kakav vam je bio prvi put???????

Ма, нећу да компликујем...
Док је лепо и складно СВАКО мисли да ће трајати заувек! Некима и потраје, некима не, нема правила!
Није сад у питању твој избор, ја га подржавам и наравно да желим да ти тако и остане. У питању су сада ''телеграми подршке'' у стилу ''свака част!'' Мислииим, стварно се потпуно непотребно претерује у глорификацији ''првог мушкарца у животу'', какве везе уопште има?
Ниси ти са њим зато што је први, него зато што је оно што си тражила, зар не?

Е сад, некима тај ''прави'' буде први, некима пети, а неке имају и више ''правих', некоме један буде прави 20 година па престане...има свашта....и нико ту није у некој предности у односу на друге....нити треба да се бусамо својим изборима, нити да омаловажавамо туђе...

Kako ljudi lose citaju, pogresno tumace...i brzo se "lepe"...
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif

Ово се не мора односити на тебе, Беби84, испричаћу само зашто овако регујем:

Имала сам рођаку, неких 15 година старију од мене. Ја 17 година, она 32...ја била девојчурак, тек почела да сазнајем нешто о животу...она озбиљна жена, двоје мале деце...сва посвећена кући, породици, мужу, деци... Њене пријатељице су све биле неколико година старије до ње, значи негде око 40, и неке од њих су имале дискретне везице ''са стране''...
И та моја рођака је имала омиљену тему за разговор - швалерација! Наиме, монолог је ишао отприлике овако:
''А све моје другарице што се швалераају (то је дуго а, по србијански)...само се швалерааају! Како их није срамота? Ма не бих ЈА могла! Ма не бих ЈА мог мужа никада! Не бих ЈА поднела да ме други мушкарац руком дотакне, а не нешто друго! Деце ми моје мој муж је мени светиња! Ја никад, никад, никад!!!...''

Толико је била чиста, чедна, богоугодна, толико поносна на своју верност,величала љубав према мужу и оданост, толико се заклињала, толику је анатему бацала на оне што се швалераааају...да је то већ давила тиме....

И тако...прође неколико година...кад чујем - разводе се!?
Рођака се дала у промет, обрнуло је пола села, рођак покушавао да је смири, да је уразуми, а она прво побегла са једним, па се вратила, по побегла са другим, па била полујавно у вези са трећим...па дошла и на лош глас....а село мало...

Па се онда питам; ко ју је туко по ушима да се заклиње и да се руга другима?

Е, зато ја реагујем овако, јер ми увек моја рођака на памети... Знам да су сви људи различити...и да не значи да ће сви овако проћи, далеко било...Него, можда је боље бити срећан и скроман у својој љубави, поштењу и верности, него ударати их на сва звона!

E hellen bila ti ta rodjaka jaka na recima a ne na delima...! I znas onu cuvenu poslovicu: "Ko se ruga, po*eru ga!!!!

Bice ga, da je ona bila obicna tracara....a ne sudim, niti mam pojma, nit me briga! Baby84 su zaista napali, kako nije nista prozivela i ostala *ranja!!!

Kad si mlad ljubav vidis drugim ocima, imas vise snage i svakojake "problemcice" prevazidjes..verujes...kad si stariji, imas nekog iskustva ( dal lose nije ni bitno )...ne verujes...tj. oprezniji si....

E jednom si mlad...VOLITE SE ljudi i negujte to sto imate....i pre svega slusajte sebe a ne druge...Sto ljudi, sto cudi! oni koji su "pametni" i gledaju svoja posla...kein problem...
icon_lol.gif

pa dobro svako ima svoj zivoti svako nade sebi razlog za vranje.mozda nisu uvijek zene krive ni za razvod,ja nekazem kad bi se kod nas situacija pokvarila, kad bi vidjela da nas dvoje nemozemo vise zajedno da se nebi rastala i nasla sebi drugog.al kazem da nebi bez razloga, cisto iz radoznalosti kakvi su drugi muskarci u krevetu, pocela varati svog muza.to biolo savsim suprotno mom stavu o zivotu, braku, moj odgoj i obraz mi to nebi dozvolili.ja gledam sadsnju situaciju, i ako vako i dalje ostane ili priblizno ovome sto sad nas dvoje imamo, nevidim razlog sto bi sebi sve to kvarila, kad imam lijep zivot i sve sto mi treba.

