- Poruka
- 24.665
Ja citam, rekoh mozda saznam nesto novo a ono prcJa čitam i ne verujem, 47 poruka, nula odgovora na pitanje.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja citam, rekoh mozda saznam nesto novo a ono prcJa čitam i ne verujem, 47 poruka, nula odgovora na pitanje.
Pa zar ne mora prvo da otvori racun u banci u Srbiji?Ja čitam i ne verujem, 47 poruka, nula odgovora na pitanje.
Pa to svakako mora... (osim ako neće Western Union ili kripto)Pa zar ne mora prvo da otvori racun u banci u Srbiji?
Kontam sve, nego mi je bio nejasan kontekst. Da li mu treba sve odjednom da, tipa, kupi nesto, ili da eto ima na raspolaganju za svakodnevnu upotrebu (za sta ne mora ni da prenese pare).Pa to svakako mora... (osim ako neće Western Union ili kripto)
Ako mu treba "lump sum" za nešto ovde, to je najbolja opcija. Ako mu pare ne trebaju odjednom, može i ovde da plaća sve sa australijskom karticom)
Mogu u Srbiji nerezidenti da otvore račun, ali ne mogu da dižu kredite i pozajmice.Kontam sve, nego mi je bio nejasan kontekst. Da li mu treba sve odjednom da, tipa, kupi nesto, ili da eto ima na raspolaganju za svakodnevnu upotrebu (za sta ne mora ni da prenese pare).
U svakom slucaju, otvaranje racuna u Srbiji je manje/vise neophodan ako zeli da se vrati i zivi u Srbiji.
A sad, sama prica otvaranja racuna je posebna stvar: da li covek ima (makar fiktivnu) adresu u Srbiji, srpsko drzavljanstvo, itd, itd.
Velika je razlika svuda u svetu kada rezident i nerezident otvara racun. Mnoge zemlje ne omogucuju fizickim licima, nerezidentima, da otvore racun. Ne znam kako je u Srbiji....![]()
Ne mora da zivi u BGD ili NS, moze da zivi i na Rajcu ili Bajinoj Basti.vazduh isto kupis pa dises iz boce?
Sve te online platforme uzimaju provizuju za prebacivanje novca a opet da bi ti Wise izvrsio transfer novca iz zemlje u zemlju potrebno je da u Srbiji ima neki racun na koji ce se izvrsiti transfer. Wise je mozda OK solucija kada saljes novac (do par hiljada) drugom licu a nije ti toliko bitno da li ces im dati 100-tinak $ provizije.Čovek je pitao
Da ti se izvinim u ime kolega koji pričaju o svemu osim o tvom pitanju.
Ovako ja šaljem iz USA i Kanade za Srbiju, možeš i ti iz Australije. Mnogo jeftinije od banaka, neuporedivo jeftinije od WU. Stiže jako brzo. Samo ćeš u Srbiji morati da pravdaš taj iznos da bi bio proknjižen.
https://wise.com/
Čovek je pitao
Da ti se izvinim u ime kolega koji pričaju o svemu osim o tvom pitanju.
Ovako ja šaljem iz USA i Kanade za Srbiju, možeš i ti iz Australije. Mnogo jeftinije od banaka, neuporedivo jeftinije od WU. Stiže jako brzo. Samo ćeš u Srbiji morati da pravdaš taj iznos da bi bio proknjižen.
https://wise.com/
Ti znas razlog zasto bi se taj (cak iako ne postoji) lik vracao u Srbiji ili da treba da se vraca ili ne? Njegovi razlozi su njegovi i ako zeli da se vrati mozda mu je to najbolja odluka u zivot, naravno mozda i ne.алооооо ... сам себи да шаље своје паре а хоће да се репатрира ....
Ма дебилски тотално ... то су њеееегове паре ...Наже банку у аустралији која има пословнички ситем са неком банком у европи
србији па макар и кине и америке и има да га кошта НИШТА .....
Поанта је што човек УОПШТЕ НЕ ТРЕБА ДА ДОЛАЗИ У СРБИЈИ НИ ПОД РАЗНО...
А да не причамо да је клон ..који реално не постоји ..... Гледај чуда ..нашао на крсти да пита ...а ви сви се примили да му треба ваш одговор
Presmešno je to da ti nekakvi random stranci sa interneta objašnjavaju da ne treba da se vratiš u Srbiju.Ti znas razlog zasto bi se taj (cak iako ne postoji) lik vracao u Srbiji ili da treba da se vraca ili ne? Njegovi razlozi su njegovi i ako zeli da se vrati mozda mu je to najbolja odluka u zivot, naravno mozda i ne.
