Kako cistite staklo od tuškabine?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.825
Renoviranje je krenulo i sad sam se masivno uzvrtjela zbog stakla u tuškabini!

Znaci kako ga cistite ?

98A899E8-AFEB-4DBC-B0AD-7461C1405315.jpeg

Na internetu čitam sredstvo za ispiranje (dakle ono sto sipamo u mašinu za sudje) usuti u flašu i poprskati po staklu i mikro faznom krpom prebrisati i pustiti da se samo osuši ! Tvrde da smo mirni sigurno 2 nedelje i da se neće vidjeti osusene kapljice !

IMG_4606.jpeg

Da li neko tako čisti tuskabinu, tačnije staklo ?

Nemojte mi samo ovo predlagati
IMG_4607.jpeg

Jer kad se istusiram nebi se bas odmah iztezala, savijala i previjala da čistim to nekako teško da mogu ugraditi u lični i personalni jutarnji ritual

Čak i ako nakon tuširanja temeljito očistite svoju tuš kabinu, i dalje ćete relativno brzo imati ostatke sapuna, kamenca i naravno klasične mrlje od vode. Ali zapravo postoji jednostavan trik da se uštedite ovog dosadnog posla nakon tuširanja. To čini relativno lako dobijanje čiste i sjajne tuš kabine u kojoj se voda jednostavno otkotrlja i stoga se ne mogu formirati ostaci kamenca ili mrlje od vode.

Cijela stvar traje samo nekoliko minuta i onda imate 4-6 sedmica mira nakon tuširanja. Zatim možete bezbedno odložiti izvlakač na stranu.

Zašto ovaj trik funkcionira?
Sredstvo za ispiranje se ne može koristiti samo u mašini za pranje sudova. Sredstvo za ispiranje osigurava da se mrlje od vode ne mogu stvoriti na posuđu, a posebno na čašama. Pošto u vodi ima kreča, na čašama se ne mogu pojaviti mrlje od kreča. Sredstvo za ispiranje ne djeluje samo na posuđe i čaše. Ovo vrijedi i za tuš kabinu.Za to vam je potreban nevidljivi sloj sredstva za ispiranje na tuš kabini.

IMG_4608.jpeg

varijanta broj 2 omekšivac

1. Sredstva za čišćenje sa efektom lotosa osvajaju domaćinstvo
Sa efektom lotosa, prljavština i voda jednostavno se otkotrljaju sa staklenih površina. To se postiže nano-brtvljenjem površine. Kapljice vode kotrljaju se sa površine i istovremeno vas čiste sprečavajući lepljenje prljavštine i prljavštine. U slučaju naočara, nano zaptivanje se mora primeniti na staklo tokom proizvodnje. Ali kao što pokazuje iskustvo iz autopraonica, efekat se može primeniti i naknadno. Ne traje vječno i treba ga mijenjati u redovnim intervalima, ali osigurava da glatke staklene površine i prozori duže ostaju čisti.

Stoga nije iznenađujuće da su sredstva za čišćenje s efektom lotosa sada našla svoj put u naš svakodnevni život. Sada u drogerijama možete pronaći proizvode za čišćenje prozora i kupatila sa efektom lotosa. Konačno, takav sprej se također može koristiti bilo gdje gdje se postavljaju stakla ili prozori:

Ogledalo
Tuš
Staklene ploče
Staklena vrata
Prozori automobila
auto ogledalo

2. Napravite efekt lotosa sami: možete uštedjeti novac pomoću ovih kućnih trikova

Problem je, međutim, što ova praktična sredstva za čišćenje koštaju i nešto više novca. U naša sljedeća dva savjeta pokazat ćemo vam koje jeftine alternative možete napraviti uobičajenim kućnim lijekovima.

2.1. Napravite sopstveni lotos efekat sa krompirom
Uzmite krompir, otvorite ga i snažno istrljajte reznu površinu na krišku koju treba tretirati. Zatim ostavite da se malo osuši i dobro protrljajte krpom od mikrovlakana.

2.2. Stvorite lotos efekat sami pomoću omekšivača
Možete koristiti i omekšivač da sami kreirate efekt lotosa. Dobro utrljajte i ispolirajte bez tragova. I već ste sami stvorili vodoodbojni efekat po niskoj cijeni. Ako omekšivač sipate u bocu sa raspršivačem, možete napraviti i vlastiti sprej s efektom lotosa.

Znaci kako ga cistite ?

