Kafana "Žalosna sova"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, imam taj problem da ne mogu da shvatim kako neko preferira socijalnu ekskluziju u određenom vremenskom periodu, preko nečeg drugog.

Ali opet, to što odem u Beč, ne znači da ja ne mogu skinuti igricu i uživati u istoj meri kao i onaj ko ju je kupio, naravno uz 0 troškova. To je poenta, što platiti kad ne moraš.

To je stvar nečijeg morala dali treba platiti nešto ili ne ,ti nemoraš ni da platiš u prodavnici nešto ali se bojiš posledica koje ćeš da snosiš ako to pokušaš a upravo te posledice nepostoje na internetu i zbog toga ljudi shvataju olako pirateriju.

Ljudi laku noc.

Wizard lvl 48

challenge.jpg

To je stvar nečijeg morala dali treba platiti nešto ili ne ,ti nemoraš ni da platiš u prodavnici nešto ali se bojiš posledica koje ćeš da snosiš ako to pokušaš a upravo te posledice nepostoje na internetu i zbog toga ljudi shvataju olako pirateriju.

Pa, u skladu sa naukom koju ja izučavam, smatra se da je čovek homo economicus, tj. da uvek i u svakoj situaciji gleda da uz što manje troškove ostvari što više rezultate. Moral je samo nepisan zakon nametnut od okoline, to nije ništa urezano u ljudsku svest - tl;dr moral nije preterano bitan, on je samo bitan ako želiš da budeš prihvaćen u očima drugih.

^
To se zove cyber kradja.

Svestan sam toga. :D

A be ste vi svi poludeli?

@Alan

Ja da imam pare uvek bih kupovao igre, ne da bih podrzao kompaniju, kao da im nesto znaci ako je bas ja ne kupim ili ostali par stotina hiljada, dovoljno oni zaradjuju i bez nas, ali original je uvek bolji od pirata.

E sad, problema s moralom nemam, jer nemam pare i jedini nacin da dodjem do igre je dobri stari torrent...

Inace pravi si ekonomista. Ti kad pricas dodje mi da je zavolim, a kada odem u skolu zapalio bih svaku knjigu, i to na sred casa.

A be ste vi svi poludeli?

@Alan

Ja da imam pare uvek bih kupovao igre, ne da bih podrzao kompaniju, kao da im nesto znaci ako je bas ja ne kupim ili ostali par stotina hiljada, dovoljno oni zaradjuju i bez nas, ali original je uvek bolji od pirata.

E sad, problema s moralom nemam, jer nemam pare i jedini nacin da dodjem do igre je dobri stari torrent...

Inace pravi si ekonomista. Ti kad pricas dodje mi da je zavolim, a kada odem u skolu zapalio bih svaku knjigu, i to na sred casa.

Iz kog onda razloga kupuješ igrice? Mislim, nemojte me pogrešno shvatiti, iako ja mislim da je to bacanje para i da se ljudi raspiraju jer bacaju po 60$ na igrice, ne kritikujem. Svakom svoje. Samo ne znam šta to navodi ljude da kupuju igrice kad su im dostupne i bez trošenja novca.
Npr, ja sam kupio dve One Piece figurice, i iako su smešno malo koštale (po 10e svaka) u Italiji, sad kad razmislim, baš sam bacio pare. Skupljaju prašinu, stoje na polici, iziskuju da ih brišem, nemam neki "osećaj" prema njima... Zabole me uvo, realno.
Zato nikad ne kupujem ni CD-ove, jer me to uopšte ne privlači, to posedovanje nečega. :/

Oh, hvala, hvala. :D Ekonomija, kad je voliš, je zanimljiva. Kao i sve ostalo. xDDDD

@ Hoklica:
I Gogu Sekulić, moliću lepo. :D

Pa ne kupujem ih, nemam pare... A kupovao bih, jer original je uvek bolji od pirata, a i ako ne valja original brzo izbace pec koji sredjuje, a kada se krekuje pec ostanu neki bagovi.

A ti si tek lud ako si kupio dve figurice i to 10 evra po jednoj.

Sto se tice ekonomije svega par predmeta mi je interesantno...

Statistika, racunovodstvo (ali kad ja radim, a ne kada mi profesorka objasnjava) i osnovi ekonomije. Moze i monetarna da prodje. Ostatak, katastrofa. Nadam se da ce marketing biti interesantniji. A ekonomiju stvarno ne volim, iako je jako vazna i iako sam pun nekih ideja, a ne zanima me dovoljno da bih naucio i te ideje sproveo u konkretne postupke.

