teserakt
Domaćin
- Poruka
- 3.994
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gledajte u Sunce, da ne biste zavisili od doktora, odnosno "doktora":
![]()

@Tes draga, ova priča o tvojoj komšinici me je baš potresla. Prosto ne znam kako da se postavim. Koliko sam shvatila, to je već formiran plod i ne bi više bio abortus koji je legalan samo zato što embrion nije živ u medicinskom smislu. Na stranu njena religioznost - svakoj normalnoj osobi, bila ona vernik bilo koje religije ili ateista, sama pomisao na ubistvo, pa još deteta i to sopstvenog, je nezamisliva i užasavajuća. A opet, cela porodica je osuđena na beskonačnu patnju. Nemam savet, samo mogu da tu situaciju ilustrujem kroz jednu lepu narodnu priču (koje inače obožavam i rado navodim, što su posetioci starih kafana već primetili). Zove se ''Tamni vilajet'' a ja bih je nazvala ''Srpski Zen''. Inače ''vilajet'' je turska reč i znači ''zemlju ili oblast''.
- Vraćao se neki car iz ratnog pohoda sa vojskom, i dođu do nekakvog tamnog vilajeta. Krenu onu da uđu u njega, kada začuju glas: KO UĐE, KAJAĆE SE, KO NE UĐE, OPET ĆE SE KAJATI!'' I jedni odluče da uđu a drugi da ostanu i sačekaju. I ovi što su ušli, u onoj tmini napipaju neke čudne predmete i reše da ponesu neke od njih, ne znajući zapravo šta je to. I kad su se vratili na svetlost dana ugledaju prelepo drago kamenje kakvo njihove oči još nisu videle i odmah se pokaju što nisu još poneli. A oni što nisu ni ulazili su se tek kajali kad su videli silno blago koje im je bilo na dohvat ruke...
Eto, tako je i u životu...

jedino nema kajanja posle...
![]()

jes' bre...mnogo sam pametan...
A, stvarno,
Bio sam i u onom kvizu: jeste li pametniji od djaka petaka.....![]()

Velika životna istina!!!jedino nema kajanja posle...
![]()

Vidis Biki...i Agatha se slaze..![]()
jbmlga...osvojio sam u to vreme 150.000 din... lepa paras to bila...oko 2000 eur, cini mi se...ali nije to poenta..poenta je da sam jedna velika pametnica![]()

uuu....pa sto si zakasnila? ko ti kriv!!!![]()
pa toliko vremena je proslo od tada, da sam trosio samo po evro na dan, potrosio bi sve...a trosilo se i vise...jos kad odbijes 23% porez...sada merkam ovu sedmicu na loto-u...dva miliona...eeeeee.....sta bi vi uradili sa tolikim parama?

E, vidis...
Ja bih ostao ovde, kupio stanove za svu decu, kupio motor (moja davna zelja), kucicu bih sredio cakum-pakum-sa-sve-onim-elektricnim-zajebancijama-full-extra-vr', sa veeeelikom podzemnom garazom u koju bih dovlacio drustvo da igramo bilijar i stoni tenis....ehhh...puste zelje....
znaci da sam u zivotu propustio sve sto se dalo propustiti?

Pa ozbiljno,sto me zezas,ne treba ti milion evra za takve stvari...e, jbga...znaci da sam u zivotu propustio sve sto se dalo propustiti?
Ja sam mislio da samo sa gomilom novca mozes da se provedes
oooo, sudbinoooo....![]()

)...pa gde su stanovi za decu?