Kafić "ATLANTIDA"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fantastika je kod nas vrlo podcenjen žanr, iako imamo jednog doktora SF-a (svetski priznatog pisca žanra) i jednog magistra horora. Na zapadu je, nasuprot, na vrlo visokom mestu čitalačkog ukusa.

I ono malo naroda što gotivi fantastiku čita samo strance, tj, ne čita njih nego prevodioca, a izuzetno mali broj domaće autore.

Domaću fantastiku u Srbiji izdaju samo nekoliko IP-a, među njima i Laguna, najjača firma koja će da proguta sve ostale ali isključivo epsku. Zato što gazda voli epsku, i Teri Pračeta, na čijim romanima se Laguna izdigla do giganta, što znači da će izdavanje fantastike da zgasne kod nas. Ipak ostaju udruženja, sajtovi i e-izdavanje.

Crno da ne može biti crnje.

A ako te baš interesuje, moja prva zbirka se i dalje prodaje, mislim da je oko 700 din kod izdavača i u knjižarama a na Limundu je vidim i za 200, 300. Bila jedna serija u štampi sa felerom, napisali mi ime na poleđini pogrešno, samo to je u pitanju, valjda ih još ima.
Na limundu?
Ok,hvala :cool:

images

Si citala ovo?

Naša moderatorkinja je napisala osvrt na moj prvenac, al' ne mogu da nađem gde ga je turila na forum... ima ih još širom domaćeg net-a, i ni jedan nije negativan.
Preporučujem svakako čitanje kritika i osvrta (treba razlikovati ovo dvoje, kritike su od ljudi koji love neuhvatljivo u delu, a osvrti su lične impresije konzumenata proze, tj, ciljane publike. Često, kao po pravilu, se to dvoje ne poklapa i donosi apsurdne kontradikcije; ipak, popularnost dela se zasniva na osvrtima.) pre nabavke knjige. Ipak, ničije vreme nije za tračenje, da ne govorim o novcu.

Tako i ove nijanse sive. Knjiga ima ciljano tržište, pisana je namenski za žene, tako da bih se iz poštovanja ka relaciji autor-konzumentkinje uzdržao od svog mišljenja na predloženo delo.

Kao što pametni ljudi kažu: O ukusima se ne raspravlja.

Naša moderatorkinja je napisala osvrt na moj prvenac, al' ne mogu da nađem gde ga je turila na forum... ima ih još širom domaćeg net-a, i ni jedan nije negativan.
Preporučujem svakako čitanje kritika i osvrta (treba razlikovati ovo dvoje, kritike su od ljudi koji love neuhvatljivo u delu, a osvrti su lične impresije konzumenata proze, tj, ciljane publike. Često, kao po pravilu, se to dvoje ne poklapa i donosi apsurdne kontradikcije; ipak, popularnost dela se zasniva na osvrtima.) pre nabavke knjige. Ipak, ničije vreme nije za tračenje, da ne govorim o novcu.

Tako i ove nijanse sive. Knjiga ima ciljano tržište, pisana je namenski za žene, tako da bih se iz poštovanja ka relaciji autor-konzumentkinje uzdržao od svog mišljenja na predloženo delo.

Kao što pametni ljudi kažu: O ukusima se ne raspravlja.

apsolutno prednost dajem tebi u čitanju nego ovoj s sjenama. :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back