Kako biste reagovali kada bi zatekli voljenu osobu...

gost 230618

Veoma poznat
Poruka
10.610
...u trenutku kada je neko siluje?

Povodom puštanja amnestiranih zatvorenika na slobodu, javlja se novi problem. Ko je zaslužio to a ko nije... Među njima je i jedan čovek koji je video kako mu manijak siluje ćerku i ubio ga je na licu mesta. Tri meseca pre puštanja na slobodu, dobio je rešenje o amnestiji. Odslužio je devet godina i devet meseci za ubistvo manijaka, koji mu je silovao ćerku.

Povodom puštanja amnestiranih zatvorenika na slobodu, javlja se novi problem. Ko je zaslužio to a ko nije... Među njima je i jedan čovek koji je video kako mu manijak siluje ćerku i ubio ga je na licu mesta. Tri meseca pre puštanja na slobodu, dobio je rešenje o amnestiji. Odslužio je devet godina i devet meseci za ubistvo manijaka, koji mu je silovao ćerku.
kako...?
pretuko bi ga na smrt...

Ako se taj dogadjaj tako desio , onda je na tom sudjenju neko gadno pogrijesio i taj covjek nije ni bio za zatvor .
Svako bi ubio u takvoj situaciji . Trebalo je napraviti reviziju sudjenja , a sudiji koji je tako presudio , dobro zabiberiti .

U takvoj situaciji treba onesposobiti manijaka, onesvestiti, vezati, mada u afektu vecina nas bi ga ubila na licu mesta.
Mislis da mu treba reci da stane mirno i da stavi ruke iza ledja da ga vezemo ?
Onaj ko je spreman da siluje , spreman je i da ubije i treba ga zatuci da vise
nikada ni jednu zenu ne dovede u situaciju da bude silovana . Poznato je da su
silovatelji povratnici .

Evo da se i ja oglasim sa odgovorom na pitanje: ako bih bio priseban, odsekao bih mu polne organe. Mišljenja sam da takve treba trajno onesposobiti. Ako ne bih bio priseban, setio bih se samo procedure koju sprovodimo ćale i ja prilikom svinjokolja i primenio bih je.

Baš smo povodom ove priče žena i ja pričali. Sreća pa smo složni oko toga da takvog manijaka, ako bi mi silovao dete, ne bi bio problem odležati. Ali takođe i da mi ženu dira isto tako.

ех драго биће то је једна од оних тешких тема
која увек у себи носи и питање
о правди, смислу и болести
и монструмима који су свакодневно са нама
а нема пореза на кисеоник

Ne smem ni da pomislim kako bih kao roditelj odreagovala :sad2:
Ko razjarena divlja zver, rastrgla bih ga.

I zar u takvim slučajevima nema olakšavajućih okolnosti? Mislim, odbrana sopstvenog deteta bi trebala biti jednaka samoodbrani... :think:

verovatno ne bih razmisljala o tome sta radim i celim svojim bicem bih se potrudila da ga osakatim i unakazim za sva vremena. a ovo je dobar primer zbog cega prezirem drzavu i sistem koji uvek brani i favorizuje zlocince u odnosu na normalne ljude.

Pa jeste da je sam cin gadan i zasluzuje mnogo tesku kaznu po meni...
Ako je u pitanju muskarac, ne znam da li bih uspela realno fizicki da ga savladam, ali bi mi pao mrak na ochi i u tom trenutku bih bila spremna na svashta...
Recimo da ovako hladne glave cenim da je ubistvo ipak nedopustivo, ali se zalazem i slazem za pooshtravanje kazni svih silovatelja, znaci da mora silovatelj da robija mnogo duze...

Glupo je pričati kako bi neko reagovao... to zavisi od čoveka do čoveka... u takvoj situaciji se nisam našla i ne bih želela nikad ni da se nađem.... Ali iz ovog ugla, vrv bih potegla prvo što bih našla i išla da povredim do smrti...
Znam kako reagujem kada se uplašim... ali msm da u tom slučaju strah nije dominantno osećanje.
A što se primera tiče čista nepravda i tim su svim manijacima poručili da rade šta hoće....

Pa jeste da je sam cin gadan i zasluzuje mnogo tesku kaznu po meni...
Ako je u pitanju muskarac, ne znam da li bih uspela realno fizicki da ga savladam, ali bi mi pao mrak na ochi i u tom trenutku bih bila spremna na svashta...
Recimo da ovako hladne glave cenim da je ubistvo ipak nedopustivo, ali se zalazem i slazem za pooshtravanje kazni svih silovatelja, znaci da mora silovatelj da robija mnogo duze...

Adrenalin je čudna stvar... Postoji jedna žena u mom komšiluku koju je muž maltretirao fizički... u jednom trenutku ga je oborila i počela da udara šakama... kad sam je pitala kako je uspela iako je ona moje konstitucije, a on mrcina od 195 i preko 100 kg, rekla mi je samo da ona nije videla njega već žrtvu.

Ne znam. Najvjerovatnije bih mu nekom tehnikom slomio ruku za manje od par sekundi, zglobove, polomio arkadu, sve prednje zube, polomio casicu na koljenu, zgulio kozu s lica, polomio jednim shuto udarcem nosnu kost, izazvao neopisiv bol (i da je ne moze sastaviti ni 10 operacija), udario ga sa strane vrata u cilju prekida dovoda krvi u mozak da se onesvijesti, mozda upotrebio neku tehniku davljenja (Shime-waza), iscupao kozu sa bedara jednom od Hoken Juroppo rucnih tehnika... Onda bih razmislio mirno i stalozeno sta dalje da radim.

Ostavio sam temu da prenoći, pa da se javim ujutro. Evo, da kažem: tvrdim i dalje da je pošteno odležati takvog čoveka. Ne vidim ništa pametno što bi me smirilo u takvom trenutku i navelo da stojim pored tog čoveka i ubeđujem ga da prestane da mi siluje ženu. Vidim samo sebe kao idiota ako u takvoj situaciji ne odreagujem fizički. Definitivno u ovakvoj situaciji bih se setio Dušanovog zakonika, ili možda Šerijatskog prava.

Nikakve moderne EU, UN, Crveni Krst i kojekakve tekovine mi ne bi pomogle.

Jesam vernik i zaista sam miroljubive prirode, ali i pre 13 i po godina sam hteo u dobrovoljce videvši da mi je zemlja pod bombama, a kamo li da skočim na nekoga ko mi na ženu i dete (daj Bože jednog dana - decu) fizički nasrće. Tu bih i na Cara Dušana digao ruku, ako je kriv. Jedino što sam tada te 1999. godine bio tek godinu dana mlađi od redovnog pozivanja na odsluženje vojnog roka.

Poslednja izmena:

Back