Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Moze mala pomoc ,sto vise citam po netu sve sam vise zbunjenija,moj muz je veterinarski tehnicar ili veterinary tehnician,medutim u canadi se to postaje nakon high school ,ide se 2-3 godine na College or CEGEP. Da li moze neko malo da mi pojasni ovo- njihov sistem skolovanja,po godinama/razredima. Neznam kako da rangiram njegovo zanimanje. Ako stavim da je veterinarski tehnicar,bojim se da mu zanimanje ne priznaju jer ima samo srednju skolu,jer kod njih tehnicari postaju nakon collega,a sa druge strane on je stekao to zvanje u srednjoj strucnoj skoli,ma nemam pojma vise nista.Sva sam:think:

Moze mala pomoc ,sto vise citam po netu sve sam vise zbunjenija,moj muz je veterinarski tehnicar ili veterinary tehnician,medutim u canadi se to postaje nakon high school ,ide se 2-3 godine na College or CEGEP. Da li moze neko malo da mi pojasni ovo- njihov sistem skolovanja,po godinama/razredima. Neznam kako da rangiram njegovo zanimanje. Ako stavim da je veterinarski tehnicar,bojim se da mu zanimanje ne priznaju jer ima samo srednju skolu,jer kod njih tehnicari postaju nakon collega,a sa druge strane on je stekao to zvanje u srednjoj strucnoj skoli,ma nemam pojma vise nista.Sva sam:think:

On je slucaj k'o i ja, srednja strucna plus pripravnicki od sest meseci. Meni su to priznali kao post-secondary education u CIO, ali su u Becu rekli da ne moze medical training(pripravnicki) da se prizna jer traje manje od godinu dana. Zato su nas odbili.

Stig'o mail iz CIO-vasa aplikacija je prebacena u VO Vienna, zato kontaktirajte njih.
Nismo se ni nadali previse. Cekacemo jesen, mozda zaista dodje do nekih promena u bodovanju.
Pozdrav svima!:)

Tako mi je zao misic misa ali mislim da do promene u bodovanju nece doci do jula 2012. Uslovi aplikacije i lista zanimanja vaze do tada. Zato predlazem da pokusate nadoknaditi poene povecavajuci IELTS rezultat.

Pozdrav i idite dalje uvek ce izaci neko novo resenje

On je slucaj k'o i ja, srednja strucna plus pripravnicki od sest meseci. Meni su to priznali kao post-secondary education u CIO, ali su u Becu rekli da ne moze medical training(pripravnicki) da se prizna jer traje manje od godinu dana. Zato su nas odbili.
On kaze da nije imao pripravnicki,poceo je odmah da radi. Posto nasih zanimanja nema na famoznoj listi,odlucila sam da probam preko Quebec-a. E sad posto ni on ni ja ne parlamo francuski,moramo da idemo na kurs,ali to ce moci samo jedno od nas dvoje,pa sam ja sad u dilemi ko da krene- jer me zbunjuje ono bodovanje kod Quebec area of traning,nemamo dovoljno bodova,a posto neznam kako da definisem njegovo zvanje da li on jeste ili nije veterinarski tehnicar . Iznecu nas slucaj pa nek neko pomogne:
JA
obrazovanje: 4 godine fakultet-pedagog ON srednja skola-veterinarski tehnicar
godine 31 ON 33
radno iskustvo: za sada 7 meseci,al ide dalje ON 12 godina u struci
jezik: francuski 0 -mora kurs ON isto
engleski -nije problem ON srednji nivo
dete: 1 ( 3 godine )
Onaj deo area of traning jednostavno nisam se snasla,tako da nisam racunala

On kaze da nije imao pripravnicki,poceo je odmah da radi. Posto nasih zanimanja nema na famoznoj listi,odlucila sam da probam preko Quebec-a. E sad posto ni on ni ja ne parlamo francuski,moramo da idemo na kurs,ali to ce moci samo jedno od nas dvoje,pa sam ja sad u dilemi ko da krene- jer me zbunjuje ono bodovanje kod Quebec area of traning,nemamo dovoljno bodova,a posto neznam kako da definisem njegovo zvanje da li on jeste ili nije veterinarski tehnicar . Iznecu nas slucaj pa nek neko pomogne:
JA
obrazovanje: 4 godine fakultet-pedagog ON srednja skola-veterinarski tehnicar
godine 31 ON 33
radno iskustvo: za sada 7 meseci,al ide dalje ON 12 godina u struci
jezik: francuski 0 -mora kurs ON isto
engleski -nije problem ON srednji nivo
dete: 1 ( 3 godine )
Onaj deo area of traning jednostavno nisam se snasla,tako da nisam racunala

evo mogu ja pokušat ocijenit vas:

