darya
Obećava
- Poruka
- 69
Da li je potrebno da na medicinski pregled i IELTS test idem samo ja ili mora i moja žena da ide na sve to?
Kada smo mi aplicirali bilo je potrebno da samo nosilac aplikacije polaze IELTS, a med. pregled je obavezan za sve.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je potrebno da na medicinski pregled i IELTS test idem samo ja ili mora i moja žena da ide na sve to?

Nama, tj. mom suprugu su vojnu knjizicu vratili licno, kada smo preuzimali vizirane pasose u Beogradu (inace ceo postupak je vodjen u Becu, samo smo po pasose isli u Beograd).
Kada smo mi aplicirali bilo je potrebno da samo nosilac aplikacije polaze IELTS, a med. pregled je obavezan za sve.
![]()
Da li je potrebno da na medicinski pregled i IELTS test idem samo ja ili mora i moja žena da ide na sve to?[/QUOTE
IELTS polaze samo nosilac aplikacije a medicinski pregled je obavezan za sve koji su ukljuceni u aplikaciju
Hvala
Nije proslo ni mesec dana od pregleda, ali pre dva dana smo proslavili 3 godine cekanja.
U svakom slucaju ostalo nam je da odemo po vize, nadjemo povoljan let i odletimo (nadamo se u Calgary).
![]()
Juce nam je stigao mail u kom traze pasose na viziranje.![]()

Planiram na leto da idem u Kanadu turisticki i da se tamo vencam sa Kanadskom drzavljankom.
Interesuje me par stvari :
Koliko vremena je potrebno dok ne dobijem radnu dozvolu ?
Na koji period se dobija viza posle vencanja sa drzavljankom Kanade ?
Da li mislite da je 5000$ i jos 5000$ na 10 rata realna suma za tu uslugu ?

Nije mi jasno tvoje drugo pitanje. Kako to mislis "na koji period" se dobija viza? Dobijas vizu koja ti omogucava boravak u Kanadi sa svojom suprugom. Mozda si mislio da pitas koliko treba da budes u braku da bi mogao da apliciras za drzavljanstvo? Da bi uopste podneo zahtev za drzavljanstvo, moras prvo imati Permanent Residence status u trajanju od najmanje 3 godine (1.095 dana minimum) i da naravno nemas kriminalni dosije.
Sto se cifre tice, $10.000 nije malo, ali koliko sam ja obavestena, cene se krecu od $10.000 do $15.000. Ako si siguran da nemas drugog izbora - OK, ali dobro proveri da li postoji i neka druga mogucnost dolaska ovde. Inace, postoji mogucnost da vas proveravaju da li zivite zajedno (adresa, racuni, pa cak i da vas ispituju o nekim licnim navikama i sitnicama). Zato, dobro sve proveri pre nego se upustis u to. Zelim ti puno uspeha i naravno, da sto pre stignes do cilja.![]()

Planiram na leto da idem u Kanadu turisticki i da se tamo vencam sa Kanadskom drzavljankom.
Interesuje me par stvari :
Koliko vremena je potrebno dok ne dobijem radnu dozvolu ?
Na koji period se dobija viza posle vencanja sa drzavljankom Kanade ?
Da li mislite da je 5000$ i jos 5000$ na 10 rata realna suma za tu uslugu ?
pozdrav svima,
imam jedno pitanje za one koji su u skorije vreme dobili poziv za lekarski:
Da li je neko od vas dobio pismo u kojem je stajala ovakva recenica:
- Although the background checks have not yet been completed, we are now sending you the medical instruction so that you undergo the required medical examination at "your own risk".
In order that we may proceed with you application, you now need to have a medical examination...
Uz ovo je stigao i jedan papir za military service za supruga da se popuni, gde, sta, od kada do kada itd...
Ako neko nesto zna o ovome...
hvala
Interesuje me na koji period se dobija prva viza nakon vencanja, i da li se vrse provere,
npr. da zazvone na vrata u pola noci da bi utvrdili da zivimo zajedno i sl.
Ili jednostavno posle odredjenog vremena pozovu na razgovor kako bi utvrdili da li je
brak sklopljen zbog papira ili je pravi.
Inace, cuo sam da se desava i da prodje bez ikakve provere,pa ako moze jos neka
informacija, bio bih zahvalan.![]()

pozdrav svima,
imam jedno pitanje za one koji su u skorije vreme dobili poziv za lekarski:
Da li je neko od vas dobio pismo u kojem je stajala ovakva recenica:
- Although the background checks have not yet been completed, we are now sending you the medical instruction so that you undergo the required medical examination at "your own risk".
In order that we may proceed with you application, you now need to have a medical examination...
Uz ovo je stigao i jedan papir za military service za supruga da se popuni, gde, sta, od kada do kada itd...
Ako neko nesto zna o ovome...
hvala
Posle medical-a ide security check. Samim tim sto ste poslati na lekarski vama je skoro sigurno odobrena viza. Ako nemate ni jedno ni drugo nekih kriminalnih aktivnosti u proslosti, plus suprug ima urednu vojnu obavezu, onda nece biti problema. Ocekujte da vam ponovo traze uverenje o nekaznjavanju.
Ne verujem bas da upadaju u kuce u pola noci, ali sigurno da proveravaju. Mozda neko i prodje bez toga, ali mislim da ti je ulog suvise velik da bi se kockao. No, to je vec na tebi da odlucis. Sigurna sam da ti niko ne moze sa stopostotnom tacnoscu reci da li ce tebe tj. vas proveravati ili ne.
Za period na koji se dobija viza nakon vencanja cu pokusati da se raspitam od devojke koja se zaista udala pre par meseci i sada njen dragi ceka papire. Pretpostavljam da bi ona trebala znati vise o tome. Cim saznam, javicu.![]()
Ja to gledam ovako:
Ako cu sa 10000$ "kupiti" recimo 2 godine boravka u Kanadi i imati mogucnost da
legalno radim godinu i 6-7 meseci (pod uslovom da dobijem radnu dozvolu za 3-4 meseca),
onda mi to i nije veliki rizik, jer ako se moze ustedeti mesecno 500-600$ racunica je prosta.
Zato mi je bitan period trajanja prve vize, odnosno kada pozivaju na taj intervju radi provere
braka.
Moja prijateljica se udala za Kanadjanina (brak iz ljubave, ne iz koristi). On cak nije ni prisustvovao vencanju, nego je dao punomoc prijatelju koji je potpisao u njegovo ime u jednoj novosadskoj opstini.
Posle 3-4 meseca, ne secam se tacno, dobila je PR papire i otisla.
PR papiri ti traju 5 godina, a posle 1095 dana fizickog prisustva u Kanadi mozes podneti za drzavljanstvo. Takodje da bi obnovio PR papire moras biti minimalno 3godine od tih prvih 5 u Kanadi.
Raspitaj se koliko moras biti u braku sa doticnom osobom, to je prvo, a definitivno morate ziveti zajedno taj period. Provere su nasumicne, iz iskustva prijateljice.