Kako da posaljem pare iz Australije za Srbiju

Ne mogu se prebaciti pare ni tako bez velike provizije.
Provizija mora da se plati, pa kako god da okrene. WU je dobar za slanje kesha, tipa saljem nekom par stotina do par hiljada evra koje primaoc podigne u keshu u Srbiji.
Ali za ovu pricu, ide prebacaj novca sa racuna u Australiji na racun u Srbiji. S tim sto mora prvo fizicki da ode da otvori racun, jer ne verujem da jos uvek moze bez licnog prisustva i adrese stanovanja u Srbiji, da se otvori racun.

Kolika ce biti provizija zavisi od obe banke - banke u Australiji i banke u Srbiji.
Svakako da mora da putuje da bi otvorio racun. Da i to je pitanje da li ima adresu u Srbiji. To nije napisao. Slanje para s racuna na racun ne kosta vise od $40-$50 nezavisno od cifre koja se salje.

Prodao sam kucu u Australiji i imam nameru da se vratim u Srbiju .Kako da posaljem pare ( oko AUD $ 800 000 ), da bude sigurno i da me ne oderu sa provizijom .
Pozdrav svima .
Šalu na stranu, ako te vuče da se vratiš u Srbiju ond as ei vrati, ali nemoj misliti da te ovde ljudi čekaju raširenih ruku. I kada dolaziš ,,koferče sa parama" drži dobro ispod mišica da me dobije noge. :)

Jesi li siguran da toliko kosta? :D
Chase je najskuplji. Oni naplacuju wire transfer $50. Prebacivao sam vecu cifru u Srbiju kada sam kupovao stan i transfer je bio $50. Nije napisao koja je banka u Australiji je u pitanju ali nije vise od $50. Ako cita ove komentare, da otvori racun u Srbiji u Australiskim dolarima, nikako u drugoj valuti. Konvertovanje je jeftinije po menjacnicama.

samo neko sa 2 gr. mozga može da se vrati u Srbiju. zagađen vazduha, korupcija, nepotizam, kriminalci na vlasti, nakaradni sistem vrednosti, itd. uživaj! :mrgreen:
Ne mora da se zivi u Beogradu, ili gde je vec zagadjen vazduh. Nema potrebe sa ulaskom u politiku, niti za mesanjem u ceo sistem.
A ako je pored svih LGBT i (puno) drugih gluposti kod nas sistem vrednosti nakaradan....onda nemam reci.

Ne mora da se zivi u Beogradu, ili gde je vec zagadjen vazduh. Nema potrebe sa ulaskom u politiku, niti za mesanjem u ceo sistem.
A ako je pored svih LGBT i (puno) drugih gluposti kod nas sistem vrednosti nakaradan....onda nemam reci.

Sistem vrednosti u Srbiji je da 5 miliona ljidi posalje sms za zadrugu.
Da je evrovizija glavna vest (na trulom zapadu je na petoj strani, manji tekst nego analiza drugologaske utakmice :D )

Ali okej, kao penzioneru je, verovatno, bitno da zivi u miru, a za to ima malih mesta i sela po Srbiji.

Sad, sto moze da se zaiebe pa da kupi kucu u nekom mirnom selu, a da mu za 3 godine dodje Kinez da kopa rudu, jbg :D

Da je evrovizija glavna vest (na trulom zapadu je na petoj strani, manji tekst nego analiza drugologaske utakmice :D )

Ali okej, kao penzioneru je, verovatno, bitno da zivi u miru, a za to ima malih mesta i sela po Srbiji.

Sad, sto moze da se zaiebe pa da kupi kucu u nekom mirnom selu, a da mu za 3 godine dodje Kinez da kopa rudu, jbg :D
Evo ja sam penzioner i uvek mi je bila zelja da se vratim u stari kraj gde sam nekada ziveo. Preko leta bicikl, camac a zimi setnje od Kalisa do Slavije pa nazad.
Ja volim moj Beograd a kroz zivot sam naucio da totalno ignorisem zle ljude. Kao da ne postoje.

Evo ja sam penzioner i uvek mi je bila zelja da se vratim u stari kraj gde sam nekada ziveo. Preko leta bicikl, camac a zimi setnje od Kalisa do Slavije pa nazad.
Ja volim moj Beograd a kroz zivot sam naucio da totalno ignorisem zle ljude. Kao da ne postoje.

