Kajanje za bivsim ljubavi

ma ja bre

Primećen član
Banovan
Poruka
574
Kako bi ste reagovali kad bi vam momak ili devojka rekla da joj je bilo mnogo lepo sa bivsim momcima u seksu i u svemu i da se ne kaje sto je bila sa njima?

Zar vam to ne bi delovalo da ipak niste prvi u njenom/njegovom srcu?

Ja mislim da kajanje brise sve bivse iz srca i onda ste jedino vi u njenom/njegovom srcu. Cak i kad kaze da vas voli najvise na svetu to onda znaci da niste jedini u njenom/njegovom srcu vec znaci da ste samo prvi aili odma iza vas se nalazi jos nekoliko njih koje i dalje voli.

Kako bi ste reagovali da vam kaze da je i dalje u kontaktu sa nekim bivsim i da je medju njenim prijateljima i da pisu po nekad?

Po meni jedino kad kaze da se gorko kaje sto je bila sa drugim momcima pre mene jer me nije poznavala e onda cu zaista verovati da me stvarno voli i jedino mene.

Kako da oprostim devojci sto nije nevina ako se ona ne kaje i nije ni pokusala da preboli prethodne ljubavi?????????????

.........................

........................

Ko je pravoslavac ali istinski razumeceme. Kajanje cisti srce a sex pre braka je greh. Tako da onaj ko je istinski pravoslavac zna da ako je imao seks pre brsaka mora da se pokaje i ispoveda da bi mu bilo oprosten taj greh. Zato sam bio nedorecen da vidim imali jos neko ko zna sta je seks pre braka i osecali da je to greh. Ali istina , dosli smo do kraja puta sodoma i gomora je danas ceo svet jer svi ste mi se smejali.

Kao i svaka druga vrsta seksualnog nemorala, i seks pre braka / predbracni seks je iznova i iznova osudjivan u Pismu (Dela 15:20; Rimljani 1:29; 1 Korincanima 5:1; 6:13,18; 7:2; 10:8; 2 Korincanima 12:21; Galatima 5:19; Efescima 5:3; Kolosanima 3:5; 1 Solunjanima 4:3; Juda 7). Biblija promovise apstinenciju pre braka. Seks pre braka je isto toliko pogresan kao i preljuba i druge vrste seksualnog nemorala, jer podrazumeva da imamo seksualne odnose sa nekim sa kim nismo u braku. Seks između bracnih partnera - dakle onih koji su se zakleli na vecnu vernost pred Bozjim oltarom u Crkvi je jedini oblik seksualnih odnosa koje Bog odobrava (Jevreji 13:4).

Poslednja izmena:
Ako je imao sex sa drugim devojkama,

odmah bi ga stavila u odredjenju grupu - gde nema neke velike, prave ljubavi.

Tako da ne bi usla u vezu s tolikim poverenjem, vec i iz drugih razloga....

I bolje bi mu bilo da te razloge ima sve vreme... kada izgubi - napustila bi ga.

Kako bi ste reagovali kad bi vam momak ili devojka rekla da joj je bilo mnogo lepo sa bicsim momcima u seksu i u svemu i da se ne kaje sto je bila sa njima?

kakvo je to klinacko opterecivanje?

oboje smo imali zivote pre nego sto smo se uzeli.

ona imala tipa sa vecom kitom ja imao zensku sa vecim sisama..msm oboje smo imali bolje komade (sto se seksa tice)

ali daleko da je to nesto cime bi se opterecivali :kafa:

Ako je imao sex sa drugim devojkama,

odmah bi ga stavila u odredjenju grupu - gde nema neke velike, prave ljubavi.

Tako da ne bi usla u vezu s tolikim poverenjem, vec i iz drugih razloga....

I bolje bi mu bilo da te razloge ima sve vreme... kada izgubi - napustila bi ga.

Ti si koliko sam razumjela prešla na drugu polovinu 20-ih, zar ne misliš da je apsurdno očekivati da ćeš naći nevinog momka u tim godinama?

Ti si koliko sam razumjela prešla na drugu polovinu 20-ih, zar ne misliš da je apsurdno očekivati da ćeš naći nevinog momka u tim godinama?

