Kako bi ste nazvali dete

Само да питам, одакле вам та имена Демиан и Дамиен и ког су порекла? Никад нисам чула да се неко тако зове.

Srpska varijanta imena je sa j dakle Damjan i Demijan. Dok Demian i Damien bi bile strane varijante.
Damjan (i izvedenice Damnjan, Damljan, Demijan) je ime grčkog porekla i znači krotitelj.
Moj pradeda se zvao Damjan i meni je ime baš prelepo. :)

Michel odnosno Michelle (čita se isto Mišel) je francuska varijanta za ime Mihajlo tj. Mihajla.
A na primer na španskom to ime glasi Miguel, na italijanskom Michele, na engleskom Michael, dok je na hrvatskom Mihovil :)

znam. meni se jedino svidja kako zvuci na franzuskom, ove druge varijante mi se uopste ne svidjaju. kad smo kod stranih imena da dodam ime Angella /endzla/ divno zvuci. a srpska varijanta mi se nimalo ne svidja-Andjela. ali sigurno dete necu nazvati onako kako se ja zovem.

Poslednja izmena:
Ja vetj imam dete, zove se Filip, hehe...
Filip je ustvari pomalo zelen... ima listove i tako... on je biljka =) Ali ga mnogo volim i on je moja beba :heart: :heart: :heart:
Dakle... Filip, Ivan ako je musko... a Britney, Aleksandra, Ivan (ne Ivana nego IVAN) ako je zensko :heart:

Back