Kako biti

onaj ko je tako srecan tako i radi..:)

mislim da nasa sreca ne zavisi od naseg partnera..nego naseg odnosa u nekoj vezi...sama zena..moze da ima neke druge zadovoljavajuce odnose....prijateljske, da bude posvecena karijeri, deci, sexualno slobodna itd...koliko ljudi toliko cudi...sto se mene tice..svako enka radi kakao mu odgovara...a en da okolo siri frustracije....

sama.........a srecna ?

Оградиш се са 1000 зидова, смањиш захтеве од живота, тражиш лепоту у малим стварима и ситним занимацијама, и кажеш себи:''Па добро, нико не може у животу да има баш све...ето, деца су ми здрава, легла је плата а и не пада киша - довољно да будем срећна!'' :confused:

Оградиш се са 1000 зидова, смањиш захтеве од живота, тражиш лепоту у малим стварима и ситним занимацијама, и кажеш себи:''Па добро, нико не може у животу да има баш све...ето, деца су ми здрава, легла је плата а и не пада киша - довољно да будем срећна!'' :confused:

opa, hellen...se zlajubiska?

prica se po forumu...:whistling:

a ovaj post..govori u prilog tome...

pretpostvaljam da postoji...nekoliko....zavisi od coveka...ja nisam pronasla idealnu kombinaciju sastojaka

Nisam ni ja potpuno a opet mislim da imam sve sto mi je potrebno i vise od toga ...

Otkud znam :think: mislim da je najbolja recenica koja opisuje srecu je da sama pokuca na vrata ili da je tamo gde se najmanje nadas

Pokusati da je stvoris na vestacki nacin je poput toga da nateras skoljku da proizvede bisere na nacin tako sto ces sam u njoj da ubacis zrno po zrno peska ...ali ne ide to tako

Jer kazu da skoljka stvara bisere samo kada zrno peska slucajno upadne u nju ....inace u protivnom biseri ne bi bili toliko skupi i dragoceni ;)

Sta da ti jos kazem .... sta je zivot bez zelja??? Nista naravno .

Znam put koji vodi ka sigurnoj nesreci a to je kada radis stvari protiv svoje volje iz bilo kog razloga
Savet : Mozda da budes iskrena prema sebi ali stvarno iskrena i dobro ocenis sta ti smeta kod sebe , kod onih ili onoga sto te okruzuje ,.... i da ne cinis ili se ne posvecujes stvarima koje te ne ispunjavaju zadovoljstvom ili za koje unapred znas da su osudjene na propast.
Veruje da sam ti dala univerzalan savet za decka , porodicu, sredinu , drustvene norme i trendove,......

Danas ljudi nisu srecni iz xy razloga tako da ne znam koji je tvoj i ne treba da to javno podelis ako je intimno :ok: ali nadam se da te mojim savetima nisam smorila i da ce da ti koristi

Из овог поста говори огромно искуство у самоћи....на жалост....:(

ko zna sto je to dobro, helen...ako sad krene kako treba u novoj vezi...hm....pa bude veselo...
meni ustvari nije jasno..ne znam da li tema o tome, pa da ne samujem....zasto ljudi provode vreme sami? zar zaista misle da tako treba? eto npr..moja mam udovica, imala 45 godina...resila da bude sama, posvecena deci...meni to iz ove perspektive uopste nije jasno..osim toga sto ona ima onaj malogradjanski stav.."sta ce svet da kaze!"...svet prica sta 'oce...a mi radimo sta nam se svidja i sta nam odgovara....a ne vidim da bi ista izmenilo daje posvetila malo vremena nekoj zreloj i odrasloj osobi...i svojoj deci istivremeno...normalno da bi smo bili ljubomorni i sve to...kad smo bili klinci..i ovako nam svasta smetalo...ne znam...ne razumem...:dontunderstand:..ako nekom ne odgovarasmaoca..neka nadje nacin da bude sa nekim...i vreme d aposveti toj osobi...naravno ne zapostavljajuci svoje obaveze...

..
zasto ljudi provode vreme sami? zar zaista misle da tako treba?

Ево, да не паметујем ја, неко је већ написао:

Otkud znam mislim da je najbolja recenica koja opisuje srecu je da sama pokuca na vrata ili da je tamo gde se najmanje nadas
Pokusati da je stvoris na vestacki nacin je poput toga da nateras skoljku da proizvede bisere na nacin tako sto ces sam u njoj da ubacis zrno po zrno peska ...ali ne ide to tako
Jer kazu da skoljka stvara bisere samo kada zrno peska slucajno upadne u nju ....inace u protivnom biseri ne bi bili toliko skupi i dragoceni

Не можеш натерати себе да се заљубиш, не можеш натерати некога да се заљуби у тебе....ствари се десе саме од себе или не....:confused:

Друга прича је када се неко свесно затвори за друге људе и за емоције....

..

Ево, да не паметујем ја, неко је већ написао:

Не можеш натерати себе да се заљубиш, не можеш натерати некога да се заљуби у тебе....ствари се десе саме од себе или не....:confused:

Друга прича је када се неко свесно затвори за друге људе и за емоције....

ako predugo traje noije u pitanju slucajnost nego ovo prvo...znaci dugi staz samoce....a godinu-dve..hm..niej dug staz...moze malo da su uziva u samoci i slobodi....

nismo mi skoljke, nego ljudi...samo se neki tako ponasaju..pa kao nisu imali srece...e cvrc...

ako predugo traje noije u pitanju slucajnost nego ovo prvo...znaci dugi staz samoce....a godinu-dve..hm..niej dug staz...moze malo da su uziva u samoci i slobodi....

nismo mi skoljke, nego ljudi...samo se neki tako ponasaju..pa kao nisu imali srece...e cvrc...

Zivot nije formular u koji ces moci da ispunis u kom vremenskom razdoblju ce sta da te snadje ;)
Tuzno je ako mislis da je svako svojom zaslugom nesrecan ili sam :neutral:

Ljudi nisu skoljke to je tacno ali nisu ni masine na podesavanje ili roboti ....jeste da je tehnika napredovala do te mere da svi moramo da funkcionisemo kao na daljinski , da vlada misljenje opet zahvaljujuci istoj da svi moramo da dozivimo , osecamo , ispoljimo ,....iste stvari u isto vreme ali opet zivo bice je zivo bice i svacije se potrebe i mogucnosti razlikuju

Nemam pojma... Uzivala sam prvih par meseci u muvanju sa svim zivim dechkima, konstantnim izlascima, vremenu koje sam imala za sebe... Nije mi bilo lose...
A sada, 2 god kasnije, mislim da je samoca precenjena... Uzasno zelim da se zaljubim, valjda zato i ne uspevam... hm..

ja sam bila sama 4 god i bila presrecna......imala sam vremena za sve i niko mi nije isao na zivce peglao mozak i uslovljavao bilo sta......
moze se biti sam i srecan ako uredis zivot tako da mozes da uzivas u njemu i sam/a

Back