Nije poenta u nevinosti nego kako verovati nekome da jedino tebe voli ako kaze da mu je bilo lepo sa bivsim i da se nimalo ne kaje sto je bio sa njima. Kako ces biti onda sigurna da sad jedino tebe voli? Kad bi reko da se kaje sto je bio sa drugim zenama jer nije te ranije upoznao onda si sigurna da samo tebe i jedino tebe voli sto je mnogo jace nego da kaze da te voli najvise na svetu. Kad kaze da te voli najvise na svetu to znaci da voli jos neke ali malo manje od tebe, ali ipak voli i druge, makar to bila i patnja samo za njima.

Nije poenta u nevinosti nego kako verovati nekome da jedino tebe voli ako kaze da mu je bilo lepo sa bivsim i da se nimalo ne kaje sto je bio sa njima. Kako ces biti onda sigurna da sad jedino tebe voli? Kad bi reko da se kaje sto je bio sa drugim zenama jer nije te ranije upoznao onda si sigurna da samo tebe i jedino tebe voli sto je mnogo jace nego da kaze da te voli najvise na svetu. Kad kaze da te voli najvise na svetu to znaci da voli jos neke ali malo manje od tebe, ali ipak voli i druge, makar to bila i patnja samo za njima.

Glupost, svi smo nekada voljeli i bilo nam je lijepo sa tom osobom, pa smo to preboljeli i krenuli dalje. Svaka veza promijeni čovijeka u smislu da nam da neko iskustvo i drugačiji pogled na ljubav u odnosu na neku idealizovanu predstavu koju smo imali kao mlađi, kroz veze sazrijevamo. Zapravo, uplašila bih se više da mi kaže da nikada prije mene nije imao, ili volio ni jednu ženu.

Glupost, svi smo nekada voljeli i bilo nam je lijepo sa tom osobom, pa smo to preboljeli i krenuli dalje. Svaka veza promijeni čovijeka u smislu da nam da neko iskustvo i drugačiji pogled na ljubav u odnosu na neku idealizovanu predstavu koju smo imali kao mlađi, kroz veze sazrijevamo. Zapravo, uplašila bih se više da mi kaže da nikada prije mene nije imao, ili volio ni jednu ženu.

Znaci kajanje tebi ne treba. Mislim da ipak nisi shvatila moje pitanje jer mozda i ja nisam umeo lepo da objasnim. Kazes preboleli. Sta je bol dusevni - to ti je kad se kajes zbog necega jer nisi zadovoljan sto je tako ispalo, sto se to desilo, osecas da ti je naneta dusevna bol. E sad to je mac sa dve ostrice to PREBOLETI. Da li to znaci da si ga ludo volela pa te je ostavio i sad pokusavas da ga prebolis, dakle da ga izbrises iz srca da ga vise ne vilis ili se kajes sto si ga uopste i zavolela i jer te je povredio ili si ti njega ostavila i kajes se sto si ga upoznala a on je tako los pa si ga ostavila... Dakle u svim tim slucajevima ipak se kajes i pokusavas da prebolis dakle da ga izbacis iz srca. To je kljuc a ne da kazes da ti je bilo lepo sa bivsim i da se ne kajes jer onda znaci da ti opet nesto znace i da su ti na neki nacin u srcu.

Poslednja izmena:
Znaci kajanje tebi ne treba. Mislim da ipak nisi shvatila moje pitanje jer mozda i ja nisam umeo lepo da objasnim. Kazes preboleli. Sta je bol dusevni - to ti je kad se kajes zbog necega jer nisi zadovoljan sto je tako ispalo, sto se to desilo, osecas da ti je naneta dusevna nepravda, bol, kajes se...

Pa možeš ti da se kaješ, ali se kaješ mjesec, par mjeseci, godinu, tri godine i prođe i to. Shvatiš da sa tom osobom nemaš više ništa zajedničko, da si druga osoba, nađeš nekog ponovo, probaš nešto novo, vidiš da ti je lijepo i onda ne želiš da se vraćaš na staro.

...kajanje i oboreni pogled
sve je to post_reakcija
koja bi opet došla
na isto
jer jednom bilo
i opet bi...
postoje trefovi koji se upropaste iz pogrešnog jezikovanja i nerazumijevanja
često više priče i komentara
upropaste jake veze
nema tu nekakve kvaziiskrenosti
jer biti iskren i reći
tj. pokazati na bivšu ili bivšeg
šta ima tu iskreno
to je uvijek maš sa jednom veoma oštrom oštricom...
...onda intimna pitanja
i traženje 'iskrenih' odgovora
postoji samo opipavanje šta joj/ njemu odgovara
jer svaka ili svaki ima svoj prilaz
koji se ostvaruje
ali voljom i iskrenošću
unaprijed se ne može nametati ništa
u ime nekakve izjave,- ako me voliš , pristaćeš...
...ne...to su sugerisanja koja odmah kontraefektuju...

