Kako ce nastati nova Yugoslavia?

ne, nego samo predocavam kako su se pre nasi narodi "vadili" na Jugu.
Sad vise Juge nema, a isti problemi ostali, pa ko je sad kriv?
Nismo u tamnici, svako je gospodar na svome, niko nikom vise ne sedi na ledjima, slobodno raspolazemo sa budzetima, sa kreditima...a ne mozemo dostici nivo iz osamdesetih.

Бесмислено предочаваш ствари. Сваком нормалном човеку је потпуно јасно да ће, ако се три народа удруже, они бити много јачи него појединачно. Али, то важи једино ако се искрено удруже, што са Југославијом, и првом и другом, није био случај. Различита је само природа те неискрености.

Kvalitet zapalio preko bare, sigurno znaš i za to... Ostali samo lopovi i narod koji će da rinta za njih, umovi odlaze jer država neće da ulaže u njih druže moj...

Ниподаштаваш власити народ, под условом да си Србин. Има овде сасвим довољно квалитетних људи, треба једино да се деси пунина времена.

Sloba je bio u Americi, za ostale ne znam, ali opet sve je to na isti stos. Tako da... Jedino ovaj put da u Jugoslaviju udje i Albanija ali da siptari budu na nivou statisticke greske.

За Шиптаре се слажем,али брате што би Хрвати,муслимани,Словенци,Македонци улазили поново у Југославију кад су осварили свој национални интерес?

Poslednja izmena:
Dok se ova makina mogla nositi sa zapadnim...,

znao sam da Juga ima šansu...,

stabilna i solidna privreda i standard...

ali posle već..., hm, hm,...

320px-Fiat_1500-Front.JPG

Pa koj si timoj, kad nisini Srbin ni hrvat, a zalazes se za jugoslaviju. Makedonac, Crnogorac.
Za drugu jugiooslaviju posten covek nikako ne moze da kaze da je bila pro srpska, sammim tim sto je hrvaat bio na celu. Da ne pricam da je instalirao dve pokraine u Srbiji a ne u hrvatskoj, da je zabranio prognanim Srbima povratak na KiM, posle rata. Da je dogovorio sa Enverom hodyom useljenje 150 000 albanaca 46 godine.
Dakle ako tebi Srbi kazu jedno, a hrvati kazu drugo, koji si ti moj, i imas li ti ikakv svoj stav.

Srbin sam, ne zalažem se za treću Jugu nego za jaku Srbiju... Moj stav je da se fura napred, samo sa ciljem, a ne ko muve bez glave. Da se napravi strategija za KiM za narednih 100godina, da se pohapse lopovi i izdajnici, škole da budu free, zdravstvo da bude free, mladi da se vrate na selo,... Ona Juga je imala greške ali i dobru stranu, pokupiti dobre ideje a ne činiti iste greške, i da se svi Srbi ujedine!! Samo složni možemo da pobedimo...

Како очекујеш да постоји и траје нешто потпуно виртуелно; виртуелна нација, виртуелног језика, виртуелне државе. И сам нестанак претходне две Југославије је резултат овог што сам напред набројао.
Претходна Југославија је и настала од лудих Срба, и коштала их је више од 2.000.000 живота. Не кажем да овај народ није мазохиста и да не би могао да направи још једну, не би ли ваљда у њој изгинуо и овај остатак Србаља, али предлажем да претходно за све утврдимо имају ли још уопште мозак!?

Бесмислено предочаваш ствари. Сваком нормалном човеку је потпуно јасно да ће, ако се три народа удруже, они бити много јачи него појединачно. Али, то важи једино ако се искрено удруже, што са Југославијом, и првом и другом, није био случај. Различита је само природа те неискрености.

O tome ja i govorim.
Ne da ce doci do zajednice iz nacionalni, vojnih ili nekih drugih "opasnih" razloga, ali hoce iz privrednih.
Mada...kako smo sve rasprodali cak ni o toj nekoj novoj Jugi necemo odlucivati mi nego neko sa strane...uostalom kao i o svemu drugom...
Gazde velikih firmi i kompanija ce odlucivati hocemo li u zajednicu ili ne, a ne ti i ja.
A to je onda jos gore po nas.
Onu Jugu su stvarali nasi narodi a narednu ce ko zna koji belosvetski sljam.

