Kako crvena boja utiče na duži period izloženosti?

Hoće li ovoliko crvene boje da izazove bolje raspoloženje ili veću agresivnost?

P.S. Žene- pitanje: hoćete li pratiti ovaj trend?

Nisam psiholog i ne pratim modne trendove. Ne znam zašto baš insistiraš na crvenoj boji. Čitala sam da svaka boja simbolizuje nešto.

Zelena i plava boja, po rečima psihologa, utiču na dobro raspoloženje, smiruju nervozu.

Crvena boja, po meni, simbolizuje ljubav, radost..Neki u njoj vide krv, rat, nesreću..

Sve zavisi od same ličnosti i karaktera.

Nisam psiholog i ne pratim modne trendove. Ne znam zašto baš insistiraš na crvenoj boji. Čitala sam da svaka boja simbolizuje nešto.

Zelena i plava boja, po rečima psihologa, utiču na dobro raspoloženje, smiruju nervozu.

Crvena boja, po meni, simbolizuje ljubav, radost..Neki u njoj vide krv, rat, nesreću..

Sve zavisi od same ličnosti i karaktera.
Insistiram na objašnjenju zašto crvena? Ne diktiram ja modne trendove, a "insistiram" jer su nametnuli ili pokušavaju da nametnu da u 2024. žene budu obučene u crveno, pitaj @Sensei on je obavestio šta je izdiktirano da se nosi ove sezone.

Posle nekoliko dana svuda žene u crvenom ali još uvek modeli. Nadam se da će na modelima i da se završi. Ali ako žene prihvate ovo, pitam se kako će to uticati na mozak.

Insistiram jer su nametnuli ili pokušavaju da nametnu da u 2024. žene budu obučene u crveno, pitaj @Sensei ili @Nina oni su obavestili šta je izdiktirano da se nosi ove sezone.

Posle nekoliko dana svuda žene u crvenom ali još uvek modeli. Nadam se da će na modelima i da se završi. Ali ako žene prihvate ovo, pitam se kako će to uticati na mozak.
samo crvene hulahopke, i to zimi ;)

samo crvene hulahopke, i to zimi ;)
A, jeste tako bilo... međutim, pogledaj fotografije koje sam ja okačio, full u crvenom. Ima razlike, i ja sam rekao da mi ne smeta crvena ako je nije previše a ovo je "od glave do pete".

Međutim, pitao sam nadajući se odgovorima kako će tolika količina crvene da utiče na psihu, na mentalno zdravlje, nisam mislio na modu...to me ne zanima, takve teme.

@Zelena milja ti si shvatila šta pitam.
Nije u pitanju moda već to što ima ljudi kojima crvena smeta i u slučaju ako je u pitanju olovka (sitni detalji) a šta će biti ako sve žene (one koje prate trendove) budu u ovoj boji?

Različiti mozgovi, a crvena je previše ...ne znam ni ja da objasnim čega to i kako "previše", a i umorio sam se. Ne mogu više. Šta bude, bude.

crvena je previše ...ne znam ni ja da objasnim čega to i kako "previše",
Dominantna je. Privlači pažnju.
Na koji način? To zavisi od tog čuvenog mozga i načina na koji funkcioniše.
Neko će reći da je provokativna.
Neko da je seljačka.
Neko je se"boji" jer budi agresivnost ili podsvesno i sami sebe poistovećuju sa tom agresijom.
Nekome simbolizuje ljubav, energiju..

Toliko toga može da bude.
A ne mora i ništa od svega.

Deca vole sve boje. Oni su najmerodavniji i najiskreniji. Neće crveno vezivati za crveni veš već za bulke i ostalo cveće.

Iskvaren mozak rađa iskvarene slike.

Ne znam da li treba da se zabrinemo i zato ovde i pitam jer nisam stručan, ni približno.

Ovako laički, treba obojiti ovaj sivi svet. Možda crvena može da pomogne, deca vole crvenu, žutu, jarke boje. Oduvek sam i sâm govorio da i odraslima trebaju boje, toliko jesam primetio. (Primenio u krečenju zidova).

Ja ipak ne bih baš mahao ljudima crvenom bojom ispred nosa, možda kod depresije i može da pomogne ali depresija je jedna od mnogih dijagnoza. Jel' 2024. još jedan projekat?

@Smorisha , ti se poprilično razumeš u psihologiju, mišljenje? Hoće li ovoliko crvene boje da izazove bolje raspoloženje ili veću agresivnost?

P.S. Žene- pitanje: hoćete li pratiti ovaj trend?

Pogledajte prilog 1475311
Pogledajte prilog 1475313
Ne znam, kazu da stvara pojacanu aktivnost pa i agresivnost na duze vreme, ne preporucuje se u sobama gde se npr. spava.

Licno je ne koristim mnogo, volim je samo u detaljima i to u kuhinji jer je zenstvena boja. U garderobi skoro nikako.

Vise volim narandzastu kao varijantu crvene tj. ne vise, nego je obozavam.

Back