Pa, u skladu sa naukom koju ja izučavam, smatra se da je čovek homo economicus, tj. da uvek i u svakoj situaciji gleda da uz što manje troškove ostvari što više rezultate. Moral je samo nepisan zakon nametnut od okoline, to nije ništa urezano u ljudsku svest - tl;dr moral nije preterano bitan, on je samo bitan ako želiš da budeš prihvaćen u očima drugih.

Svestan sam toga. :D

To što kažeš za homo economicus je istina ali ja neznam za tebe ali ja nikda nebih tražio svoju korist preko tuđih leđa i znam da je glupo to reći za ogromnu kompaniju kojoj ništa neznači mojih 5000din ali ipak je tako na toj igri su nekoliko godina radili ljudi ,uložene su velike pare u marketing i.t.d. ,ja samo kažem ako su oni predstavili neki proizvod koji se tebi sviđa i stavili određenu cenu uz njega red je platiti ,sad ako ti se cena nesviđa trebalo bi biti veći čovek pa uopšte neigrati igru ili ćeš da je ukradeš kao što mi radimo u ovom slučaju ,jednostavno da imam para kupovao bih originale ali pošto nemam kradem.Nego aj da se manemo više ove teme smorio sam se jednostavno imamo drugačija mišljenja XD
Anyway budi me jutros poštar ima neku pošiljku za mene ja gledam šta bi moglo biti ne očekujem ništa kad ono neki nokia privezak i flash 4GB i setim se da to mora da je od one neke nagradne igre na koju sam se prijavio pre 3 meseca XD Nego zna li na koju foru radi ovaj privezak dole sa slike nikako nemogu da provalim kako je namenjen da se koristi možda nije čak ni privezak nego nešto dugo XD

Privezak???

30ihroh.jpg

5u1ibk.jpg

Flash :D

w06moy.jpg

Pa ne kupujem ih, nemam pare... A kupovao bih, jer original je uvek bolji od pirata, a i ako ne valja original brzo izbace pec koji sredjuje, a kada se krekuje pec ostanu neki bagovi.

A ti si tek lud ako si kupio dve figurice i to 10 evra po jednoj.

Ali zašto bi ih kupovao? Mislim, ja bar, odigram igricu i to je to, neću igrati isto iznova i iznova narednih 5 godina.

Oh da, znam. u_u Ajde što sam bacio 20e, nego što mi sad stvara mentalnu presiju kad vidim ta dva govneta.

Osnovi su zakon na faxu, omiljeni predmet so far. :D U srednjoj voleh poslovnu. Sad mi je to užasan smor. :/

@ BW:
Ti ljudi su dobro plaćeni za to što su radili od same kompanije. Ne vidim zašto bih se ja osećao "dužnim" njima. Isto i za skup marketing. Marketing je tu jer kontaju da će dobro prodati igricu, ne zato što oni iz ljubavi pokazuju igricu ljudima. Sve je to ekonomija, u kojoj nema ljubavi. I dok vi razmišljate na divan, čedan i nevin način, Blizzard i ostale (koje god) kompanije da prave igricu o vama razmišljaju kao o ovcama. A ovce su za šišanje.

Jel kupovao neko nesto preko amazona, ebay, alibaba?
Sta se desava sa paypal? Samo sam procitao da ce biti u 2012 god.
Zanimaju me neke stvari koje bih rado kupio ali nisam u toku sto se tice toga.

Nema PayPal-a u Srbiji dok se ne donese novi set zakona o mogucnosti gradjana da imaju inostrane bankovne racune. :) (plus neke druge prepravke zakona o taksama i ostalim nametima)

@Grimm

Paypal (valjda) jos nije dostupan. Bez njega nista...

@Wolf

Znam da zvanicno nisu, ali na verzijama za konzole su vec bili na disku i onda su hakeri uradili svoj deo posla. :D

A ja hocu Christie.:)

Da to je zbog toga što se DLC već nalazio na disku od PS3 i XBOX360 dokle ga na PC disku nema tako da samo možemo čekati da na jesen izađe za vitu pa bi onda valjda ubrzo nakon toga trebao da se pojavi i za PC :)

@Grimm
Znam da su neki ljudi ovde valjda kupovali preko slovenije ili nekih drugih zemalja koji su blizu nama samo ne znam da li je to i dalje moguće.Uglavnom koliko sam razumeo kad plaćaš preko paypaly izabereš negu zemlju blizu nama recimo kao što sam rekao Sloveniju i onda u pollja gde popunjavaš podatke za adresu(grad poštanski br ...) uneseš svoju adresu u Srbiji i treba ti valjda Visa karatica i devizni račun ali ponavljam ne znam da li je ovo i dalje moguće.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back