja ove naše vrste aplikacija u njihovim zvaničnim tabelama na sajtu, najduže je, a oni su se, čini mi se, prilično ubrzali.@Korana02, mi jos uvek cekamo job offer, pa dok se to overi...Tesko da cemo pre zime aplicirati.
FORM 6.
EDUCATION/TRAINING/QUALIFICATIONS
For you, your spouse or common-law partner:
1) Post-secondary education documents: vocational or technical certificates or diplomas;
2) College or university documents: certification of completion and the graduation degree, diploma, or certificate issued by the college or university and the evaluation committee;
3)Transcripts: original transcripts of all degrees must be submitted in university-sealed envelopes.
4)Professional qualifications certificates: notarized professional qualifications certificates should be submitted if available. (e.g., Engineer, Computer Programmer, Accountant, Economist, Translator/Interpreter, Architect etc.)
Ljudi, ne razumijem ovo, i u kojem obliku ovo poslati (da li mora biti nekakva zapečaćena kuverta ili što), i na kojim jezicima ovo poslati (ako šaljem 1 i 2 engleskom, što će im 3?) Da li možda to treba slati na oba jezika?
sve saljes i na srpskom or whatever i prevod na engleski; 1 i 2 su diplome, da li sa neke vise skole ili fakulteta, transcript je spisak polozenih predmeta sa ocenama.
Ja sam recimo aplikaciju poslala u Beč 11.Decembra 2009.i posle samo 3 meseca moji roditelji su dobili poziv za lekarski. To govorim zbog toga što kada sam gledala vreme rešavanja ove naše vrste aplikacija u njihovim zvaničnim tabelama na sajtu, najduže je, a oni su se, čini mi se, prilično ubrzali.
Jel to Alberta Provincial Nominee program ili ?
Nije, to je Family Class.
A ako mi fakultet izda diplomu i prijepis na engleskom, da li je dovoljno samo to ?
Mi smo gledali tu opciju također, no tamo je pisalo da moj brat ne može sponzorirati mene jer sam stariji od 18 godina, a tamo u Kanadi su mu i neki drugi članovi obitelji koji su došli kao skilled worker, no tada, ako imaš članove obitelji u Kanadi, nedaju sa se sponzorira starije od 18, osim ako nisi dokazano siroče ili nešto takvo.
No tada sam vidio da Alberta kao provincija nudi da se jedanput to kod njih ipak može napraviti, odnosno da on može jednom sponzorirati nekog člana obitelji bez obzira na godine i to što su mu tamo drugi dijelovi obitelji, uz naravno zadovoljavanje i onih standardnih uvjeta (obrazovanje, jezik, radno iskustvo itd.). Jedino me brine čekanje od 48 mjeseci. Malo pretjeruju.
Kako na kraju ti apliciraš? Brat ti je sponzor ili?
Super. Ja nisam baš upoznata sa tim načinima i zvuči mi da se mnogo razlikuje od ovoga što smo mi radili. Srećno na IELTS-uDa, meni je brat sponzor, moramo obaviti IELTS kroz mjesec dana ili malo više, pa onda šaljemo aplikaciju. Paralelno s time, počeli smo tražiti opcije za ponudu za posao, pa ako što bude, šaljemo i to, onda ćemo viditi što će prije upaliti.
Čestitam medusa! Izgleda da su se stvarno ubrzali.Brzo će i medicalgood news! dobili mail da saljemo papire za bec![]()
good news! dobili mail da saljemo papire za bec![]()
a mi danas putujemo za grcku, bezveze otvorila mail... uopste nismo ocekivali, kao sto sam vec pisala, ocekivali tek krajem avgusta, a evo, oni pozurili
nadam se da ce ovo pomoci i onima koji su aplicirali tu negde kad i mi (aplikacija je stigla u sydney 19.04.) da se orijentisu sto se tice timeline.
srecno nam bilo svima!
Super. Ja nisam baš upoznata sa tim načinima i zvuči mi da se mnogo razlikuje od ovoga što smo mi radili. Srećno na IELTS-u. Pozdrav!
Hvala svima na savetima i recima utehe....
Procitavsi prethodne postove vidim da nas ima dosta koji uce francuski. Ukoliko se opredelim, silom prilika, da apliciram za Kvebek, a zadovoljivsi 47/49 poena , a po nekima i 49 da li immigration officer na osnovno znanje francuskog moze dodati dva tri poena odnosno srusiti na intervjuu. Da li ste vec bili na intervjuu i da li su rigorozni?
Da li je taj razgovor obavezan, neki kazu da se CSQ moze dobiti sa i bez razgovora.
Pa ipak, ovo je samo prelazno resenje, jer mi je idelja vodilja Kvebek-Ontario nakon nekoliko zivota u francuskoj provinciji.
U Montrealu imam rodbinu-tetku sa oceve strane pa me zanima da li je ikako moguce sponzorisanje za Ontario i sta je potrebno da bi se tako nesto zapocelo, da li je to izvodljivo?
Da li fiktivni job offer sa njene strane moze ubrzati proceduru i na koji nacin?
Mnogo vam hvala
Sasa