Kafe "Casablanca"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја сам по то тој некаквој класификацији десничар, али када ту идеју посматрамо као реал-политички феномен, десница је само флоскула под коју су интернационалисти и транснационални капиталисти инсталирали лажне десничаре како би умирили масу незадовољних људи, традиционалних конзервативаца и суверениста.

Та левица коју данас у свету, на некаквим псеудофилозофском нивоу представљају сецикесе типа Леви, Жижек и остали идиоти је само истурена гарда транснационалних компанија.

Једина истинска левица коју поштујем су левичари типа Дуци Симоновић. То је она егзистенцијална, хуманистичка левица са којом се не слажем у темељним тачкама, али је осећам као истинску и искрену. Иначе, имао сам и преписку са Дуцијем. Питао га за Задар и како су их браћа у линчовала у дворани још 70-их година, док смо се ми ватрено ложили на братство и јединство. Он још верује у црвени барјак слободе, али не одбацује ни религију као хуманистички концепт побољшања света. Романтичар и идеалиста, утописта али доследан. Поштујем.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back