Kafić za moje društvo

Karlito Brigante

Poznat
Banovan
Poruka
9.306
Traži se...jedno ili više takvih mesta...da bi promenili okolinu ili da ne postanemo deo inventara na par naših omiljenih mesta.Šta je nepoželjno?
1.mesta gde se okupljaju ćelavi klinci koji prave buku i pričaju o glupim,skupim kolima,
2.gay sastajališta i slična grupi mesta,
3.gnezda sitnih kriminalaca i sličnog ološa i
4.kafići gde se skupljaju gomile devojaka koje smatraju da je Bog izmislio vreme da njima napakosti,i zbog toga moraju uvek da nađu koga će da dave,znači mesta gde je poremećena ravnoteža polova u ''korist'' navedenih.Lokacijski bi mogla da dođu u obzir mesta u širem krugu ''dvojke'',sa izuzetkom poteza od Brankovog mosta,autobuske stanice,štajge,do Slavije.Takođe je zanimljiv potez od Vuka do ''Lipovog lada''.Nepoželjna su mesta sa preglasnom muzikom i ljubiteljima ''pink kulture''.
Dolaze u obzir i sugestije o takvim mestima u celom BG-u,naravno.
Molim vaša cenjena mišljenja i predloge.Isključivo kafići.

Karlito definitivno si me naveo na razmisljanje...:rolleyes:
verovatno postoji kafic kakav prizeljkujes
i sigurna sam da bih i ja u takav redovno svracala...
zato cu da pratim ovu temu...i sve preporuke...:)

p.s. zao mi je sto je tema usko fokusirana na kafic...
jer ja poznajem par restorana koji ispunjavaju
tvoje kriterijume...:)

Karlito definitivno si me naveo na razmisljanje...:rolleyes:
verovatno postoji kafic kakav prizeljkujes
i sigurna sam da bih i ja u takav redovno svracala...
zato cu da pratim ovu temu...i sve preporuke...:)

p.s. zao mi je sto je tema usko fokusirana na kafic...
jer ja poznajem par restorana koji ispunjavaju
tvoje kriterijume...:)
Ninani,restorani su mesta gde se dobro jede.Samo me zanimaju mesta za opušteno ćaskanje,za drugare i mene,ništa klopa.:)

Molim vaša cenjena mišljenja i predloge.Isključivo kafići.
Šteta što si ovako isključiv, jer bih ti predložio kombinaciju samo za pravu raju: pivo ispred dragstora. U stvari, na ovo možemo gledati kao na alternativnu varijantu kafića, a istakao bih još kako se sve to uklapa u vaše prohteve:

1. Ćelavi klinci koji se tu okupljaju ne pričaju o skupim kolima (osim ukoliko im ne padne na um da ih polupaju), i ne prave buku jer su uglavnom pod prismotrom organa reda. Prave drugojačije gluposti i probleme, ali kada se nisi na vreme žalio, i to detaljno;

2. Sumnjam da ćeš na takvom mestu sresti muškarca sa seksualnim afinitetima ka sopstvenom polu, u stvari, teško da ćeš ih sresti sa sexualnim afinitetima uopšte, jer pivo i žene ne treba mešati;

3. Diskutabilno, ali gledaj du su ipak većina prisutnih pošteni radnici i neradnici, možda jedino da ti maznu gajbicu na kojoj si sedeo dok odeš da šoraš;

4. Devojaka definitivno nema, čak i kada prolaze ulicom pređu na drugu stranu.

Šteta što si ovako isključiv, jer bih ti predložio kombinaciju samo za pravu raju: pivo ispred dragstora. U stvari, na ovo možemo gledati kao na alternativnu varijantu kafića, a istakao bih još kako se sve to uklapa u vaše prohteve:

1. Ćelavi klinci koji se tu okupljaju ne pričaju o skupim kolima (osim ukoliko im ne padne na um da ih polupaju), i ne prave buku jer su uglavnom pod prismotrom organa reda. Prave drugojačije gluposti i probleme, ali kada se nisi na vreme žalio, i to detaljno;

2. Sumnjam da ćeš na takvom mestu sresti muškarca sa seksualnim afinitetima ka sopstvenom polu, u stvari, teško da ćeš ih sresti sa sexualnim afinitetima uopšte, jer pivo i žene ne treba mešati;

3. Diskutabilno, ali gledaj du su ipak većina prisutnih pošteni radnici i neradnici, možda jedino da ti maznu gajbicu na kojoj si sedeo dok odeš da šoraš;

4. Devojaka definitivno nema, čak i kada prolaze ulicom pređu na drugu stranu.
Hvala na predlogu,ja se baš pitao što te nema.:)U ime takve vrste nostalgije odslušaću Idole i pesmicu ''Maljčiki'',i vratiću se 20 godina unazad da se setim vremena dok još nije bilo kafića.

