Kako da porastem?

Naravno da imas sanse.Samo nastavi sa kosarkom i istezanjem i nece biti nikakvih problema.Muskarci rastu do 25-te godine.Price u stilu da se raste do puberteta su po meni potpuno netacne jer znam po sebi da sam tek nakon dvadesete dobio nekih 7-8 cm. :)
Ma ima i nebuloza,citao sam nesto na drugim forumima,kao da se raste dok nekrenes da se brijes!?
Moj drug se prvo obrijao pa onda porasto za 5-6 cm :D

Ја сам био јако низак и са 16 година смо почели у школи редовно да играмо кошарку уместо фудбала и тог лета сам нарастао целих 10 сантиметара.Препоручујем и теби кошарку још увек можеш да порастеш али гледај да што пре кренеш.Не мораш тренирати него играј на улици са екипом...

kosarka ima dosta malo uticaja u odnosu na genetiku,npr. najbolji drug je do 14 godine bio nizi od mene za 10 cm uvek,ali za godinu dana dosao je do moje visine uz to da nije igrao kosarku...
Ako bas hoces npr da kucas,a imas osecaj da vise neces da rastes,ti polako kreni da povecavas odraz,veruj mi da visina ima ulogu u basketu ali ne toliku ko odraz i tehnika...
Prvo pogledaj,ako vec nisi video,klipove sa Nate Robinsonom.Lik,iako je 175,lagano kuca i ima odlicnu tehniku bas zato sto je mali i brz i jedno vreme je bio jedan od najtrazenijih igraca!
Mada on ima nesto genetski sto mi nemamo HE'S BLACK :D

Evo i mene da se javim :) ...(novi nalog jer sam zaboravio pass. za stari )
Prvo bih zeleo da se zahvalim svima na savetima i pomoci i zanimljivim postovima.... Dosta vremena je proslo otkad sam otvorio ovu temu skoro 5 godina... imam 22 godine sad, i nazalost porastao sam mozda 1cm, sto znaci da je genetika presudila... iako sam se bavio sportom, imao pravilnu ishranu itd... Ponekad se zapitam sta je sa danasnjim mladjim generacijama, jer svi su hibridnog rasta, kao da se prskaju nekim preparatima :) Anyway hteo bih da dam savet svima koji imaju slicne tripove a bili su mojih godina - samopouzdanje je mnogo bitnije od centimetara. Meni je konkretno problem bio uvek to sto sam nizi od svojih devojaka. Sad sam medjutim u dugoj i jako lepoj vezi sa devojkom koja je visa 3-4 cm od mene, verovatno zahvaljujuci samopouzdanju. Vezbajte i to dok pokusavate da porastite.

Imam 17 godina i visoka sam 160 cm, jako sam opterecena svojom visinom i osecam se kao misic u svom okruyenju. Nikad niko nebi rekao da mi fali samopouzdanje jako sam omiljena u drustvu, ali samo ja znam koliko zaista patim, Mama je 163 a tata 194. Imam li jos sanse objektivno.

Imam 17 godina i visoka sam 160 cm, jako sam opterecena svojom visinom i osecam se kao misic u svom okruyenju. Nikad niko nebi rekao da mi fali samopouzdanje jako sam omiljena u drustvu, ali samo ja znam koliko zaista patim, Mama je 163 a tata 194. Imam li jos sanse objektivno.
Pa zavisi u kakvom si okruzenju , ja imam 163 ( sada sam se mozda i smanjila:D), ali ja obozavam svoju visinu, uopste ne bih zelela, niti sam ikada zelela
da budem visa. Male zene su medene.

Postoje neke teorije po kojima devojčice mogu da rastu do dvadesete godine, mada je pravilo da se rast kod devojaka značajno usporava posle prve mensturacije.
Imaš na youtube snimke vežbi za istezanje koje poboljšavaju rast. Probaj sa tim vežbama, sigurno ti neće naškoditi.

Poslednja izmena od moderatora:

Back