Sve zavisi ko sta voli. Kazem, moze u Srbiji da se nadje lepih mesta za zivot.

Ali bukvalno, ko 2 i 2 moze da se desi i ovo sto sam napisao, pa da ti se zbog pohlepe vlasti neko zestoko userre u zivot.

Ja volim mir i tisinu. Da gledam zelenilo iz dnevne sobe. Da ne cujem buku mnostva automobila i masina.

Rodjak se pre 2 godine vratio iz Francuske, panzioner, kupio imanje u jednom selu pod Kopaonikom, i sad hoće da tu otvaraju novi rudnik. Bukvalno ce morati da proda i ode odatle ako hoce da zivi u miru.

Sve zavisi ko sta voli. Kazem, moze u Srbiji da se nadje lepih mesta za zivot.

Ali bukvalno, ko 2 i 2 moze da se desi i ovo sto sam napisao, pa da ti se zbog pohlepe vlasti neko zestoko userre u zivot.

Ja volim mir i tisinu. Da gledam zelenilo iz dnevne sobe. Da ne cujem buku mnostva automobila i masina.

Rodjak se pre 2 godine vratio iz Francuske, panzioner, kupio imanje u jednom selu pod Kopaonikom, i sad hoće da tu otvaraju novi rudnik. Bukvalno ce morati da proda i ode odatle ako hoce da zivi u miru.
Meni je mnogo lep Stari Slankamen. Odmoris dusu samo tako. Bas sam pricao sa covekom oko kupovine placa.

Mi Srbi volimo Evroviziju jer je to prilika da se takmicimo na nacionalnom nivou, a to mi prosto obozavamo. :D
Sto se tice rijalitija, ipak bi rekao da je Zapad daleko ludji po tom pitanju.

Verujem ti, ali mislim da je drugačije kada si godinama napolju. Ispuniš većinu želja što si zamislio kada si odlazio, materijalno se obezbediš i ubi te nostalgija
Sa 17 sam prvi put radio u sloveniji i jeste tako kad je mlad covek misli ceo svet njegov kad se vrati ovde,odavno shvatih da sam se zajebo vise puta sto se vratih

Prodao sam kucu u Australiji i imam nameru da se vratim u Srbiju .Kako da posaljem pare ( oko AUD $ 800 000 ), da bude sigurno i da me ne oderu sa provizijom .
Pozdrav svima .

uplati meni na payoneer.
Cilj si ispunio, ja sam u Srbiji!
znači poslao si novac u Srbiju...

I kada sve to završi šta da radi? Prvo ima da mu se sjati rodbina da pokuša da ga očerupa, ako im ništa ne da ubrzo ga neće ni poznavati. Prijatelje će imati ako plaća račune u kafani.

ne pratiš čas, to je bilo 80ih, 90ih su slali robijaše
a sada su se izveštili
pošalju ti ljude od poveranja da te uvedu u posao veka
koji je samo tebe čekao!
i da ti posao propadne i da te zakonski pokradu...

zato kažem, najbezednije je da meni pusti na payoneer jedno 100 000USD da ga čeka kada ga opelješe...
manje kolko košta moja usluga, cijena sitnica!

Čovek je pitao
Pozdrav svima .
Da ti se izvinim u ime kolega koji pričaju o svemu osim o tvom pitanju.

Ovako ja šaljem iz USA i Kanade za Srbiju, možeš i ti iz Australije. Mnogo jeftinije od banaka, neuporedivo jeftinije od WU. Stiže jako brzo. Samo ćeš u Srbiji morati da pravdaš taj iznos da bi bio proknjižen.

https://wise.com/

Čovek je pitao

Da ti se izvinim u ime kolega koji pričaju o svemu osim o tvom pitanju.

Ovako ja šaljem iz USA i Kanade za Srbiju, možeš i ti iz Australije. Mnogo jeftinije od banaka, neuporedivo jeftinije od WU. Stiže jako brzo. Samo ćeš u Srbiji morati da pravdaš taj iznos da bi bio proknjižen.

https://wise.com/
Ali stvarno, svi sve znaju, razvezali pricu pa sta ces, pa gde ces, pa cek mi da ti kazemo a niko da odgovori coveku 😄

Back