Ninani,restorani su mesta gde se dobro jede.Samo me zanimaju mesta za opušteno ćaskanje,za drugare i mene,ništa klopa.:)

ne moras da porucis "voz" u restoranu...:)
meni su sasvim ok. oni u kojima mozes lepo i ugodno
provesti slobodno vreme sa svojim prijateljima uz
neku laganu klopu... :)

ja sam od "svega" sto si ti naveo u uvodnom postu...
pobegla u restorane...:)

sorry Karlito necu vise... sad cu samo da pratim temu...:)

ne moras da porucis "voz" u restoranu...:)
meni su sasvim ok. oni u kojima mozes lepo i ugodno
provesti slobodno vreme sa svojim prijateljima uz
neku laganu klopu... :)

ja sam od "svega" sto si ti naveo u uvodnom postu...
pobegla u restorane...:)

sorry Karlito necu vise... sad cu samo da pratim temu...:)
Pa ima i jedan restoran koji mi se sviđa.To je ''Bella vista'',u Pristaništu,ispod Kalemegdana...može da posluži kao kafić,kad nije gužva.

''Bella vista'',u Pristaništu,ispod Kalemegdana...
Nisi blesav :-D

Klub svetskih putnika je ono sto trazis... to je preko puta Optimista.
Vrt je relativno u blizini Bulevara... propao je pa sad nema namontiranih zurkica a i dalje je cosy (bila pre pola godine, izvinjavam se ako je zatvoren u medjuvremenu!)
I... znam da nije na potezu ali MORAM da pohvalim jos malo pa nedostupan, na samom kraju Ade (treci od kraja) Reziser... znaci kafa mojih snova se sluzi tu. Pored njega je jos jedan sa kuvanim vinom i kojecime (Na kraju sveta mislim da se zove), ali ta galerija/kafic je posle ... onog kako se zove KPGT?! daleko najugodnije mestasce koje otkrih u poslednje vreme.

ovaj ima jedno super lokalno mestasce, vise vuce na kafanicu ali nema ni klinaca, gay ti mrtav nece tu uci, a zensko da udje slogirao bi se sanker i svi gosti :-) malo iznad djerma, karirani stolnjaci:-) javlja mi se da jos nisu poceli da sluze espresso :mrgreen: ali da toce dobru rakiju... moze?

Nisi blesav :-D

Klub svetskih putnika je ono sto trazis... to je preko puta Optimista.
Vrt je relativno u blizini Bulevara... propao je pa sad nema namontiranih zurkica a i dalje je cosy (bila pre pola godine, izvinjavam se ako je zatvoren u medjuvremenu!)
I... znam da nije na potezu ali MORAM da pohvalim jos malo pa nedostupan, na samom kraju Ade (treci od kraja) Reziser... znaci kafa mojih snova se sluzi tu. Pored njega je jos jedan sa kuvanim vinom i kojecime (Na kraju sveta mislim da se zove), ali ta galerija/kafic je posle ... onog kako se zove KPGT?! daleko najugodnije mestasce koje otkrih u poslednje vreme.

sto bre otkrivas strogo cuvane tajne, i onako su se tek malo prosirili, sad ima da bude guzva:|

Ja znam skoro pa idealno mesto,a za mene je idealno mesto tamo gde nema skoro nikog da mogu da na miru prochitam novine i popijem sokitj poshto mrzim kafu.Da nema dranja pomahnitalih trinejdzera pozera i ostalih liliputanaca.I nisam lud da kazem gde je jer onda vishe ne bi bilo mira i tishine.

ma takva su mesta izmišljotina iz popularnih američkih serija
koje nam u poslednjih...pa otkad znam za sebe...služe kao referenca
za to kakav bi život trebao da bude.
Setite se samo, Friends, 90210, Cheers... svuda ima neki kafić u kojem glavni likovi
počinju i završavaju dan...

Jasna mi je tvoja želja da izbegneš one kategorije ljudi, ali obrati pažnju na sledeće:

1.takvo mesto ("druga dnevna soba" "druga kuća" "naše mesto"...) je proizvod fikcije
2.ostvarenju televizijskih i drugih modnih fikcija teže uglavnom vrste ljudi koje si
opisao kao nepoželjne.

Još jedan pogled na temu:
Da bi pronašao "mirno mestašce" (koje i ja želim, veruj mi.) znaj da takvo mesto
nije mesto već situacija.
Mnogi kafići imaju svoje faze, od kojih je jedna ta koju tražiš, a jedna je ona koju izbegavaš.
Dakle, ne gine ti stalno šetanje.

Back