Neko gore je napisao da nema razloga da se vrati u Srbiju i da ce se penzionisati negde drugde jer mu Srbija ne treba i da ne razume nekoga ko bi se tamo vratio, naravno njegova legitimna odluka i razmisljanje. No, meni pada na pamet jedna ocita nelogicnost u svemu tome, taj lik na ovom forumu provodi veliki deo svog slobodnog vremena u tom iseljenistvu, u proseku napise 20-tak poruka dnevno vec par godina. Paaa, ako promovises svoj takav i takav stav postupci/zivot ti bas nisu u skladu sa tim.
Moja supruga i ja imamo cilj da se po penzionisanju (mozda i par godina ranije) vratimo u Srbiju, u nasu kucu na obroncima Fruske gore. Kucu smo rekonstruisali, korak po korak, imamo plac iz snova, u neposrednoj blizini najpoznatije jezro na planini, manastir, potok na ivici placa, u selu zivi suprugina rodbina, na 50-70km svi ostali nama bitni ljudi (sem dece koja ionako zive na dva razlicita kontinenta daleko od nas) u zivotu. Finansijski smo nezavisni od Srbije, zaradicemo penzije u inostranstvu, imamo da prodamo i nekretninu a imamo nesto i kesha, plus bonus - imamo zaradjene penzije i u Srbiji, kolike tolike.
Benefit zivota na Fruskoj? Cist vazduh, suma, potok, jezero, zalazak sunca nad Sremom, domaca hrana iz okolnih sela, druzenja sa poznatim i dragim ljudima.. j.e.b.e mi se za politiku, j.eb.e mi se za svetske probleme, ostaju mi ljudi sa kojima si proziveo deo zivota, mladost. Mozda vecini zvuci bolje da zadnji deo zivota provedu negde na obali okeana u uredjenijem drustvu i mnogo lepsoj zivotnoj sredini ali ja ispred toga stavljam zivot sa bliskim i dragim ljudima.
Uzgred, braca i setre ce ti uvek to ostati, kumovi i drugovi su ti ljudi koji u mom slucaju imaju 35-40 i vise godina poznanstva sa mnom. To nijedan novac ne moze da plati, nikakav komfor ne moze da nadoknadi. Meni dovoljan razlog da je za mene Srbija najbolje mesto za zivot, bar taj zadnji deo zivota.
Ma OK, jasno, nisam se obracao na neke druge ljude kad sam i odlazio iz Srbije. No, nekad moras da reagujes i na takve.Presmešno je to da ti nekakvi random stranci sa interneta objašnjavaju da ne treba da se vratiš u Srbiju.
Šta ih bre boli patka zašto čovek hoće da se vrati u Srbiju, neka ćute i gledaju svoja posla.
i posle 2 nedelje izadje u Kuriru naslov:
Australijski penzioner opljackan, ukradeno 800.000 € u kešu
I koji je tvoj zivotni problem da valjas ovoliki niz besmislica jedne za drugom, besmislica koje samo ti razumes?Пази ..Има људи који сметрају дасу Мечке слатке ... и безрешетака
Или да је сафари занимњив ....безпушке за заштиту
Само упозоравам да и мечка и лав могу главу да му откину .....без обзира што лик који је отворио пост не постоји
.. а ти са фрушке горе имаћеш да са галерије гледаш како буду ницале нукларке ... @dlugomir
I koji je tvoj zivotni problem da valjas ovoliki niz besmislica jedne za drugom, besmislica koje samo ti razumes?
A da li je Matko22 tip koji postoji ili ne nije ni bitno, bitna je tema. Uostalom ko kaze da i ti postojis? U sustini zabole vecinu nas, zabole nas ko si i sta si, bitno je sta ovde pises.
Od banke u Kanadi, do banke u Srbiji, kostalo me je 50 kanadskih dolara. Iz jedne od najvecih kanadskih banki "Toronto Dominion", sam poslao novac u banku u Srbiji i to kosta 50 dolara. Bez razlike da li saljem 1 kanadski dolar, ili 100.000 kanadskih dolara, slanje kosta isto...50 dolara. Do sada sam na taj nacin poslo sestocifren broj kanadskih dolara u Srbiju. Samo proveri da banka u Srbiji ima ugovor sa bankom u drzavi iz koje saljes novac. Obicno su te sve banke povezane i to nije problem.Prodao sam kucu u Australiji i imam nameru da se vratim u Srbiju .Kako da posaljem pare ( oko AUD $ 800 000 ), da bude sigurno i da me ne oderu sa provizijom .
Pozdrav svima .