Ja bas ne mogu da odgovorim na to pitanje kako naterati sina da uci! Imam tri sina i niko ne voli da uci a cak ih nesto i ne teram! Dolazili su i profesori ali dok je profesor tu on uci i radi kad ode opet po starom! Nije ni to resenje! Najstariji sin ide u peti razred i poceo je odjednom sam da uci ! Posle izvesnog vremena krenuli su i neki bolji rezultati! Desava mu se da opet dobije neku losu ocenu ali ne dramim on se sam potrudi i popravi! Potpuno se sam predao tome da popravi ocene niko ga nije terao!Shvatam da je teranje najbolji nacin da dete prestane da uci! Ja znam iz mog iskustva celo skolovanje do fakulteta sam bila odlicna i primerna sama sam ucila i niko nije ni morao da me tera! Kad sam dosla na fakultet jednostavno mi je dosadilo ucenje i onda su tu nastupili moji roditelji koji su me terali svakodnevno a zamisli da teras nekog od 19 godina da uci! Smucilo mi se i pocela sam da radim fakultet nisam zavrsila a sad mi je zao! Iz tog razloga ne teram decu da uce ! Po meni dobra je svaka ocena koju oni sami zasluze! Ne teram ali svaku priliku koristim da im na neki nesmarajuci nacin objasnim vaznost obrazovanja! Shvatila sam isto da moj srednji sin ne da ne voli skolu nego mrzi svim silama i skolu i ucenje! Ali ako ne zeli da uci uvek gledas da li je za nesto drugo talenat! On je talenat za igru!Tako da sad ide na folklor i vec posle mesec dana ima koncerte! Dobro mu ide i uziva u tome!
Po meni ne smarati ne daviti sa ucenjem pratiti detetova interesovanja i sklonosti i tamo ga usmeravati! A kad nesto voli i ide mu on ce se potruditi da radi i ako treba i uci! Jer na kraju krajeva sve je ucenje!
Po meni ne smarati ne daviti sa ucenjem pratiti detetova interesovanja i sklonosti i tamo ga usmeravati! A kad nesto voli i ide mu on ce se potruditi da radi i ako treba i uci! Jer na kraju krajeva sve je ucenje!