Kako da skinem stomak ?

Sotire, jedi manje, uneses manje kalorija i poblema nema. Da ti dam primer, recimo verovatno
mozes da pojedes 20 cevapa glatko, umesto 20 pojedi 10 gladan nesecs biti a uneosi mnogo manje kalorija.
Cim osetis da nisi gladan prestani da jedes, nemoras ceo tanjir da ispraznis ma koliko ti bilo zao za hranu.

Visok sam 1,73 i imam 85 kg .. Znaci u zivotu nisam imo ovoliku stomacinu .... Zanima me da li moze trbusnjacima da se skine stomak ? Ako svaki dan radim trbusnjake jedno pola sata ? Hoce to imati nekog efekta ???

nece
79b39c411cc06a73128dae8f457b0c2f.jpg

Sotire, jedi manje, uneses manje kalorija i poblema nema. Da ti dam primer, recimo verovatno
mozes da pojedes 20 cevapa glatko, umesto 20 pojedi 10 gladan nesecs biti a uneosi mnogo manje kalorija.
Cim osetis da nisi gladan prestani da jedes, nemoras ceo tanjir da ispraznis ma koliko ti bilo zao za hranu.

To može samo u početku da pomogne. Telo pada u stanje šoka usled manjeg unosa kalorija i usporava metabolizam. Prvo redukuje mišiće jer je potrebno više resursa da se održavaju. Rezultat će biti stomak sa manjim ramenima. Mora da bude fizički aktivan, da vežba i to ne samo kardio.

Kod mene je cudan metabolizam.....
Znaci ako se ne krecem, mozda se ugojim, a mozda ne, to je vec stvar trenutnog menija...
Ali cim pocnem da se krecem, mrdam, blagi trening , odmah me reakcija tela tera da nastavim istim tempom i onda sve vrlo brzo dodje u normalu...
Kao da se smanji apetit, tj bude tacno onoliko koliko potrosim...
To ne vazi kad sedim, tad je apetit onakav da se zeludac zadovolji....to znaci da pitanje debljine zavisi da li sam privikao zeludac i creva za mali volumen obroka ili za veci volumen obroka....tj najvise hleb utice na to, na volumen, ali i ono sto svi hvale ali tad je minus, znaci kabasta a slabo kvalitetna hrana...

Ako tada , dok sedim, hocu da budem slang, onda moram da imam pticije obroke, znaci jedan tanjir da bude obrok, a ne dva kao obicno...ili tri...
Sve to ne vazi ako pocnem da se krecem, a to je npr prosecno kretanje za BG ili obilazak jedne varosice 4,5 puta dnevno , ili vise , koliko treba da se obave administrativne radnje...
Tada proradi unutrasnja logika jedes koliko ti je potreba i to se odmah oseti...
Cak je apetit manji nego kod sedenja...

- - - - - - - - - -

Dobar internista bi na osnovu ovoga rekao sledece, nivo secera se regulise kretanjem, postoji neka sitna ishemija koja se neutralise blagim kretanjem , a mozda bi neko rekao da postoji i opasnost da negde postoje potencijalne celije malignog tipa...

Visok sam 1,73 i imam 85 kg .. Znaci u zivotu nisam imo ovoliku stomacinu .... Zanima me da li moze trbusnjacima da se skine stomak ? Ako svaki dan radim trbusnjake jedno pola sata ? Hoce to imati nekog efekta ???

Moj je muz malo visi od tebe, ali je i imao 3-4 kg vise od tebe ,a sve je bilo nekako u stomaku, a onda je meni puko film
pa sam mu odredila nacin zivljenja, za recimo pola godine izgubio je desetak kila, nestao je i stomak, a zadrzao je
taj nacin ihrane tako da se vec dve godine uopste vise ne goji, stomak uvek isti. Vreme i zelju za vezbama mi
nemamo ( ja licno hodam sa psom svaki dan jedan sat ujutru i to onako " zustro"), ali on nema
vremena za ozbiljne teretane. Izbaceni su ugljeni hidrati, ali stvarno dibiduz, hleb ( 100 grama ili manje vise toliko grama)
jede samo pre podnei tu se prica sa ugljenim hidratima zavrsava. Inace jede vise nego sto je nekada jeo, ali bez ugljenih
hidrata, a kad ne jedes hleb onda i ne mozes bas da jedes neku recimo slaninu.
I on retko pije alkohol, to je takodje jako vazno, izbaciti alkohol, ali ga nikada nije pio onako iz meraka.
Pijemo vino tu i tamo, pivo ( on) nikada, a ja jel tu i tamo drmnem flashu piva;)

