Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hahah, kod nas nije normalno, u Sarajevskoj, beton ludilo, umreh, namotao sam se mokrim peskirom pa kao disem :D :D "Boze sto ja volim tu Canadu!" :D :D :D

Javi sta su ti odgovorili na mail, bas me zanima. Neko rece, ako ovi sto su poslali 10. juna, jos cekaju, onda cemo mi jos toliko nakon njih, nesto mislim da ne sljaka tako, da oni to odradjuju u nekim grupama, pa da cemo svi da dobijemo djuture... Sto je babi milo.... :D :D

:)
Ja krecim od 08h jutros, klima mi crkla, termostat mi riknuo na bojleru, nemam daska vetra na ovoj budjavoj Karaburmi! Jedva cekam da odem u Montreal, da osetim tih famoznih -30ak celzijusa! A i onda cu da kukam, ali na hladnocu... Ne moz' mi udovoljiti nikako... :)

Nadam se da cemo dobiti svi djuture, ***, ne mogu vise da cekam, godinu i mesec dana kako sam u procesu, zivci me vec izdaju polako...

Jel planirate da idete odmah po dobijanju vize ili cekate prolece i lepse vreme? :)

Ja krecim od 08h jutros, klima mi crkla, termostat mi riknuo na bojleru, nemam daska vetra na ovoj budjavoj Karaburmi! Jedva cekam da odem u Montreal, da osetim tih famoznih -30ak celzijusa! A i onda cu da kukam, ali na hladnocu... Ne moz' mi udovoljiti nikako... :)

Nadam se da cemo dobiti svi djuture, ***, ne mogu vise da cekam, godinu i mesec dana kako sam u procesu, zivci me vec izdaju polako...

Jel planirate da idete odmah po dobijanju vize ili cekate prolece i lepse vreme? :)

u Jasperu 13C :) , trenutno sija sunce i svi nose kratke rukave...

Idemo u oktobru, polovinom, takav je plan boze zdravlja ;) Toronto

Poslednja izmena:
LiNa 2010 francuski se boduje od 0-12 ,koji nivo znanja je koji bod,mislim na delf a1,a2,dalf....posto planiram da upisem francuski u francuskom kulturnom centru?

francuski se boduje od 0-16, a ovako ti idu bodovi po ispitima DELF
A1 = 2
A2 = 6
B1 = 8
B2 = 12
C1/C2 = 16

tako da ako sad na jesen počneš sa tečajem možeš računati da imaš znanje za A1 sigurno, a do intervjua može doć i do A2
samo da znaš...ti ne moraš imat položen ispit....striček u beču će u razgovoru sam procijenit tvoje znanje francuskog, ali ispit ti može donijet sigurnost

francuski se boduje od 0-16, a ovako ti idu bodovi po ispitima DELF
A1 = 2
A2 = 6
B1 = 8
B2 = 12
C1/C2 = 16

tako da ako sad na jesen počneš sa tečajem možeš računati da imaš znanje za A1 sigurno, a do intervjua može doć i do A2
samo da znaš...ti ne moraš imat položen ispit....striček u beču će u razgovoru sam procijenit tvoje znanje francuskog, ali ispit ti može donijet sigurnost

A jel tesko doc do nivoa B1? I da li moze da se polaze DElf ili priznaju samo TEF?

Drugari, vidim da dosta vas ceka taj poslednji korak... Stvarno ne znam sta im je, verovatno manjak osoblja tokom leta, zbog odmora (?)...

Mi se lagano pakujemo, putujemo za 20 dana, tacnije 31.07. Ludo zvuci, ali jos uvek nemamo osecaj da se selimo (to sam, cini mi se vec pominjala)... Verovatno ce nas vikend pre uhvatiti neverovatna panika! :)

Zelim vam svima dobre vesti as soon as possible! :)

Pozdrav! :)

Drugari, vidim da dosta vas ceka taj poslednji korak... Stvarno ne znam sta im je, verovatno manjak osoblja tokom leta, zbog odmora (?)...

Mi se lagano pakujemo, putujemo za 20 dana, tacnije 31.07. Ludo zvuci, ali jos uvek nemamo osecaj da se selimo (to sam, cini mi se vec pominjala)... Verovatno ce nas vikend pre uhvatiti neverovatna panika! :)

Vauuuuu! 20ak dana covece! Zelim vam sve naj naj naj naj!!! Da se sto pre snadjete u 'okupatorskoj' zemlji, da ispunite sve vase snove! Bas sam srecan zbog vas, majke mi rodjene!

Ej, ljudi, a recite mi kako se odlucujete za to gdje cete ici u Kanadi. Pri tom ne mislim samo na provincije, vec i gradove i cak u okviru gradova gdje. Npr. Toronto je ogroman, a tek ona njegova naselja, ja se potpuno gubim svaki put kad pokusam da proucim mapu, a da ne pricam o svim sajtovima. Skinula sam vodice, brosure, pratim po oglasima za posao i po raznim drugim kriterijumima.
Mi nemamo nikoga tamo, idemo sami pa zbog toga su opcije otvorene. Vidjeli smo oglase za stanove i sobe koje izdaju nasi ljudi, ali ih ima u razlicitim karjevima grada i predgradja.
Svaki ima svoje prednosti i mane, pa ako nije problem napisite konkretno gdje idete u koji grad i koji dio grada, zasto bas tamo, i da li svi imate familiju i prijatelje????