Srbin sam, ne zalažem se za treću Jugu nego za jaku Srbiju... Moj stav je da se fura napred, samo sa ciljem, a ne ko muve bez glave. Da se napravi strategija za KiM za narednih 100godina, da se pohapse lopovi i izdajnici, škole da budu free, zdravstvo da bude free, mladi da se vrate na selo,... Ona Juga je imala greške ali i dobru stranu, pokupiti dobre ideje a ne činiti iste greške, i da se svi Srbi ujedine!! Samo složni možemo da pobedimo...

Е ако си за то брате Србине,ти си онда један опасни националиста као и већина нас :think:

Kvalitet zapalio preko bare, sigurno znaš i za to... Ostali samo lopovi i narod koji će da rinta za njih, umovi odlaze jer država neće da ulaže u njih druže moj...

U umove drzava ne sme ulagiti jer joj se oni sutra mogu obiti o glavu.
Lako je polupismenom svetu pricati bajke i dobijanju 1000 eura od prodaje drzave, ali pismenom tesko...
Sto narod nepismeniji i neskolovaniji to vlast lakse upravlja njime.
Das im PINK, trecerazredne serije i nemaju pojma sta se desava u drzavi.

O tome ja i govorim.
Ne da ce doci do zajednice iz nacionalni, vojnih ili nekih drugih "opasnih" razloga, ali hoce iz privrednih.
Mada...kako smo sve rasprodali cak ni o toj nekoj novoj Jugi necemo odlucivati mi nego neko sa strane...uostalom kao i o svemu drugom...
Gazde velikih firmi i kompanija ce odlucivati hocemo li u zajednicu ili ne, a ne ti i ja.

СФРЈ су створили Срби, за почетак. Немам никаквих проблема са тиме да Србија, Хрватска и Словенија привредно сарађују, али ту се постављају нека питања из ближе и даље прошлости, а која се морају решити.

Ниподаштаваш власити народ, под условом да си Србин. Има овде сасвим довољно квалитетних људи, треба једино да се деси пунина времена.

Nipodaštavam ga ja, nego trenutna vlast... Ima kvalitetnih ljudi, samo i oni će da zapale preko, ja o tome pričam. Kolko ima kvalitetnih umova koji nemaju sredstava da se školuju?? Nego rade koje kakve poslove da bi opstali, profesori i akademici rade najgore fizikalije... Mojne brate da pričaš neke fantazije, izađi na ulicu i biće ti jasno kuda ide Srbija.... Osim ako ne živiš na Dedinju :)

Poslednja izmena:
Lako je polupismenom svetu pricati bajke i dobijanju 1000 eura od prodaje drzave, ali pismenom tesko...

Dajte im hleba i igara... Hleb još koji dan, ostaće nam samo da se igramo.... ;)

O tome ja i govorim.

:ok: Odgovor na sva pitanja

Pa ako mislis da srpska sloga moze da nas spase, sta ti znaci ono, fogovorite se vi Srrbi i vi hrvati....
Inace, druga titova Jugoslavija je za Stve bila isto stoi Otomanska imperija.
II tamo je bio nekih dobrih stvari.

Nipodištavam ga ja, nego trenutna vlast... Ima kvalitetnih ljudi, samo i oni će da zapale preko, ja o tome pričam. Kolko ima kvalitetnih umova koji nemaju sredstava da se školuju?? Nego rade koje kakve poslove da bi opstali, profesori i akademici rade najgore fizikalije... Mojne brate da pričaš neke fantazije, izađi na ulicu i biće ti jasno kuda ide Srbija.... Osim ako ne živiš na Dedinju :)

Хебига, живим на Бабињу. :) Не причам фантазије, него указујем на просту чињеницу да је овај свет узрочно-последичан, и да не можеш чинити нешто, да после нема последица. Држава која се заснива на лажи и неискрености не може имати будућност и све оно што се зачело у њој, у свој бити такође спада у ове две категорије. Последице тих лажи и неискрености данас проживљавамо.