AKO SI TI NOSITELJ APLIKACIJE
fakultet 6
AOT 0 (nisam te našla nigdje)
radno iskustvo 4
godine 16
francuski 2 (A1 stigneš položit di intervjua, ako ne i A2 a to je onda 6 boda)
engleski 6 (maximum)

ON
škola 1,2,3 (nisam sigurna gdje spada)
AOT 0 (nisam ga nigdje našla)
godine 3
francuski 1 (mora barem nešto znat jer će i on morat na intervju sa tobom....tako da oboje krenite na tečaj)

dijete 4
financije 1

nemate dovoljno....morate imati 57 min
mislim da ni u obrnutom slučaju da je on nositelj aplikacije ne bi imali više...fali vam jako puno bodova zbog AOT

da vidimo što će drugi reć

1. Language

One proposed change would increase the number of points applicants can receive for a first official Canadian language (English or French) to 20 points, rather than the current 16. CIC is also considering establishing minimum language requirements for certain occupational skill levels. A higher minimum language requirement would be required for applicants with work experience in professional occupations, such as doctors, nurses, and engineers. Applicants with work experience in skilled trades would have a lower minimum language requirement.

2. Age

CIC is proposing to increase the number of points in the age factor from 10 to a maximum of 12 points. Rather than maximum points being awarded until age 49, the suggested change will only allow applicants to gain maximum age points until the age of 35.

3. Work Experience

CIC is proposing to lower the maximum points for work experience from 21 to 15 points and increase the years of experience required to obtain maximum points. CIC has noted that foreign work experience is not a strong indicator of success in the Canadian labour market and the additional points would be more beneficial in the language and age factor.

Other proposed changes

In order to make the Federal Skilled Worker Program more accessible to applicants with trade skills, CIC is proposing to reduce the number of years associated with education for those with a trade or non-university certificate. Currently, applicants who have a one year trade diploma must have also completed 13 years of full-time education in order to claim maximum points for that diploma under the education factor. Applicants who have a two year trade diploma must have completed 14 years and those with a three year trade diploma must have completed 15 years of education. If the proposed change is accepted, applicants with trade diplomas would be able to claim maximum points for their education with fewer years of full-time education.

CIC is also considering requiring applicants to prove their credentials are recognized by the appropriate Canadian authorities if their profession is regulated in Canada. For example, engineering is a regulated profession in Canada. Under the proposed change, any applicant who has work experience as an engineer would be required to have their credentials recognized by a Canadian professional licensing body before they submit their application for Canadian permanent residency.

Ovo poslednje bi mi najvise odgovaralo! Victoria, imam jos cetiri godine do 30, tako da cu da uletim cim ovo stupi na snagu...:)

Zar nije fakultet Undergraduate diploma attesting to 3 or more years of full-time studies - 10 poena
zaboravila sam i na muza ide nesto poena kao drugog aplikanta

ovako sam i ja mislila pa su mi na koenovom forumu rekli da 10 bodova ide samo za diplome dobivene u kanadi, USA, UK, a da mi ostali imamo 6 bodova
tako da si ja sad računam 6 bodova a ako me iznenade sa 10 još bolje

ovako sam i ja mislila pa su mi na koenovom forumu rekli da 10 bodova ide samo za diplome dobivene u kanadi, USA, UK, a da mi ostali imamo 6 bodova
tako da si ja sad računam 6 bodova a ako me iznenade sa 10 još bolje

10 bodova dobijaju svi koji imaju zavrsene osnovne studije (Universitaire 1er cycle 3 ans ou +) bez obzira da li je zanimanje na listi i gde je stecena diploma. Ne znam odakle im to, kada je jasno bodovanje iz one tabele (http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/publications/fr/divers/Grille-synthese.pdf).