Ej, ljudi, a recite mi kako se odlucujete za to gdje cete ici u Kanadi. Pri tom ne mislim samo na provincije, vec i gradove i cak u okviru gradova gdje. Npr. Toronto je ogroman, a tek ona njegova naselja, ja se potpuno gubim svaki put kad pokusam da proucim mapu, a da ne pricam o svim sajtovima. Skinula sam vodice, brosure, pratim po oglasima za posao i po raznim drugim kriterijumima.
Mi nemamo nikoga tamo, idemo sami pa zbog toga su opcije otvorene. Vidjeli smo oglase za stanove i sobe koje izdaju nasi ljudi, ali ih ima u razlicitim karjevima grada i predgradja.
Svaki ima svoje prednosti i mane, pa ako nije problem napisite konkretno gdje idete u koji grad i koji dio grada, zasto bas tamo, i da li svi imate familiju i prijatelje????

Mislim da ćemo mi u Mississaugu. Bilo je kemijanja oko toga gdje. Nekako je jasno da će to biti Ontario, ali za grad se teže odlučiti. Bitno je da je grad južnije, odnosno da je klima blaža. Mississauga je na obali jezera, a voda mi je uvijek onak nekako draža nego kad je nema. Grad je velik, šesti po veličini u Canadi, blizu je Toronta, lijep je, zelen, ima sve uvjete kao i Toronto ili bar skoro sve, a opet i neke prednosti, npr. jeftiniji je. Što se tiče moje struke, ja ionako moram napraviti prekvalifikaciju. E sada gdje će nas to odvesti kada učinim, ne znam, ali i na seljenje smo spremni. Znači do tada treba nešto raditi, a koliko sam stekla utisak lekše je naći neki posao u većem gradu. Još jedna stvar koja je onako zanimljiva, mada može biti i prednost i mana, je da u Mississaugi živi velika zajednica Hrvata, čak 10% građana su Hrvati, pa nikada ne znaš, možda nam netko može nekada i pomoć. Eto to bi bilo nekako to.

Jooooj blago vam se. Sve najbolje vam želim!

Ja imam sestru u Torontu, to je jedan od razloga sto idemo tamo, sestru od tetke rodjene. Smesticemo se kod njih i odatle traziti stan i posao, ustvari iskreno se nadam da cemo naci obrnutim redosledom :D

Drugo, bar gledano odavde, verujem da ipak Toronto kao ogroman grad nudi najvise razlicitosti i mogucnosti za posao. Sto se tice dela grada, voleo bih da prvo nadjem posao pa da onda u nekoj meri orjentisemo i stanovanje ka tome. Videcemo. Za sada prizeljkujemo vizu, nakon toga odlazak, a onda cemo na licu mesta videti sta i kako ;)

joooj pa to je brzo....želim vam sve najbolje i puno uspjeha :klap:
ostvarite sve kanadske snove :super:

ej manoylo koje sve naknade si platio za vrijeme apliciranja
znam da ima ona naknada koja se plaća Quebecu, jedna se plaća Federal, jel ima još koja?
Čula sam da se možda još nešto plaća za izdavanje vize, jel to istina? plus još medical:dash:
ajme koliko troškova...planiram troškove pa računam koliko love će nam trebat :mrgreen:

Cestitam od srca!

Zelim vam puno uspeha na svim poljima u Canadi!

Viktoria

Poslednja izmena:

Nemojte da nas zaboravite. Zeljno iscekujemo prve utiske. :gace:
Sve najbolje.:bye:

Mislim da ćemo mi u Mississaugu. Bilo je kemijanja oko toga gdje. Nekako je jasno da će to biti Ontario, ali za grad se teže odlučiti. Bitno je da je grad južnije, odnosno da je klima blaža. Mississauga je na obali jezera, a voda mi je uvijek onak nekako draža nego kad je nema. Grad je velik, šesti po veličini u Canadi, blizu je Toronta, lijep je, zelen, ima sve uvjete kao i Toronto ili bar skoro sve, a opet i neke prednosti, npr. jeftiniji je. Što se tiče moje struke, ja ionako moram napraviti prekvalifikaciju. E sada gdje će nas to odvesti kada učinim, ne znam, ali i na seljenje smo spremni. Znači do tada treba nešto raditi, a koliko sam stekla utisak lekše je naći neki posao u većem gradu. Još jedna stvar koja je onako zanimljiva, mada može biti i prednost i mana, je da u Mississaugi živi velika zajednica Hrvata, čak 10% građana su Hrvati, pa nikada ne znaš, možda nam netko može nekada i pomoć. Eto to bi bilo nekako to.

I nama se dopada mississauga. Ali, voljela bih da pricam sa nekim ko je tamo, pa sad gledam ove sto dolaze na odmore da ih ispitujem, jer ipak je drugacije kad ti neko kaze cinjenice koje ima poslije duzeg zivota tamo. S druge strane Toronto mi je zanimljiviji zbog boljeg prevoza i mogucnosti da zivis u centru desavanja u momentu kad nemas dva auta, vec jedno i kad s klincima trebas prosetati, a sam si i slicno. Tu svi kazu da je Toronto mnogo bolje uvezan. A, slazem se i sa jezerom, ja bih najradije negdje pored jezera grad, to mi je pravi merak. Bolja varijanta nego oni udaljeni od jezera... D ase raspametis....

Back