Kafić "ATLANTIDA"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cinjenica da su mladi im samo ide u prilog,
moje neko misljenje je bolje da su prekinuli tu trudnocu
da se dete ne muci citav zivot,kakav ce im zivot biti.....
a jos su jako mladi i imaju kad planirati ponovo bebu:neutral:
Mozda zvucim surovo ali to je neko moje misljenje,ne znaci da
bih ja tako ucinila na njihovom mestu,ko zna ....teska,jako teska odluka..

Objektivno gledano i materijalistički-da.
Ali kad pogledam da je ljudska rasa općenito postala mimozasta. Neće da vadi zub bez inekcije, neće da ga boli glava-pije ljekiće...idemo na porodima s analgezijom, sve da se izbjegne bol-a bez boli nema rasta. Bezveze sam uzala primjere, ali pitam se jel smisao izbjegavati patnju ? Ako ima nešto više, ako smo ovdje s nekim smislom-jel to znači da od škole želimo napraviti godišnji odmor ? Ako smo na godišnjem odmoru u školi kako ćemo proći ?

Samo razmišljanje...

Objektivno gledano i materijalistički-da.
Ali kad pogledam da je ljudska rasa općenito postala mimozasta. Neće da vadi zub bez inekcije, neće da ga boli glava-pije ljekiće...idemo na porodima s analgezijom, sve da se izbjegne bol-a bez boli nema rasta. Bezveze sam uzala primjere, ali pitam se jel smisao izbjegavati patnju ? Ako ima nešto više, ako smo ovdje s nekim smislom-jel to znači da od škole želimo napraviti godišnji odmor ? Ako smo na godišnjem odmoru u školi kako ćemo proći ?

Samo razmišljanje...

Je li smisao izbegavati ili se suočiti

Suoćiti se, pa čija je tvrđa...
... ako baš mora,
No ima i drugih staza,
samo razmišljanje, moje
i odluka
moja
za mene bidnog.

Interesantno je kako bi ovde pomogla iskrena pobožnost
iskreno verovanje u Gospoda našeg ili recimo generalno, verovanje u nešto nadrealno.
Verovatno se to ne bi moglo ispričati, ali iskreni vernik bi bio u prednosti nad neukim ignorantom
jer su to trenuci kad se od tog nadrealnog zaista i svom dušom nešto traži

Je li smisao izbegavati ili se suočiti

Suoćiti se, pa čija je tvrđa...
... ako baš mora,
No ima i drugih staza,
samo razmišljanje, moje
i odluka
moja
za mene bidnog.

Interesantno je kako bi ovde pomogla iskrena pobožnost
iskreno verovanje u Gospoda našeg ili recimo generalno, verovanje u nešto nadrealno.
Verovatno se to ne bi moglo ispričati, ali iskreni vernik bi bio u prednosti nad neukim ignorantom
jer su to trenuci kad se od tog nadrealnog zaista i svom dušom nešto traži

:)
Moja oduka sada i moja odluka prije 5 godina ili 10 su potpuno različite odluke. Zato vjerujem da je jedino ispravno ono što sam u tom trenutku misliš da je ispravno-jer bliže ne možeš biti istini (na toj razini kojoj jesi) Opet i te moje odluke mada potpuno oprečne-svaka je ispravna za mene-jer me u konačnici dovodi do one najbliže univerzumu. Kompliciram.
I pad je korak naprijed (ako si pao na nos :D ).

Najgore u svemu tom i jeste što je religiozna i to poprilično (liječnici, njih 6 različitih, kaže :hitno inducirati pobačaj) ali ona se boji Boga, a opet nedovoljno je u vjeri za borbu koja bi bila eventualno nakon poroda, u vidu brige za to dijete. Boji se.
Što joj ja tu mogu reći kad ni sama ne znam što bih (lako je na tuđem primjeru govoriti ovo bih ili ono), a ona nije sposobna sama odlučiti u skladu s sobom. Da joj i kažem što je ispravno (pod uvjetom da i znam) to sigurno nije i njeno ispravo. A objasniti joj ne mogu.

Ma, eto, s ovim mislima se mučim ovih par dana pa mi se ni ne piše...ali,e to , ispada da mi je sad lakše kad sam to i napisala. :)

Lakše je naravno, kad se podeli.
Sve se može podelit osim odgovornosti, jer ne moš past na tuđi nos, no na svoj sopstveni i jedini. :D

A tvoja bi se susida onda tribala otić pomolit i po mogućnosti da ne pita svećenika ništa i ni od koga da ne išće savjet.
Samo da se moli.

Padne čovik na nos, ma je glava omašila,
nevini uvik strada.

Lipa, nastoj pomoć koliko znaš, no nemoj mi se previše dišperat, draga ti je vidim.

Odo' ručat.
Vanka je zlatno lito
E, da oće potrajat do tamo 4. 5. miseca

Lakše je naravno, kad se podeli.
Sve se može podelit osim odgovornosti, jer ne moš past na tuđi nos, no na svoj sopstveni i jedini. :D

A tvoja bi se susida onda tribala otić pomolit i po mogućnosti da ne pita svećenika ništa i ni od koga da ne išće savjet.
Samo da se moli.

Padne čovik na nos, ma je glava omašila,
nevini uvik strada.

Lipa, nastoj pomoć koliko znaš, no nemoj mi se previše dišperat, draga ti je vidim.

Odo' ručat.
Vanka je zlatno lito
E, da oće potrajat do tamo 4. 5. miseca

:heart: :heart: bit će bolje.

dobar tek. :)

Ako budeš u prilici idi opet jer je stvarno lepo i sređeno, došli Rusi, doneli silne pare, i stvarno je čisto. Plaže su pitome, idealne za decu a i za nas matore ima svega - lepi kafići, nekoliko muzeja, veliko pozorište, filmski festival, predivno šetalište. Natpisi su svuda dvojezični, postoje u školama ruska odelenja, a mogu ljudi svašta da pričaju ali sam oduvek volela Ruse, a u njihovu kulturu sam se ponovo uverila. A tek deca kako su im slatka i lepo vaspitana...

Ma dobro, manje ili više, niko od nas u prirodi ne izgleda baš reprezentativno.
Zapravo , budući da svako ovde sebe hoće predstaviti u najboljem mogućem izdanju, ta slika je uvek lepša od one stvarne.
Stoga je pri stvarnom susretu verovatnije razočarenje nego dobar provod, čini mi se?
mislim da se ne bi razočarao, ja samo ne volim da se eksponiram...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back