Jednostavno osecam da ce kad tad nastati nova Yugoslavia, i da cu opet ziveti kao nekad, da cu biti sretna. Sta vi mislite dragi moji forumasi, hoce li i kad nastati nova Yugoslavia, zelite li uopste takvo nesto? Meni je drago sto znam da nisam sama.

Неће и не желимо тако нешто! И ако Господ Бог да, нека тако буде заувек!
icon_new_pozdrav-1.gif

И нама је драго што ниси сама!
icon_new_ruza-1.gif

765-1.gif

Nipodištavam ga ja, nego trenutna vlast... Ima kvalitetnih ljudi, samo i oni će da zapale preko, ja o tome pričam. Kolko ima kvalitetnih umova koji nemaju sredstava da se školuju?? Nego rade koje kakve poslove da bi opstali, profesori i akademici rade najgore fizikalije... Mojne brate da pričaš neke fantazije, izađi na ulicu i biće ti jasno kuda ide Srbija.... Osim ako ne živiš na Dedinju :)

Sunovrat elite je nastupio devdesetih, kad su na scenu stupili tipovi kao Arkan, Knele, Sijan, pa posle Legija,Vlada budala, Pacov, pa onda Miskovic, Beko, Cepter, Radulovic...
Sto kazu ovde "Sve moj do mojega".
Pogledaj samo kako se na sudu gleda na Cecu a kako na ostale ljude iz naroda...ne treba ti vise...

Извини, највернији гласачи ДС и ЛДП су из генерација оних правих црвених марама. Паметном доста, мудроме и превише.

Pa ako mislis da srpska sloga moze da nas spase, sta ti znaci ono, fogovorite se vi Srrbi i vi hrvati....
Inace, druga titova Jugoslavija je za Stve bila isto stoi Otomanska imperija.
II tamo je bio nekih dobrih stvari.

Zato što svi pljuju po Jugi...mislio sam na nacionaliste i koje kakve kvazi patriote (naravno ima izuzetaka),... Počnimo da gledamo u budućnost malo, imajmo neku viziju kao što su Albanci imali za KiM...
Nisam još čuo da je neko u SFRJ nabijan na kolac, da su odvođeni Srbi u janičare i slično, mojne brate da preteruješ....

Brate istu tu priču slušam od Hrvata, samo kažu da je Juga bila velika Srbija... dogovorite se!

Nigde nisam rekao Vi Srbi, zamolio bih te da ne izvrćeš moje reči...

