Kako biti pametan, a da ne smaraš ?

uloga simpatičnosti se proteže u beskrajnom nizu može je imati svako jer ne postoji monopol na simpatičnost i ljupkost.
ako si previše obrazovan, moraš da vodiš računa koje ćeš reči koristiti u razgovoru sa neobrazovanim čovekom jer on nije glup samo ne mora da otvara vujakliju za svaku tvoju treću reč.
ako ga smoriš stranim rečima i izrazima logično je da pomisli da si eshol :lol:
u tome je mislim ,simpatičnost, ljudi koji razgovarajući pre svega moraju imati dobru procenu sagovornika od preko puta, jer jedino što je važno da te sagovornik razume šta mu pričaš

šta ti misliš?

Poslednja izmena:
uloga simpatičnosti se proteže u beskrajnom nizu može je imati svako jer ne postoji monopol na simpatičnost i ljupkost.
ako si previše obrazovan, moraš da vodiš računa koje ćeš reči koristiti u razgovoru sa neobrazovanim čovekom jer on nije glup samo ne mora da otvara vujakliju za svaku tvoju treću reč.
ako ga smoriš stranim rečima i izrazima logično je da pomisli da si eshol :lol:
u tome je mislim ,simpatičnost, ljudi koji razgovarajući pre svega moraju imati dobru procenu sagovornika od preko puta, jer jedino što je važno da te sagovornik razume šta mu pričaš

šta ti misliš?

A, kako se postaviti u telefonskom razgovoru ?
Utiče li taj oblik komunikacije u ovom načelu ophođenja !?

Džaba ti pamet, kad ti trebaju ljudi koji (recimo) nisu pametni kao ti. Pametan čovek nije onaj koji ima veliki IQ, već onaj koji postiže željeni cilj uz pomoć manje inteligentih, pritom pazeći da se oni ne osjećaju kao budale, već kao ravnopravni saradnici.

Onaj pametni u čijem se društvu drugi osjećaju kao budale je još veća budala od njih, jer džaba traći svoju pamet i ne zna ju iskoristiti. :cool:

Poslednja izmena:
"Доји ситог бика ко свој разум следи,
Сваки циљ се овде од мраза заледи.
Боље да огрнеш одећу глупака,
Јер паметан данас две паре не вреди."

Ovo reko Omar Hajam još u drevnoj Persiji. Mislim da je dovoljno da izneseš svoje mišljenje jednom na jednostavnom jeziku i ne opterećuješ se previše odzivom međ narodom. Ako i ovo smori nekog - ***** njega.

Ali, nećeš znati da li ste licem u lice ?
Doduše, možeš i da ga pitaš.
Ako nije nepouzdan....! :think:
do licem u lice duga je pruga:lol:

- - - - - - - - - -

Džaba ti pamet, kad ti trebaju ljudi koji (recimo) nisu pametni kao ti. Pametan čovek nije onaj koji ima veliki IQ, već onaj koji postiže željeni cilj uz pomoć manje inteligentih, pritom pazeći da se oni ne osjećaju kao budale, već kao ravnopravni saradnici.

Onaj pametni u čijem se društvu drugi osjećaju kao budale je još veća budala od njih, jer džaba traći svoju pamet i ne zna ju iskoristiti. :cool:

Sjajno!

proveren recept za krstu:
razgovaras na temi sa ljudima koji imaju nesto u glavi i relativno se solidno razumete. Dolazi dileja koji je par eksekans retard ili se to pravi, digresijam ne na temu vec na korisnika ispoljava frustraciju nerazumevanja o cemu se prica, ila pak solidnog razumevanja ali zbog lenjosti, kompleksa sto se nije setio komentarise kao pravi retard sabotirajuci trud ostalih....dve su mogucnosti reakcije, prva ignor ali ako doticni nastavi, a garant ce da nastavi tema odlazi na njegov nivo gde se somina zadovoljno brcka...drugi, najbolji je da ga oma posaljes u pichku materinu retardiranu i nastavis na temu kao da dileje nema....ako nastavi isti recept ponovo ali sa pozivanjem na dnk njegovih roditelja a i modova koji ga pustaju da troluje jer su pretezno oboje slicne eq iq konstitucije.

adendum: ako modovi i dalje ne reaguju znaci da im zanimljivo kako ce dileja ili koji se pravi dileja da nasamari mudraca, imas celu lepezu pizdarija kojima mozes da mu atakujes na podsvest da se istrci na neku slabost...onda po pravilu pokazuje ne samo da glumi dileju vec da ispod loseg odela imas jadnika koji ne zna kako da se izvuce iz gowana koje je sam izasro, onda prelazis na nokaut fazu i sa njim empaticno pricas kao psihoterapeut sa detetom iz obdanista. Tada prozvani mod po pravilu ista dileja reaguje jer se identifikuje sa njegovim bolom obicno sa komentarom da obojica prestanete sa svadjom i ponisti njime tvoju mudrost i da davljeniku, obicno klonu slamku spasa.
Posle se pitaju sto nema pravih diskusija, a nema ih zbog politike farme vlasnija foruma.

ponekad i ti djelujes inteligentno :roll:

wrong-room.jpg

Tako sto ne pravis se da sve znas, to ako si i negdje nesto namirisao, ili iskopao tek neke gliste, misleci da su blago, ne cini te nikakvim guruom ... i po pravilu takva osoba ispada smor, fejk sa nabijenim egom do neba .... jedino sto takvu osobu moze donekle spasiti od apsolutne mizerije je da bude ako nista, bar sam sebi dobro dustvo, jos pritom ako se moze i sam sebi nasmijati, egzistencija mu i nije toliko uzaludna.

Rezime : Sve dok nisi sam sebi smor, nije ni vazno ... treba biti sam sebi najveci car :D

Back