...svaka moja bivša
je i sadašnja
prodje mi mislima u odredjenim podsjećanjima
i zaboli taj rez kao munja
ali
munje
zato kratko i traju
...mora tako ili,- kako drugačije...
...svaku sam svoju volio
i nijednom nije bio hir
i kako da ne žalim
...ali ovo je Svijet
ovako postavljen
da se ne može naići odmah
na svoju/ga...
...kajanje i sjeta
...tuga i jadi...sve su to...Jadi svakoga Vertera...

Kako bi ste reagovali kad bi vam momak ili devojka rekla da joj je bilo mnogo lepo sa bivsim momcima u seksu i u svemu i da se ne kaje sto je bila sa njima?

Ja mislim da kajanje brise sve bivse iz srca i onda ste jedino vi u njenom/njegovom srcu. Cak i kad kaze da vas voli najvise na svetu to onda znaci da niste jedini u njenom/njegovom srcu vec znaci da ste samo prvi aili odma iza vas se nalazi jos nekoliko njih koje i dalje voli.

Kako bi ste reagovali da vam kaze da je i dalje u kontaktu sa nekim bivsim i da je medju njenim prijateljima i da pisu po nekad?

Po meni jedino kad kaze da se gorko kaje sto je bila sa drugim momcima pre mene jer me nije poznavala e onda cu zaista verovati da me stvarno voli i jedino mene.

Kako da oprostim devojci sto nije nevina ako se ona ne kaje i nije ni pokusala da preboli prethodne ljubavi?????????????

1- da je bolo tolko dobro,ne bi bila BIVŠA ljubav.
2- o bivšim, sve o bivšim, bolje da čujem od njega nego od drugih,
tako da,kad bi mi reko,ja bih to cenila.

Znaci kajanje tebi ne treba. Mislim da ipak nisi shvatila moje pitanje jer mozda i ja nisam umeo lepo da objasnim. Kazes preboleli. Sta je bol dusevni - to ti je kad se kajes zbog necega jer nisi zadovoljan sto je tako ispalo, sto se to desilo, osecas da ti je naneta dusevna bol. E sad to je mac sa dve ostrice to PREBOLETI. Da li to znaci da si ga ludo volela pa te je ostavio i sad pokusavas da ga prebolis, dakle da ga izbrises iz srca da ga vise ne vilis ili se kajes sto si ga uopste i zavolela i jer te je povredio ili si ti njega ostavila i kajes se sto si ga upoznala a on je tako los pa si ga ostavila... Dakle u svim tim slucajevima ipak se kajes i pokusavas da prebolis dakle da ga izbacis iz srca. To je kljuc a ne da kazes da ti je bilo lepo sa bivsim i da se ne kajes jer onda znaci da ti opet nesto znace i da su ti na neki nacin u srcu.
pre tebe je neko imao zivot....i ono...ziveo, isto kao i ti. da je valjalo sa bivsim ne bi se rasturili. sto bi se kajao, sem ako u toj nekoj vezi nisi trpio nasilje, ponozavanje i slicno? ljudi kroz veze uce i saznaju o sebi, shvataju sta zele. ja bih se mnogo vise smorila da mi neko kaze da nikad pre mene nikog nije volelo, znaci da pricamo o emotivnom bogalju ili posesivnoj osobi koja se fiksira na tog jednog i ne pusta...idi bezi, normalni su oni ljudi koji su vodili zivote u skladu sa svojim godina. bivsi te ni na koji nacin ne ugrozavaju, jer su bili i prosli.

Ti si puk'o. Ja se ne kajem što sam svojom glupošću umalo ostala bez bubrega, hoću se kajati zbog nekog frajera.

:hahaha::hahaha::hahaha:brate ne mogu da verujem...nadam se da je ovo trol tema a pod pretpostavkom da nije:
KOJI SI TI KOMPLEKSAS:roll:,i zasto ta riba jos nije raskinula sa tobom je jos jedna od nedokucivih tajna univerzuma:cool:

Back