Poslednja izmena:
Победоносцев
11.10.2008., 21:25

Sve vise nekih likova sa srpovima i cekicima i dedom iz OZNE... Elem,

Partizani, Sovjeti, skojevci, brdsko-planinski oslobodioci Vracara i Dedinja, kuriri i partizanke, mitraljesci, Nikoletne, bombasi, ilegalci, krivonogi sibirski hrtovi, pojedinci u cokulama civilne zastite, deco palih boraca, pioniri i pionirke, polaznici partijske skole, proleteri, radnici i seljaci, postena inteligencijo, nastavnici odbrane i zastite, vojna i civilna lica na radu u JNA, vojni penzioneri, narodna milicijo, udbasi, debelguzi oficiri, komandiri brigada i korpusa, bezbednjaci, saradnici Sluzbe, milicajske kurave, semenkari, stanovnici "stanova solidarnosti", stanovnici vojnih naselja i oficirskih blokova na Novom Beogradu, posetioci vojnih odmaralista, sluzbenici konzulata, podrumasi, nosioci crnine jos od 4. Maja 1980, diplomci defektoloskog fakulteta, ucesnici Rankoviceve pratnje '83, ljubitelji lika i dela druga Krcuna, pucaci na mladost Beograda, kacketasi, golootocani i pazani, crnogorski generali, boljsevici, prijatelji Jovanke Budisavljevic, omladinci i omladinke, avangardo radnicke klase, teoreticari Pokreta, svi sto su nekad imali sliku druga Sloba, sivi mantilasi i kozni kaputasi, Mashinke i Staljinke, Iljici-Karlosi i ostali teroristi, trockisti, maoisti, menjsevici, samoupravljaci, predsednici kucnih saveta, delegati u "mjesnoj" zajednici, Krkote i Cabarkape na radu u strukturama bezbednosti, Subnorovci, radni ljudi i gradjani, licka i ina sirotinjo, spanski borci, sedmojulci, stanari u tudjim kucama, Kozomore, Ubiparipi, udarnici, borci protiv velikosrpske hegemonije, radnici Sigurimija i KOS-a, komesari, nocni cuvari ambasada, seoski ucitelji, osnivaci JUL-a u Sapcu i Rumi, deco partijskih sekretara, narodni heroji, aktivisti, pregaoci, trinaestojulci, radnici saveznog sekretarijata za unutrasnje poslove, clanovi saveta Federacije, sefovi kabineta druga Spiljka, drugovi i drugarice, deco predsednika sindikata, clanovi radnicke kontrole, fabricko obezbedjenje, zadrugari, kolhoznici, sovhoznici, predratni komunisti, banijska kolono, 5. kozarska najezdo, drniski taljigasi, napredni omladinci, kordunaski oslobodioci Sumadije, deco kordunaskih oslobodioca Sumadije, osoblje sa "Galeba", Dobrice i Dedijeri, posetioci Muzeja Revolucije, boracke porodice iz 6 Kaplara, revidirci i rehabilitovani, socijalisti sa ljudskim likom, slusaoci Titovog govora u Splitu '63, drugovi sto kazu "neshta" i "oklen", paprikari, pravoslavni Hrvati, internacionalisti, Stevani Mirkovici, stipendisti JUL-a, Delte i Karici, govornici od 24. decembra 1996, kolonisti iz Backe Palanke, brkate Crnogorke, mahaci plavome vozu, komunisticke sudije, borci, penzioneri, socijalni slucajevi, hrkljusi, potomstvo 6. licke proleterske brigade, vojni atasei, piljari iz Rusnja, novobeogradski nesrbi, ljubitelji institucija sistema, pijanci oko plota, budni gradjani, cokulasi, stafetasi, polaznici skole RO u Bileci, rezervni majori, inspektori, dousnici, "liberali" od 1971, tasteri, pozornici, revnosne komsije, nosioci spomenice, pitomci policijske akademije '55, diplomci sestomesecnih kurseva bezbednosti, profesori marksizma, sekretari partijskih organizacija, ZUR-ovci, predlagaci amandmana, idejni radnici i deco vojnih lica...

proslo je vase.

Извини, највернији гласачи ДС и ЛДП су из генерација оних правих црвених марама. Паметном доста, мудроме и превише.

Kad je glasanje kod nas u pitanju ja imam osecaj da se ovde glasa samo da neko drugi NE BI dosao na vlast a ne da bi neko dosao.
Znam za mnogo ljudi koji se vode logikom "Ma dacu glas i crnom djavolu samo da ti i ti ne dodju na vlast".
Tako ce biti i na sledecim izborima.
Znam radikale koji su rekli glasati za DS samo da njihov izdajnik Toma ne bi dobio vise glasova.
Cudno ali je tako...valjda nam treba jos vremena da malo politicki sazrimo.

Kad je glasanje kod nas u pitanju ja imam osecaj da se ovde glasa samo da neko drugi NE BI dosao na vlast a ne da bi neko dosao.
Znam za mnogo ljudi koji se vode logikom "Ma dacu glas i crnom djavolu samo da ti i ti ne dodju na vlast".
Tako ce biti i na sledecim izborima.
Znam radikale koji su rekli glasati za DS samo da njihov izdajnik Toma ne bi dobio vise glasova.
Cudno ali je tako...valjda nam treba jos vremena da malo politicki sazrimo.

Pročitaj poruku iznad i pronađi se !

Back