Pogledaj na netu tu hrono dijetu, ali je poenta da ne jedes nikakve ugljene hidrate ( izuzetak je dorucak koji moze
da bude i u 11 sati, ako nisi gladan u pet ujutru).
Jedi sira, papriku, paradajz, al bez leba.

Moj je muz malo visi od tebe, ali je i imao 3-4 kg vise od tebe ,a sve je bilo nekako u stomaku, a onda je meni puko film
pa sam mu odredila nacin zivljenja, za recimo pola godine izgubio je desetak kila, nestao je i stomak, a zadrzao je
taj nacin ihrane tako da se vec dve godine uopste vise ne goji, stomak uvek isti. Vreme i zelju za vezbama mi
nemamo ( ja licno hodam sa psom svaki dan jedan sat ujutru i to onako " zustro"), ali on nema
vremena za ozbiljne teretane. Izbaceni su ugljeni hidrati, ali stvarno dibiduz, hleb ( 100 grama ili manje vise toliko grama)
jede samo pre podnei tu se prica sa ugljenim hidratima zavrsava. Inace jede vise nego sto je nekada jeo, ali bez ugljenih
hidrata, a kad ne jedes hleb onda i ne mozes bas da jedes neku recimo slaninu.
I on retko pije alkohol, to je takodje jako vazno, izbaciti alkohol, ali ga nikada nije pio onako iz meraka.
Pijemo vino tu i tamo, pivo ( on) nikada, a ja jel tu i tamo drmnem flashu piva;)

Pogledaj na netu tu hrono dijetu, ali je poenta da ne jedes nikakve ugljene hidrate ( izuzetak je dorucak koji moze
da bude i u 11 sati, ako nisi gladan u pet ujutru).
Jedi sira, papriku, paradajz, al bez leba.

Zaboravio sam da napisem ja sam 96 -to .. Imam 21 godinu .. Ta kilaza je bas mnogo za moje godine i za moju visinu .. Za 2 dana krecem u teretanu pa se plasim ako skroz izbacim hleb da necu napredovati sto se tice misica .... Ne znam sta da radim ... Hocu da smanjim stomak i zadnjicu a da povecam ruke , ledja i ramena .. Ne znam kako to da izvedem .. Cime da se hranim .....

Zaboravio sam da napisem ja sam 96 -to .. Imam 21 godinu .. Ta kilaza je bas mnogo za moje godine i za moju visinu .. Za 2 dana krecem u teretanu pa se plasim ako skroz izbacim hleb da necu napredovati sto se tice misica .... Ne znam sta da radim ... Hocu da smanjim stomak i zadnjicu a da povecam ruke , ledja i ramena .. Ne znam kako to da izvedem .. Cime da se hranim .....
Ybte, ja te drzala za ozbiljnog coveka, sagovornika:D
Jeste mnogo tih deset kila viska za tvoju mlados, na licu mesta da pocnes i sa teretanom i sa menjanjem ishrane.
Inace se ljudi goje onako "decenijski", ali to kod tebe ipak nije OK. Ali je Ok da ti to i sam vidis i uvidjas.
To sa hranom jeste prvih 4-5 nedelja malo cudno, ali razum mora da pobedi, a onda kada vidis uspeh i sam razumes
da je to bas prava stvar i ides dalje ( u nove pobede).

