Kafić Kafana: Zvezdane staze

nije meni ostalo jos puno vremena (mozda i jeste al ko zna), a toboganski visovi i dolje su permanentni lajtmotiv iz vise nizova zeitgeista. Odatle verovatno i nesporazum.
"nije meni ostalo još puno vremena" može svako da kaže.
U svemu čovek može da nađe zrnce interesovanja.
Na primer. Koristim mobilni telefon, ali me ne interesuje na kom principu radi, već samo informacija o onome što mi je potrebno.
Ne čitam dnevne horoskope, ali mi je interesantna astrologija. Interesuje me uticaj meseca na ljudski organizam. Na primer: u kojoj fazi meseca bi bilo dobro preskočiti operaciju ako može da se odloži na par dana, ili da se odradi ranije. Zašto je to tako i statistika.
Ne vidim ništa loše u tome. :D
Pročitati, nešto prihvatiti, nešto odbaciti. Sve je to neka vrsta edukacije.

"nije meni ostalo još puno vremena" može svako da kaže.
U svemu čovek može da nađe zrnce interesovanja.
Na primer. Koristim mobilni telefon, ali me ne interesuje na kom principu radi, već samo informacija o onome što mi je potrebno.
Ne čitam dnevne horoskope, ali mi je interesantna astrologija. Interesuje me uticaj meseca na ljudski organizam. Na primer: u kojoj fazi meseca bi bilo dobro preskočiti operaciju ako može da se odloži na par dana, ili da se odradi ranije. Zašto je to tako i statistika.
Ne vidim ništa loše u tome. :D
Pročitati, nešto prihvatiti, nešto odbaciti. Sve je to neka vrsta edukacije.
imas utisak da sam nezainteresovan ? I da mi je potrebno jos ucenja (osim onog koje inace moram) ?

u poslednje vreme, mesec me sve manje razdesava, primetim ga u medjuprostoru izmedju bliznjih, konstatujem prisutnost i nastavim dalje samo malo strpljivije i laganije.

Uticaj meseca na nas je mnogostruk - primeceno je periodicno 'razdesavanje' sudaraca cestica velike energije pa moraju da se kalibrisu. Posle se ustanovilo da citavi kontinenti imaju 'plimu i oseku' (osim mora) jes doduse nekoliko santimetara/incha ali je primetno pogotovo na preciznim instrumentima (ukljuciv i neke ljude). Da ga nemamo ne bi bilo zivota (uzrocno posledicna veza sile prirodnih vektora). A ako vec podize i spusta okeane i kontinente, sigurno ima uticaj na unutrasnju hemiju naseg organizma, posto smo 1/3 racionalni, 1/3 iracionalni preostala 1/3 je hemija na fizici a psihologija na hemiji. A astrologija na nebu - za Delfe i poneciju zabavu.

Poslednja izmena:
imas utisak da sam nezainteresovan ? I da mi je potrebno jos ucenja (osim onog koje inace moram) ?

u poslednje vreme, mesec me sve manje razdesava, primetim ga u medjuprostoru izmedju bliznjih, konstatujem prisutnost i nastavim dalje samo malo strpljivije i laganije.
Neeeeeee.... Ne odnosi se ovo direktno na tebe. Ja sam samo dala primere. I čovek se uči dok je živ bez obzira, dal nam je to potrebno ili ne.
(mesec je isto primer) :D
I skloni s lica tu ozbiljnost i dodaj malo boje u ove redove :D

"Oj, meseče, zvezdo sjajna"

[Strofa 1]
Oj, Meseče, zvezdo sjajna
Čežnjo moja zavičajna
Da l' još svetliš istim sjajem
I nad mojim krajem?
Da l' još svetliš istim sjajem
I nad mojim krajem?

[Refren]
Svako veče duša plače