baby84:
pa dobro svako ima svoj zivoti svako nade sebi razlog za vranje.mozda nisu uvijek zene krive ni za razvod,ja nekazem kad bi se kod nas situacija pokvarila, kad bi vidjela da nas dvoje nemozemo vise zajedno da se nebi rastala i nasla sebi drugog.al kazem da nebi bez razloga, cisto iz radoznalosti kakvi su drugi muskarci u krevetu, pocela varati svog muza.to biolo savsim suprotno mom stavu o zivotu, braku, moj odgoj i obraz mi to nebi dozvolili.ja gledam sadsnju situaciju, i ako vako i dalje ostane ili priblizno ovome sto sad nas dvoje imamo, nevidim razlog sto bi sebi sve to kvarila, kad imam lijep zivot i sve sto mi treba.

djevojcice, ko je tebi rekao da treba da pocnes da varas svog muza?ko je cak rekao da ces mozda poceti da varas svog muza?nek si ti ziva i zdrava, i srecna..koliko god da to traje..
mi matore koke koje smo se uverile da se vecina obecanja prekrsi, da je zivot dug, a ljudi slabi, da je ljubav relativna, a zelja se ugasi...mi smo malo relativizovale odnose i izjave..
ali , svako vreme ima svoje..i ja sam u tvojim godinama imala nekoliko nikad..i znas sta?nisam ih ja prekrsila, vec neko drugi..ali kad se neki zaveti polome, tesko, veoma tesko je verovati u njih ponovo...

Svrca:
Ne želim ni jednog drugog
Izvini, ali ova izjava nije ni blizu tvojoj. Ovo je vrlo lepo, zrelo i skromno napisano...
Ali ja, ustvari, nisam ni odgovarala tebi, a taman posla da sam.....
baby84:
mene su svi ovdje napali kako to da sam se udala za onog sa kim sam i prvi put spavala, i to nece trajati kad tad ce pozeliti da probam drugog, da cu ga pocet varati i bla bla.niko nemoze da povjeruje da je meni i nakon 5 godina dobro sa njim i da nezelim drugog.
Mislim stvarno... :?
Odgovarala sam na priču o NIKAD, koju nisi ti ni započela... Započela je osoba koja je vrlo nekulturno završila tu istu priču, ali da ne ulazimo u to.
Drugo, ni Helen ti nije rekla da ćeš... gore citirano, i ako si tako shvatila njene reči onda... Ne znam šta da ti kažem.

Doduše, neko ti i jeste rekao da ćeš da ga "obavezno prevariš" :roll: ali to je, ako se dobro sećam, bio jedan ili dva posta, ni govora o "svi".

Meni je, lično, neshvatljivo da neko tako razmišlja i, bez namere da vređam tebe ili ikoga ovde, totalno nezrelo. To, nikada ga neću prevariti, ni on mene, večno ćemo se voleti, bla...
Ako sam dobro pročitala, pojavila se i neka dobra vila što je bila toliko uljudna da otera Hellen u "klub razvedenih", Gospode koliko prezira za nekog tako... punog ljubavi i nade!
Pardon, vere...
Mislim, ae ja sam ovde isto dosadna, ali bar bre ne mrzim ljude toliko. I nisam se obraćala tebi sada, Baby84, tis' ovde još najpristojnija od svih :) ali ima postova koji su toliko debilni da me mrzi da ih citiram iza...