I da, obavezno teretana, sam kod kuce nikada neces imati volje da to radis svaki dan. To je samo zamlacivanje.

izbaci skroz hleb, a uz rucak unosi porciju obarenog pirinca ili obareni krompir za energetski depo, za uzinu pojedi bananu, za dorucak ovsene pahuljice..jaja..mladi neslani sir

I ja sam bio naivan kad sam mislio da mogu da ne diram ishranu, a da vezbam kao nenormalan i da ce stomak spasti. Vec 9 meseci ginem u teretani i nema nekih spektakularnih rezultata, skinuo 3-4kg jesam, ali ispod ovoga nije moguce.
Teretana ti u principu nije ni potrebna da bi smrsao, kljucna stvar je ishrana. Vidjao sam ljude koji rade na poslovima gde predju dnevno preko 20 km peske u smeni i opet imaju stomacine.
Znaci, vezbanje ucestvuje u mrsavljenu 30%, a ishrana ucestvuje 70%. Dzaba vezba ako nema pravilne ishrane. Niti mozes da nabacis misic da valja niti mozes da smrsas bez dobre hrane.

Skinuces stomak za mesec dana ako budes radio trbusnjake svaki dan (sto vise to bolje) i vodio 'racuna o ishrani;
dakle mesec dana jedi iskljucivo raznovrsno bareno korenje, povrce i voce, kuvane zitarice,vrlo malo hleba i oraha,lesnika i sl..Ako ti treba hrane jedi vise barenog korenja - BEZ ULJA,samo na vodi.
NISTA MASNO.SAMO NA VODI.Korenje ce ti dati snagu i mozes da ga jedes u vecoj kolicini samo ga kuvaj iskljucivo na vodi; povrce takodje.
Za mesec dana ces se iznenaditi kako ces izgledati.Plus sto ces biti neuporedivo jaci i zdraviji.Eliminisaces holesterol i jos neke hronicne gluposti, ako imas problem sa tim.
Alkohol naravno ne dolazi u obzir,kao ni meso ili mlecni proizvodi,jaja,kolaci....NISTA MASNO niti spremano sa uljem.

Poslednja izmena:
Poskednjih decenija su ljudi mnogo eksperimentisali sa ishranom.

Svaki disbalans u ishrani dovodi do problema.
Jedino resenje je da se smanji broj obroka ili velicina porcije i poveca fizicka aktivnost ako je neadekvatna. Ishrana treba da bude sto vise raznovrsna.

Sve ostalo su gluposti i nemoguce misije.

- - - - - - - - - -

Mrsavljenje na bilo kom delu tela je sistematsko tj ne moze se selektivno ili birano mrsaviti.

Ja nikad u zivotu nisam jela nitu cu ikada jesti "vise obroka dnevno",a stomak bas i nemam. Kakve veze ima ucestalost obroka sa tim stomakom?
Nikakve. Mozes da jedes jednom, mozes dva ili tri puta dnevno, debljina ima iskljucivo veze sa kalorijama koje unosis.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne.

Nekad, umjesto hrane, popij vodu. Casu.

Jedi divlje kupine, ubijaju ustvari volju za hranom
pij zeleni ili crni caj, ubija volju za hranom, ali bas dosta tog caja
ako ne mozes njega, jer ne volis ukus (neko obozava) onda crni

i trazi psihicka uzbudjenja: TO JE GLAVNO jer ona ubijaju volju za hranom,
probaj da zelju za hlebom (on sadrzi secere) i drugim secerima ublazis OGROMNIM KOLICINAMA MESA jer ako ne jedes nimalo hleba i sokova (seceri) i alkohola i slatkog, mozes jesti mesa KOLIKO HOCES, a da smrsas. Mozes i spanaca jesti koliko hoces, a isto tako su ti odlicne i GLJIVE, pa bar i jeftini oni Sampinjoni, ali bolje sumske, prave, i skupe pecurke.
ako pusis Marihuanu, nemoj, jer izaziva zelju za hranom vecu, ili to da je ukus bolji, ili neku glupost, ali tako nesto
i ne pij ako nije neophodno vitaminske tablete sa B vitaminima, one izazivaju zelju za hranom

znam neke bas mrsave ljude koji malo jedu a stomak kao kod trudnice ...valjda to ide sa godinama ali kad je preterano sigurno nesto debelo nije u redu sa njima... negde sam citala da se sa godinama nagomilavaju toksini ili ne znam kakvo djubre u crevima i to bas neka velika kolicina - do nekoliko kg... e sad kako se toga resiti guglala sam zbog tate.... i njemu raste stomak ali on voli meso a trebao bi da zivi na sokovima, vocu i povrcu...bar pivo ne pije i alkohol ali me nervira nikad ranije nije imao toliki stomak

Back