Kakav narod takva drzava!!!!

Пре неколико година у НС је неки кретен малтретирао жену на улици, савесни грађани позвали полицију, полиција дошла релативно брзо. Људи објасне мурији о чему се ради, када су ови питали жену да ли је малтретирао муж, она им рече да није. Како оваквим несрећницама помоћи када се боје да помогну саме себи?

Pijanista:
Пре неколико година у НС је неки кретен малтретирао жену на улици, савесни грађани позвали полицију, полиција дошла релативно брзо. Људи објасне мурији о чему се ради, када су ови питали жену да ли је малтретирао муж, она им рече да није. Како оваквим несрећницама помоћи када се боје да помогну саме себи?

......Boljom zakonskom regulativom, sigurnim kucama, promenom mentaliteta, i svesti,,,,,,,,,,
Zayeban posao , kako god okrenes.......i mukotrpan

Pijanista:
Misliš da nije bila srećna i zahvalna što su prekinuli maltretiranje?
A o pomoći na duže staze, to je tek posebna priča...Zamisli ti njen strah.

BAMB00:
Magarce, to sto je i tvoj cale narkoman i tuce ti kevu ceo zivot ne znaci da su i ostali. Ovde je rec o lokalnoj budali i narkomanu koji je uhapsen za to sto je pocinio i robijat ce zbog toga.

ma i zalosno je upravo to sto najvjerojatnije nece..ona nece podnijeti prijavu protiv njega..(tako to obicno biva) znaci ostaje samo narusavanje javnog mira..a zbog toga se ne dobijaju bas neke kazne...najcesce novcana kazna i to ti je to...

zvuci surovo..ali vecinom su si te zene jednim dijelom i same krive...nisu u stanju ili iz nemoci ili zbog srama da prekiunu taj krug nasilja..tako da im se ne moze ni pomoci..dok same ne odluce da nesto promijene je najcesce vec i kasno..to su gadne stvari i to mi koji nismo nikada bili u takvoj situaciji tesko mozemo shvatiti..
evo jedan primjer...sjedimo ja , djole i jedna moja kolegica i jos jedan par s kojim smo eto tu vecer stupili kao u neki kontakt..u jednom kaficu koji drzi jedan nas poznanik..kasno je 3 sata ujutro..taj par pocinje polagano da se svadja..on pijan kao majka..i krene u pola kafica da ju mlati..nakon sto je njenog kera odvalio od zid..da sam mislila da se mali pekinezer vise nece ni ustati..mi naravno svi skocimo da ju branimo..gazda njega izbaci van...i da skratimo..otvori ona nama dusu da ju on tako maltretira vec godinama..i da se boji da ce ju jednog dana ukokati..i da ne smije veceras kuci..i odvedemo mi nju k nama na spavanje...o policiji naravno nije zeljela ni da cuje..drugi dan dodje neka kolegica po nju..a tri dana kasnije ju sretnem u gradu..ruku pod ruku sa istim tim tipom..a mjesec dana kasnije cujem u drugom kaficu ista frka...
i sta da joj radis..kak da joj pomognes..kada ona sama ne zeli da joj se pomogne..kada sam ju jednom kasnije srela na samo..pitala sam ju zasto je jos s njim..a ona ce ladno..pa kad ga volim...eeee pa kad ju ja sama tada nisam pljusnula...sta da mislis u tom trenutku...najcesce reakcije su onda ..pa nisi bolje ni zasluzila..mada nije fer..takve zene trebaju psiholosku pomoc..sve drugo je uzalud...
mogu muzevi biti kaznjavani koliko hoces..kao i ovaj vas gore navedeni..ona ce opet ipak ostati s njim..

Pijanista:
Мислиш да се ''рекреација'' није наставила код куће?
Jeste sigurno.
Zato i kažem, zamisli taj strah od njega, kao i nepoverenje u policiju, institucije...Ali mi je nekako najteže od svega što mnogo žena očigledno ne može da računa na saosećanje, pomoć i zaštitu od svojih najbližih (npr. svoje familije). Što se i tu okreće glava na drugu stranu. To mi je nepojmljivo.

IDI_DADA_AMIN:
Citat:
Original postavio BAMB00
Nije traktor ustasto, nije a tebi sam lepo rekao, kod lokalnog fratra da ti objasni neke stvari
Jeste , ili traktor , ili voz........kako rece lepo Djole Balasevic..

.."Yebo te voz koji te don"o " :D :D :D

Nema u Srbiji lokalnih fratara.......to si bar trebao da naucis, ako se vec nisi potrudio da govoris i pises ko sav normalan svet....... :D :D :D
E, ajte obojica oladite malo...ebali vas traktori i fratri.

Registra.:
Podatak da je svaka druga žena psihički, a svaka treća fizički zlostavljana u Srbiji, izgleda nikome ne smeta, najmanje policiji i sudstvu.

Strašno, da strašnije ne može biti.

O tome pomalo brine B92 koliko vidim i neke NVO, ostalima nije važno, verovatno to i sami rade svojim ženama.
Uvek sam se pitala zašto neko dozvoljava da ga drugi maltretira, nebitan je način. :roll:

sevilja:
Uvek sam se pitala zašto neko dozvoljava da ga drugi maltretira, nebitan je način. :roll:

Ne znam, to je verovatno neka vrsta patologije, mislim da psiholozi imaju pravo kad kažu da se mnogo toga što čovek doživi u detinjstvu odražava na njegov život kasnije.

Mada je ovaj podatak jednostavno neverovatan, :shock: zamisli svaka druga žena psihički, svaka treća fizički zlostavljana. Ja ne znam gde žive sve te žene, kako ja ne poznajem baš ni jednu, bar ne onu "svaku treću".

Registra.:
Ne znam, to je verovatno neka vrsta patologije, mislim da psiholozi imaju pravo kad kažu da se mnogo toga što čovek doživi u detinjstvu odražava na njegov život kasnije.

Mada je ovaj podatak jednostavno neverovatan, :shock: zamisli svaka druga žena psihički, svaka treća fizički zlostavljana. Ja ne znam gde žive sve te žene, kako ja ne poznajem baš ni jednu, bar ne onu "svaku treću".

mozda i poznajes a da neznas...
vecina zlostavljenih zena se stidi zlostavljanja i ne prica o njemu, i u pravilu se doista smatra "krivom" za zlostavljanje, identificirala se sa ulogom zrtve i nema snage iz toga kruiga da izade...a pomoci ni odkuda i realno i u njenim ocima...
zatim su tu djeca pogresno misleci da je za dijete bplje da ima oca, nego bez njega...
itd... ima mnogo uzroka "ovisnosti" a i nas balkanski mentalitet

Back