Kako odabrati najbolji mobilni klima uređaj? [Vodič za 2025]

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.687
Kako odabrati najbolji mobilni klima uredjaj ?

Toplotni talasi sve više postaju izazov za sve nas, ne samo da samo po sebi nosi opasnost za zdravlje i život usporava nas i uzima mogućnost za svakodnevnicu hronična nesanica i loš san tokom letnjih noći mogu dovesti do razdražljivosti, umora i ozbiljnih posledica po zdravlje.

Tako da mobilni klima uredjaj može pomoći da sebi u našem domu olaksamo i ublazimo makar na par sati posledice vrućine

Ko ima mogućnost ugradi sebi klimauredjaj to su pomalo ružne slike na fasadama zgrada koje u mnogim državama i nisu dozvoljene bez da se konstatujete sa stanodavcem , ako je stan vaše vlasništvo ipak treba da podnesete zahtjev pre nego sto ugradite klima uredjaj

Mobilna varijanta je dakle pogodna

O čemu treba povesti računa pri odabiru ?

Koje su najbolje i najpovoljnije ?O čemu trebam razmisliti pri odabiru ? vidim da se sad nude varijante i bez izduvne cevi a postoje i one sa, koja varijanta je bolja?

koliko se struje potrosi ako recimo toplotni talas traje 30 dana koliko je to u eurima koje moramo više platii srtruje ?

(tema autorska)

slika microsoft

Copilot_20250622_110342.png

Ma ne postoji prenosna klima.

I taj pingvin takozvani moras crevo da mu izbacis napolje. Znaci nije prenosni sem ako neces da izbusis celu kucu.

I imas drugu varijantu ventilator sa vodom/ledom, e oni nemaju crevo nista se ne izbacuje spolja.

Ali je problem sto rasprskavaju vodenu paru i vlaze stan.

Oni ti samo ucine da se kratkotrajno osecas bolje dok to prska preko tebe, a dugorocno povecavaju vlagu i temperaturu i naravno razvijaju se glivice i bakterije u takvom okruzenju.

Prakticno mogu da se koriste na otvorenom, a unutra bez vode i leda onda su onako fensi ventilatori.

Ugradi klimu, stavi spoljnu jedinicu na terasu i ne moze ti niko nista.

Ja sam proucavao to , ima 4vrste, ali nema svih vrsta na srpskom trzistu...tako da nema svrhe....naleti kad naleti i to je to...
Klime ce uskoro skociti na novi nivo rada...

Koju možeš preporučiti ? Bas me zanima 😊

Tražim jednu za firmu

A kod kuće imam mobilnu prije 5 godina sam je kupila u Aldiu medion, iskreno za to pet godina je možda radila sve ukupno 7 dana , a danas sam je evo uključila jer najavljuju +37

I taj pingvin takozvani moras crevo da mu izbacis napolje. Znaci nije prenosni sem ako neces da izbusis celu kucu.

I imas drugu varijantu ventilator sa vodom/ledom, e oni nemaju crevo nista se ne izbacuje spolja.

Oni ti samo ucine da se kratkotrajno osecas bolje dok to prska preko tebe, a dugorocno povecavaju vlagu i temperaturu i naravno razvijaju se glivice i bakterije u takvom okruzenju.

Prakticno mogu da se koriste na otvorenom, a unutra bez vode i leda onda su onako fensi ventilatori.

Ovaj ventilator sa vodom ledenom, videla sam jedino sto se pitam da li to stvara vlagu ? Recimo toplotni talas traje duži period

Tihu, samo sto pokretne za terasu , to je ono kad je 5m crevo plasticno a sirina kao za aspirator a izlazi na terasu kostaju...1000e min , u nemackoj....jer COP je obicno malo preko 2, koju god da biras, 2 2,5...

Pisem ono sto mislim da je tvoj broj...

Postoje klime gde su creva sa freonom pokretna...imas dve jedinice, jedna je spolja jedna unutra, mnogo manji prostor za provlacenje...,ali i tada proizvodjac malo obraca paznju na buku...

Sacekaj godinu dana ako vecimas...Trenutno se desava svasta...

U Nemackoj je malo drugacija prica ako zivis u zgradi. Ne mozes menjati fasadu, sto znaci da ne mozes da kacis spoljnu jedinicu tako da bude vidljiva. Mogla bi terasa, ali da bude dole, spustena, da se ne vidi.
Zato su u Nemackoj popularni prenosivi, a da izbegnu busenja za izlaz za crevo (gde se izbacuje topao vazduh), izmislili su dodatak za prozor, neka vrsta adaptera.
Izgleda ruzno, ali zavrsava posao.

https://www.amazon.de/Fensterabdich...id=10187250755368328535-B086PXNGHF-&hvexpln=0

Back