Niko ti, dakle, nije rekao da ćeš prevariti muža. Niko ti nije rekao da si bolja ili gora od bilo koga, i nikome nije stalo da te ubedi u suprotno od sopstvenih uverenja. Vidi koliko "niko" :)
Ali ova situacija je prebrojiva i lako može da se proveri, osim toga - u prošlom je vremenu :)

Evo sad pročitah #209 i najzad smo došli do neke sredine :lol: Ustvari, dovoljno je da jednu reč izvrneš, pa da se oko toga ovde digne velika polemika :lol: ovo je, ipak, forum :wink:

ja i nisam ni tebe ni hellen napadala neko opcenito kazem da vevina pise da tako necu moci dugo, i kao niko necita citav zivot ednu knjigu ili kad tad ce se u meni probuditi zelja da probam i druge muskarce i tako te stvari.ja jednostavno neshvatam zasto neki ljudi misle da zena u braku moze ostat vjerna samo ako je prije braka imala puno muskaraca.pa zar misle da je danas nemoguca vjernost u braku.
a tebi se izvinjavam ako si ti nesto licno shvaila, stvarno nisam nikog posebno mislila vec opcenito sta se pise.

Da mi je neko rekao, pre 5-6 godina, kako ću razmišljati, ne bih mu verovala. Koje ću ambicije imati, a koje izgubiti, koju ću muziku slušati, gde ću provoditi vreme, šta će mi biti prioriteti, ko će mi biti prijatelj a ko ne, koga ću prevariti i koga povrediti, a kome ostati verna (bez obzira da li se radi o ljubavnoj ili bilo kojoj drugoj vezi), do koje ću se mere promeniti... Da mi je neko to rekao ne bih mu verovala, iskreno i od srca. Ali mu, opet, ne bih rekla - nipošto! Nikako! Nikad tako!
I jesam se promenila, u neku ruku nagore, ali sam sačuvala razum. Ne bih se vraćala na neke "stare navike" i obećanja, danas, a sutra... Ko zna. Dela čine želje, malo manje težnje. U prilog mojim rečima ide to da se želje, vremenom, menjaju.
Bitno je da naglasim da ni tada, pre tih 5-6 godina, nisam govorila magično "nikad ovo, nikad ono", ali sam iskreno verovala da će neke stvari opstati... Stvar je... hm... kako da se izrazim, tipa osobe da li će, ili neće da se prepusti nekoj (i, opet, kojoj) stvari, i u kojoj meri. Ta osoba.
Iskustvo, pozitivno ili negativno, može samo pojačati verovanje u to da ni u šta ne smemo potpuno verovati. 99% da, ali 100% ne.

A vama i svima ostalima puno sreće, da biste opstali potrebno je mnogo više truda od čiste vere u ljubav, vi to dobro znate... Nemojte dozvoliti da vas jedna neshvaćena osoba podseća na to :wink:

baby84:
ja i nisam ni tebe ni hellen napadala neko opcenito kazem da vevina pise da tako necu moci dugo, i kao niko necita citav zivot ednu knjigu ili kad tad ce se u meni probuditi zelja da probam i druge muskarce i tako te stvari.ja jednostavno neshvatam zasto neki ljudi misle da zena u braku moze ostat vjerna samo ako je prije braka imala puno muskaraca.pa zar misle da je danas nemoguca vjernost u braku.
a tebi se izvinjavam ako si ti nesto licno shvaila, stvarno nisam nikog posebno mislila vec opcenito sta se pise.
Ako je neko tako pisao onda je to bila ili provokacija ili nečije opravdanje, malo verovatno i ubeđenje, ali takva ne opstaju...

I ja verujem da ćeš poželeti nekad drugog muškarca, ali je pitanje da li ćeš ga želeti više od svog muža. To daleko od toga da je pravilo.
Ne bi trebala da shvataš ozbiljno komentare tog tipa, bar ne lično. Mislim na ono o "čitanju iste knjige" i slično... :-)

ma hajd sad nije ni bitno sta pisu niti ce me iko moc obezhrabriti i uvjeriti da cu ja pocet muza varat.ja nisam nista rekla o mislima vec pricam o djelima da ne bi prevarli.po meni se prevara desava onda ako ti u braku nesto fali ili nestima.nista se nedesava bez razloga, izuzev ako je neko takva osoba koja je sretna samo uz puno muskaraca, al to je sad druga tema.ja imam takav stav da kad bi primjetila da mi nesto u braku nevalja ili fali, ja bi se rastala pa onda trazila drugog al nebi sjedila na dvije stolice.

