Kako da promenite život - Pravilo 66 dana, poslednjih 20 najkritičniji

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.450
Dovoljno je samo 66 dana da promenimo svoj život, pod uslovom da smo dovoljno jaki, izračunali su naučnici. Nije tajna da je čovek biće navike, čija opasnost leži u činjenici da jednom kad ih stvorimo, više ne razmišljamo o njima i one postaju deo naše svakodnevne rutine. Ali, tokom studije u kojoj su posmatrali ponašanje 96 ispitanika, naučnici su zaključili da su dva meseca dovoljna da se jedna navika zameni drugom.

Rezultati ne važe samo u slučaju pušenja i drugih navika u koje je uključen aspekt zavisnosti. Ali, pravilo od 66 dana primenljivo je u svim ostalim životnim situacijama, tvrde autori studije objavljene u Evropskom magazinu socijalne psihologije. Potrebno je samo da se pridržavate sledećih saveta.

U prvoj fazi pričajte o svojoj novoj odluci članovima porodice, prijateljima, kolegama. Tako ćete teže odustati, a zamolite najbliže da vam u trenucima krize ne dozvole da posustanete. Narednih 20 dana analizirajte sebe, pronađite odgovor na pitanje šta želite u životu i kako će vam nova navika pomoći da ostvarite cilj. Lakše je ostati motivisan kad znate zašto nešto radite.

Poslednja faza je najopasnija, jer vas je početni entuzijazam napustio, umorni ste i počinjete da zaboravljate zašto sve to radite. Zato u poslednjih 20 dana morate pronaći nešto za šta ćete se uhvatiti i što će vam pomoći da istrajete, na primer, želja da dokažete sebi da ste jaki. Kad sve to postignete, obavezno sebe nagradite na kraju - kupite nešto što ste oduvek želeli, napravite žurku kako biste proslavili novi početak ili otputujte negde.

poslovne_prilike_171017_tw1024.jpg

(ekapija)
 
Rezultati ne važe samo u slučaju pušenja i drugih navika u koje je uključen aspekt zavisnosti

Šteta. Taman sam se obradovala da za 66 dana mogu da rešim zavisnost od slatkiša :(

Što se tiče ostalih životnih situacija..probaću da od 1.03. promenim jednu naviku. Nadam se da ću uspeti.
 

Back
Top