Pogledajte prilog 1421649

Na internetu čitam sredstvo za ispiranje (dakle ono sto sipamo u mašinu za sudje) usuti u flašu i poprskati po staklu i mikro faznom krpom prebrisati i pustiti da se samo osuši ! Tvrde da smo mirni sigurno 2 nedelje i da se neće vidjeti osusene kapljice !

Pogledajte prilog 1421654

Nemojte mi samo ovo predlagati Pogledajte prilog 1421655

Jer kad se istusiram nebi se bas odmah iztezala, savijala i previjala da čistim to nekako teško da mogu ugraditi u lični i personalni jutarnji ritual
...па исто као и одувек...узмеш жицу...наквасиш и почнеш...

Ja to rešavam tako što svaki put odmah posle tuširanja
prebrišem tuš kabinu grubljim peškirima...imam samo
za tu svrhu dva peškira. Posle 15 godina moja tuš kabina
je kao nova.

Pogledajte prilog 1421698
Pogledajte prilog 1421711
Druga fotka je lošeg kvaliteta ali se vidi da nema fleka od vode.

To je super ❤️

Samo eto kod mene nije izvodljivo , jer stvarno nemam namjeru da u 6 sati ujutro čistim i brišem po kupatilu 🙈

Sto je svakako bez efekta jer posle mene se i omladina tusira

🤷🏻‍♀️

To je super ❤️

Samo eto kod mene nije izvodljivo , jer stvarno nemam namjeru da u 6 sati ujutro čistim i brišem po kupatilu 🙈

Sto je svakako bez efekta jer posle mene se i omladina tusira

🤷🏻‍♀️
Ja i muž smo sami,tako da se uvek ja prva tuširam a on posle mene.
Onaj ko se poslednji tušira..briše kupatilo. :mrgreen: :manikir:
Ali zato ja spremam doručak dok on briše...:kafaz:

Znaci kako ga cistite ?

Pogledajte prilog 1421649

Pogledajte prilog 1421654

Nemojte mi samo ovo predlagati Pogledajte prilog 1421655

Postoje sredstva za ciscenje tus kabina. Nekad su samo za to, a nekada se sa njima moze cistiti citavo kupatilo.
Naprskas, sacekas malo i samo speres tusem. Ako to radis redovno nema potrebe za trljanjem i glancanjem. Bitno je i kakva ti je voda u stanu. Nadam se da nema puno kamenca, jer ces onda mozda morati malo i da trljas. :)

Mellerud ima bas za tus kabine, a Blue Star, Durgol i ostali imaju kombinovane sprejeve. Neki su i antikalk, sto nije lose.

Postoje sredstva za ciscenje tus kabina. Nekad su samo za to, a nekada se sa njima moze cistiti citavo kupatilo.
Naprskas, sacekas malo i samo speres tusem. Ako to radis redovno nema potrebe za trljanjem i glancanjem. Bitno je i kakva ti je voda u stanu. Nadam se da nema puno kamenca, jer ces onda mozda morati malo i da trljas. :)

Mellerud ima bas za tus kabine, a Blue Star, Durgol i ostali imaju kombinovane sprejeve. Neki su i antikalk, sto nije lose.

Da to znam ali me više interesuje način da koristim tus bez da svako tuširanje traži brisanje i polranje

Abperleffekt

Da to znam ali me više interesuje način da koristim tus bez da svako tuširanje traži brisanje i polranje

Abperleffekt
Sva ta sredstva u principu imaju zastitnu, pa ne bi trebalo da moras svaki dan da citis.
Pogledaj i vrste stakla koje budes stavljala. I tu ima razlike.
Mi smo u stanu oko kade stavili ovo staklo i znam da je imalo nesto sto sprecava zadrzavanje vode.
Pokazalo se kao dosta dobro.
Pitaj u radnji, oni ce ti bolje objasniti.
Ovako nam je ispalo kupatilo nakon renoviranja.

IMG_4469.jpeg

IMG_4468.jpeg

Ovo je slikano odmah nakon renoviranja, pa deluje praznjikavo, jer se nismo jos bili „uselili“ u tu prostoriju. :D

Moja tuš kabina ima dupla stakla.
Unutrašnje je glatko i lako se briše, skoro kao staklo. Spoljašnje je zamagljeno i hrapavije, tako da se spolja ništa ne vidi (ni kapljice, niti ko se tušira i sl.😁)
Čistim onim Cilit-om za stakla. Naprakam i prebrišem iznutra i spolja i to je to.
I zena to Cilit Bangom ocisti i dugo se ne hvata kamenac na unutrasnji deo stakla.I kod mene su delovi do zoda fiksni,a na sredini klizna vrata.

Back