Draga baby
nadam se da ne misliš da mi onako iz pakosti i zlobe želimo da ti rušimo snove.
Koliko sam shvatio svoje prethodnice na ovoj temi svi se, doduše bez velikog uspeha upinjemo da ti ukažemo da je u životu kao i u prirodi vrlo malo konstanti i nepromenjlivih.
I mogu da se složim da je u mnogim slučajevima loše što je tako.
Ali zar misliš da sve zavisi samo od tebe?
Da li si i ti bila tako savršena i bezgrešna baš uvek pa se tako lako bacaš kamenjem oko sebe.
Praviš li nekad kompromise?
Lako je ovde voditi teorijske rasprave ali pokušaj da se staviš u poziciju u kojoj ne odlučuješ samo o sebi već i o drugima.
Mada mi se čini da je tebi i ovako sasvim ok i možda je i bolje da zivis u tom uverenju sto duže.
Ne želim da ti rušim snove, grize me savest kao da sam nekom klincu iz vrtića objašnjavao da je deda mraz ne postoji.
Dakle postoji i tačka. Naravno uslov je samo da ti iskreno želiš da veruješ u to.

vd:
Draga baby
nadam se da ne misliš da mi onako iz pakosti i zlobe želimo da ti rušimo snove.
Koliko sam shvatio svoje prethodnice na ovoj temi svi se, doduše bez velikog uspeha upinjemo da ti ukažemo da je u životu kao i u prirodi vrlo malo konstanti i nepromenjlivih.
I mogu da se složim da je u mnogim slučajevima loše što je tako.
Ali zar misliš da sve zavisi samo od tebe?
Da li si i ti bila tako savršena i bezgrešna baš uvek pa se tako lako bacaš kamenjem oko sebe.
Praviš li nekad kompromise?
Lako je ovde voditi teorijske rasprave ali pokušaj da se staviš u poziciju u kojoj ne odlučuješ samo o sebi već i o drugima.
Mada mi se čini da je tebi i ovako sasvim ok i možda je i bolje da zivis u tom uverenju sto duže.
Ne želim da ti rušim snove, grize me savest kao da sam nekom klincu iz vrtića objašnjavao da je deda mraz ne postoji.
Dakle postoji i tačka. Naravno uslov je samo da ti iskreno želiš da veruješ u to.

pa nemislim da to neko iz pakosti pise ali neshvatam zasto vecina misli da brak nemoze opstati ako se udas za prvog.zasto su bolje one koje su prije muza imale 10- mskaraca.i to sto sam napisala da mza nikad nebi prevarila iza toga i dalje stojim,jer vec sam napisala zasto to kazem.pevara se rijetko desava izdosade, tu ima neki razlog ili ti nesto nestima u braku il si nezadovoljna seksualnim zivotom u braku ili ili ili...a vec sam rekla da jepo meni onda postenije sjest i partneu lijepo reci:hej mi emozemo vise, nesto nestima ili nevolim te vise ili sta ja znam sta vec i rastat se nego mu zamazivati oci kao sve je super a ustvari nista nevalja.ja to gledam sa svoje pozicije, jer znam da prevara jako boli, jer sam bila u toj situaciji i tek tad sam odlucila da to nikad nebi ucinila voljenoj osobi.ja bi vise volila da mi se kaze da vise neide onda bar znam na cemu sam i koliko god bolno bilo, zapocela bi novi zivot nego da cijeli zivot zivim u iluziji da je sve ok. zato ja idem po onoj poznatoj: necini drugima sto ne bi volio da se tebi desi.

Back