gnjec
Aktivan član
- Poruka
- 1.817
Ako pocnes da juris estetiku napusti borenje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pošto vidim da se razumeš u ove stvari, mene kao ženu interesuje kako bi trebala da izgleda jedna žena koja se bavi borilačkim veštinama... Nekada davno sam trenirala karate ali sad ozbiljno razmišljam da počnem ponovo da treniram samo neki ozbiljiniji sport (borilački). Održavam kondiciju rekreacijom ali trenutno nisam spremna za neke ozbiljnije treninge. Interesuje me konkretno koliko je potrebno da se spremim za takve treninge (npr. kick box) i kako bi mogla da izgledam kroz jedno pola godine intenzivnog treniranja? Unapred hvala na odgovoru...
Da ima veze C.Ronaldo bi bio UFC-ov prvak.
Pa mozda kada bi trenirao MMA bi i bio, nikada se ne zna....
Da me neko ne shvati pogresno nisam rekao da je fit izgled zasluzan za dobro udaranje, ali opet kada neko ima stomak i salo, teze mu ej da se pokrece, manje je agilan, manje brz, vise se zadise itd.....Znate i na svom licnom primeru.
Da li je isto kada imate 85-90 kg-a odranih suvih misica sa svim onim vidljivim venama ili kada imate salo da se stomak vidi cak i kada imate odelo....
Mislim da borci jos mogu da napreduju kada uvedu nauku o ishrani u svoj sport i kada se budu pridrzavali kao i ostali sportisti sto se manje vise pridrzavaju i vode racuna o tome.
Лично, не видим поенту ове теме и оволике приче око изгледа борца. Такмичари борилачких спорова су и овако под великим психичким напрезањима и још им треба наметати и изглед као неко мерило...
С друге стране, имадох прилике да гледам човека који по изгледу личи на бачву и то му нипошто не смета да удари из свих позиција, да се преврће на све начине, да изводи ефективне ударце ногама и при том да без проблема демонстрира слобадан рад (напад по избору партнера без икакве назнаке на који начин и са колико снаге и брзине ће извести напад) са људима који су важбали и такмичили и ММА и МауТаи и Карате (Кјокушин) ...
Поента је да ултимативни борац није онај који изгледа као манекен већ вежба и бори се као борац...
A sto odmah nema poentu tema....Ima i te kako....Ja ne namecem borcima kako moraju da izgledaju ili ne smeju da izadjud a se bore....Ali sto da ne da postoji tema i da se proucava i taj segment...Npr pogledaj boxere, kik boxere i MT borce...svi su odrani i ono sto bi rekao obican covek - sportski atletski gradjeni.....Naravno da u boksu postoji bojlera, pogotovo u teskim kategorijama, pada mi odmah na pamet Butterbean, ali opet velika vecina je atletski gradjena, ne zato sto je to jurila, nego zato sto ozbiljno trenira i ozbiljno jede.