Kafana "Žalosna sova"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj muž je te godine stalno pratio na netu zagađenost voda u Srbiji
I ovo se ispostavilo kao vrlo čisto što sam i potvrdila kupajući se
E sad, pošto nije pravo jezero, već dunavska voda, mutnjikavo je ko reka
Mi smo išli da iskuliramo mada da sam klinka,verovatno bi mi bilo dosadno
Ovako sam odmorila dušu
A Ada mi se ne čini čistom, mada je to verovatno predubeđenje zbog enormne posećenosti
Kad vidim toliko ljudi istovremeno u vodi malo mi je frka iako svi moji idu i ništa nikom nije falilo
Pa vidi moja prijatelica koja radi u vodovodu i ima sve naalaze vode kaže da je Ada ispravna. Jezero se jednom nedeljno prazni i ulazi nova voda pa barem od pola metra dubine nova... ima dosta bilja i riba raznih, tako da se prirodno regeneriše. Naravno, ja idem autom do delova gde nema gužve i zasita iako mi je osetljiva koža mogu potvrditi da jeste ok. Ovog leta smo se kupali do sredine septembra, avgust, jun posebno... To je ukratko o tome. Da, možda mi se Srebrno ne dopada zbog boje. Borsko jezero je hladno, išla sam jednom, ali ni tamo mi se ne mili kupati.

Pa vidi moja prijatelica koja radi u vodovodu i ima sve naalaze vode kaže da je Ada ispravna. Jezero se jednom nedeljno prazni i ulazi nova voda pa barem od pola metra dubine nova... ima dosta bilja i riba raznih, tako da se prirodno regeneriše. Naravno, ja idem autom do delova gde nema gužve i zasita iako mi je osetljiva koža mogu potvrditi da jeste ok. Ovog leta smo se kupali do sredine septembra, avgust, jun posebno... To je ukratko o tome. Da, možda mi se Srebrno ne dopada zbog boje. Borsko jezero je hladno, išla sam jednom, ali ni tamo mi se ne mili kupati.
to su prava jezera
Što su čistija to su i hladnija jer nastaju iz podzemnog izvora
A kažem ti, svi moji se najnormalnije kupaju na Adi i nikom ništa ne fali
Sve je u mojoj glavi

@Lunja*
Podseti me na Miku Antica i lepotu zivota i vremena koje se provodi sa knjigama

"Što se mene tiče, posle svih mojih pijanih godina, najviše bih voleo da budem upravnik biblioteke, da u njoj imam puno službenika, i da danonoćno mogu da lutam i tražim neke naslove, i da neprekidno čitam. Nemam mnogo novaca, i stoga ne idem često u knjižare.
Koliko li je ljudi, samo kad pomislim, bilo na čelu biblioteke, i to veoma značajnih, a nisu voleli da stanuju sa knjigama!
A biti na čelu velike knjižnice, to je moja prava, a neispunjena želja."

Mika Antić
Moja majka je bila bibliotekar ceo svoj radni vek, na Studentskom trgu je bila biblioteka Djordje Jovanović, i iako je to lep posao, jer se može čitati, družiti sa pesnicima, književnicima, itd, toliko je nezgodan zbog udisanja prašine i onog lepka (specifičan je miris knjiga) posebno što kod nas knjige nisu zatvorene. Međutim, nekada je bilo lepše kada su bile gužve, pričali su mi da je 50tih i 60tih godina ispred biblioteke bio red. Čekalo se da se uzmu knjige. :)

Moja majka je bila bibliotekar ceo svoj radni vek, na Studentskom trgu je bila biblioteka Djordje Jovanović, i iako je to lep posao, jer se može čitati, družiti sa pesnicima, književnicima, itd, toliko je nezgodan zbog udisanja prašine i onog lepka (specifičan je miris knjiga) posebno što kod nas knjige nisu zatvorene. Međutim, nekada je bilo lepše kada su bile gužve, pričali su mi da je 50tih i 60tih godina ispred biblioteke bio red. Čekalo se da se uzmu knjige. :)
Ta sitna prasina, miris olova i lepka... Ujutro, kad udjem drzim pola sata sve otvoreno, da krene promaja, cak i zimi, a uvece ocistim nozdrve usnim stapicima i hidrogenom 3%, a u grlo spricnem ProAngi sprej zbog bakterija. Tu i tamo znam da kasljuckam, ali nije strasno.
I otvaram da udje vazduh na svakih sat vremdna po 15min, ili sam ja sto mogu vise nspolju, citkam neku knjigu, stojeci pored ulaza. Kao knjizni kerber! Ali, sta cu!:lol:
IMG_20210127_135004.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back