Pozdrav svima i jedna molba!!! Predali smo zahtev jos u Septembru 2007. SAP Na sajtu pise IN PROCESS. Da li neko zna: sta bi se desilo i kako to da uradimo, da predamo po novom. Da li treba da ponovo uplatimo 1250$ (nas je troje) ili na neki drugi nacin. Ima li neko iskustva sa time? Cekamo. evo vec cetiri godine i nista.
Zanimanje: Diplomirani Inzenjer Arhitekture - Master, 25 poena
Godine: 48, 10 poena
Radno iskustvo: 17 godina u struci, 21 poen
Supruga: Diplomirani pravnik, 4-5 poena
IELTS: 8 poena
Ukupno: 67 -68 poena

Pozdrav svima i jedna molba!!! Predali smo zahtev jos u Septembru 2007. SAP Na sajtu pise IN PROCESS. Da li neko zna: sta bi se desilo i kako to da uradimo, da predamo po novom. Da li treba da ponovo uplatimo 1250$ (nas je troje) ili na neki drugi nacin. Ima li neko iskustva sa time? Cekamo. evo vec cetiri godine i nista.

jeste uputili pitanje na ambasadu? mislim da bi to bilo najbolje. pitajte ih u kojem stadiju vam je aplikacija i ako je nisu počeli obrađivati i nemaju namjeru u dogledno vrijeme da vama vrate aplikaciju pa da aplicirate po novom. ne znam kako drugačije.

Posto nase zanimanje nije na listi a i druge opcije kako otici u Kanadu nam bas neidu u prilog probali bi preko Quebeca.Povremeno procitam kakvih novosti ima ovde pa sam primetila da dosta ljudi aplicira za Quebek pa bih molila ako neko ima vremena da mi napise koja je procedura za apliciranje,sta se sve boduje i koliko treba bodova,koliko se uplacuje taksa itd?
Hvala svima

10 bodova dobijaju svi koji imaju zavrsene osnovne studije (Universitaire 1er cycle 3 ans ou +) bez obzira da li je zanimanje na listi i gde je stecena diploma. Ne znam odakle im to, kada je jasno bodovanje iz one tabele (http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/publications/fr/divers/Grille-synthese.pdf).

da i meni je bilo jasno to bodovanje pa sam tako i računala i onda sam se iznenadila kad su mi tako rekli :confused:
ja sam im povjerovala jer sam mislila da oni ipak imaju više iskustva i da znaju...a sad ako su me zeznuli...meni dobro...imam 4 boda više,ako ne opet imamo dovoljno

@Bumbaric pogledaj u nazad 3 stranice objašnjavala sam Avelinu prijavu za Quebec,pa ako ti nešto nije jasno slobodno pitaj

Mozete ponovo aplicirati i mislim da je samo potrebno da stavite napomenu da ste predali ranije i da odustajete od prethodne aplikacije.
Na vama je da prelomite. Da li da cekate i nadate se da ce uskoro krenuti da obradjuju SAP ili da ponovo aplicirate i, po njihovom, dobijete vizu u narednih 12 meseci. Dobro kaze Malaribica, posaljite upit da vidite da li planiraju nesto uskoro pa ako bude onaj formalni odgovor, znate sta vam je ciniti.
Ako vam je status IN PROCESS, po meni verovatno necete dobiti povracaj para. Morate ponovo da uplatite. 1250$ jeste mnogo para za nase uslove, ali se na duze staze isplati.

P.S. Dipl.pravnik - 4 poena(adaptability)

Ako mozete da mi pomognete oko bodovanja,moja situacija sledeca:
muz bi bio aplicant.oboje imamo fakultet,smer profesor informatike(4 godine trajao fax),
radno iskustvo muza 5 godina ali ne u struci,
godine starosti on 35 a ja 32,
deca 4 i 2 godine,
IELTS L 6, R 5, W 5.5, S 5,
ja nisam polagala IELTS znam malo engleski,
francuski neznamo nijedno nimalo.

Poceli bi uciti francuski,da li moramo oboje znati ili samo suprug posto bi on bio nosilac aplikacije?
Da li ima odredjeno koliko se novca mora poneti ako bi uspeli da odemo?
Da li mora da se zivi tamo gde nas odrede i koliko ili moze da se ide kud hoces po Kanadi?

Izvinjavam se ako vas opterecujem,zaista mi mnogo znaci vasa pomoc jer pored posla i dece nemam vremena da iscitavam sajtove a i muz je prezauzet sa poslom.
Hvala svima koji nam pomazu

Ako mozete da mi pomognete oko bodovanja,moja situacija sledeca:
muz bi bio aplicant.oboje imamo fakultet,smer profesor informatike(4 godine trajao fax),
radno iskustvo muza 5 godina ali ne u struci,
godine starosti on 35 a ja 32,
deca 4 i 2 godine,
IELTS L 6, R 5, W 5.5, S 5,
ja nisam polagala IELTS znam malo engleski,
francuski neznamo nijedno nimalo.

Poceli bi uciti francuski,da li moramo oboje znati ili samo suprug posto bi on bio nosilac aplikacije?
Da li ima odredjeno koliko se novca mora poneti ako bi uspeli da odemo?
Da li mora da se zivi tamo gde nas odrede i koliko ili moze da se ide kud hoces po Kanadi?

Izvinjavam se ako vas opterecujem,zaista mi mnogo znaci vasa pomoc jer pored posla i dece nemam vremena da iscitavam sajtove a i muz je prezauzet sa poslom.
Hvala svima koji nam pomazu

ON
fakultet 6 ili 10 (tu postoji nedoumica)
AOT ne znam gdje spada
radno iskustvo 8
godine 16
Francuski 2 (minimalno, morate oboje na tečaj)
engleski 6 (maksimum, nisam sigurna kako se boduje IELTS)

TI
fakultet 3
AOT isto ne znam
godine 3
francuski 1 (minimalno ćeš znat ako kreneš na tečaj)

djeca 8
financije 1

Morate oboje znat francuski jer će vam trebat za život i morate biti u Quebecu. Ako odete van Quebeca neće vam nitko ništa ali riskirate mogućnost da vam neće dat državljanstvo.
Potrebno vam je 5000CAD kao proof of funds.

Eh, sad koliko sam ja izračunala.....ako vam priznaju fakultet 10 bodova umjesto 6 imate dosta i bez AOT, ako ne pokušaj saznat koliko vam donosi AOT, a ukoliko je AOT oboje 0, onda ćete morat zagrijat stolce i naučit francuski bolje. :ok:
Imate šanse.....potrudite se pročitat sve na stranicama Quebeca biti će vam jasnije i lakše. Držim fige da uspijete preko Quebeca.

Quebec immigration

Pitanje za sve starije i iskusnije :)

Danas slucajno pogledam e-cas kad tamo pise IN PROCESS. E sad, kako je to moguce kad nije pisalo RECEIVED BY VO pre toga (ili mi nismo videli)?
I zar moze da stigne u Bec tako brzo (od 20.06 kad smo dobili PER) i da vec pocnu sa obradom?
Mislim da je u pitanju neki bug, posto nemamo onu dodatnu liniju - we started processing ...
Nije da se bunim, bilo bi super da to ide tako brzo :D
Sta vi mislite?

Niko nam od starijih i iskusnijih nije odgovorio :( :)

A nastavak ovog posta je da nam od danas na e-casu pise:

Your application was reviewed and we started processing on June 20, 2011.

I sad je valjda stvarno IN PROCESS :D

pozz svima

pozz svima

kalli, super sto se odvija tako brzo. daje nadu svima.
imam pitanje za sve forumase. da li ima neko da je skoro otisao u kanadu kao self-employed?
interesuje me koliko dugo traje taj proces i da li je proof of pounds isti kao i za skilled worker?
nisam nasla na sajtu nista o tome, tj. nasla sam za proof of pounds ali pise isto 20,654 CAD za cetveroclanu porodicu kao i na skilled pa mi nesto sumnjivo :)
i jos nesto da li to sto moj muz ima svoju agenciju za marketing i produkciju znaci da bi se on mogao voditi pod zanimanje 1122 Professional Occupations in Business Services to Management?

Poslednja izmena:
Citam malo sa vremena na vreme i vidim neko spomenuh mississaugu. Sto se tice poslova, Mississauga u stvari ima vise firmi nego sam Toronto zato sto su sve vece kompanije locirane u spoljasnjosti grada tj. bas mississagi. Ako treba da idete nazad u skolu strogo bih vam preporucio da se ipak preselite u sam Toronto posto verovali ili ne gradski prevoz u ovom gradu je prilicno los a bogami i skup.

pozz svima

Cestitam Kalli to stvarno znaci IN PROCESS!

Nas status je jos RBVO ali danas sam dobila mail iz Beca. Evo sta pise:

This refers to your application for permanent residence in Canada. Please provide the following information and/or documentation in order to continue processing your application:

Please fully complete the attached background info questionnaire, including your stay in Belgrade.
Please provide a copy of all pages of your spouse's military booklet, including blank pages.
Please provide a copy of your work book.

Sada pripremam dopunu dokumenata koju su mi trazili. Molim vas recite mi na sta da obratim paznju prilikom priprema?

Back