Kafana "Žalosna sova"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
malo je namrgodjena ali ne moze svaki dan da bude veselo :lol:

Pogledajte prilog 855050
Možda samo deluje namrgođeno... 🥰

(Ja odavno već ne zaključujem o ljudima na osnovu izraza lica... oni koji se često smeju često i budu depresivni, a nekada sasvim ozbiljni ljudi su u stvari u sebi i za svoje bližnje veoma pozitivni i nasmešeni. )

200 (3).gif

Upss...druga kafana...:eek:

Ovo je potpuno tacno...Cak je i vise tih veselih, zabavljaca koji iza te maske kriju neku depresiju ili tesku tugu...
da, to je ono sto se u psihologiji zove reaktivna formacija (formirana reakcija)
postoje desetak tih odbrambenih mehanizmi, ovo je jedan od njih
to je ono kad zauzmemo stav potpuno suprotan od naših želja, da izbegnemo konkretnu reakciju okoline / osoba do kojih nam je stalo
recimo, extremna ljubaznost, to kad osetim od nekoga, otvorim cetiri oci i pazljivo ulazim u situaciju / pricu sa njim

Možda samo deluje namrgođeno... 🥰

(Ja odavno već ne zaključujem o ljudima na osnovu izraza lica... oni koji se često smeju često i budu depresivni, a nekada sasvim ozbiljni ljudi su u stvari u sebi i za svoje bližnje veoma pozitivni i nasmešeni. )
tacno..ja kada sam neraspolozena ja sam tada nasmejana i svi misle da sam super a u meni vri

tacno..ja kada sam neraspolozena ja sam tada nasmejana i svi misle da sam super a u meni vri
i ja imam tu odbranu, reeeetko kome pokazem svoja autenticna stanja i osecanja
ima jedna narodna, Kad te neko pita kako si, ti reci da si dobro, da se prijatelj raduje, a neprijatelj da crkne od muke
eto, to mi je nekako uvek moto, kada izadjem iz kuce

uhhhh, kako li je ovo dobar konjak, a i cokolada, a tek one pure, izgleda da je sve wooooow i cenom i statusom!
u sustini, ja volim taj jedan dobar konjak, ali ne cesto, jer ne volim alkohol, niti znam da pijem, niti drzim pice
uhvati me brzo, i zato mi jedna casica taman - a konjak volim zbog tog nekog karamelizovanog, slatkastog okusa
i nekako imam osecaj da konjak nije pice, vec casica srece, opustanja, fantazije, spektar mirisa i okusa, ljubav ka lepom i uzvisenom...
zato, uvek kupim neki dobar konjak, za njega nikada ne zalim pare, jer je to zadovoljstvo, a ne navika :heart2:

Jedno od retkih pića koje recimo volim da uparim sa čokoladom. Daje zaista taj dodatni šmek. Pošto ne pušim cigare ne komentarišem tompuse ali ljudi koji se razumeju ne bi toliko insistirali, verovatno takav duvan doprinosi šmeku.
Konjak je ono jedno piće koje se poštuje i skida kapa pred njim. Trenutno sam na VSOP level-u i voleo bih da se apgrejdujem na XO :mrgreen:
takođe iako svi kažu da je Henessy lepši mene Courvoisier više leži jer je malo oporiji dok je Henessy slatkast. Mada tu nisam još došao do VSOP...videćemo.
Ima i Martell da se proba još. :lol:

meni jeste Henessy lepsi od Courvoisier, volim to slatkasto, ali slusaj sad pricicu:
secam se,preprosle godine,prolazeci krzo Albaniju, kad sam se vracala sa Jadrana, stanemo na rucak muz i ja i jos jedan par
neka kafanica bila, pristojno izgledala, cisto, fino, nije bilo guzve, i ja zatrazim Skenderbeg, ali kazem, onaj pravi,a ovo troje pili neku rakiju
tada jedan stariji covek, sedeo u cosku za stolom, kaze nesto na albanskom momku konobaru
za koji minut momak dolazi sa malom flasicom pica i sipa meni u casu duplu dozu
pritom, dolazi do naseg stola onaj stariji covek i osmehne se meni, uzme flasicu i kucne se sa mojom casom i kaze mi: Domace!
covece! koji gutljaj savrsenstva! izludela sam! ono nije bilo konjak, ono je bilo smisao zivota u jednom gutljaju!
pitam da kupim, flasu-dve, koliko kosta, ne pitam za cenu, a taj deda kaze: to nema cenu, staro koliko i ja!
umalo da padnem u nesvest, mozda je deda imao cca 80 i vise godina, a ja nista lepse od konjaka od tada nisam ni probala!
i da me ubijes, ne znam sta sam tacno pila!

meni jeste Henessy lepsi od Courvoisier, volim to slatkasto, ali slusaj sad pricicu:
secam se,preprosle godine,prolazeci krzo Albaniju, kad sam se vracala sa Jadrana, stanemo na rucak muz i ja i jos jedan par
neka kafanica bila, pristojno izgledala, cisto, fino, nije bilo guzve, i ja zatrazim Skenderbeg, ali kazem, onaj pravi,a ovo troje pili neku rakiju
tada jedan stariji covek, sedeo u cosku za stolom, kaze nesto na albanskom momku konobaru
za koji minut momak dolazi sa malom flasicom pica i sipa meni u casu duplu dozu
pritom, dolazi do naseg stola onaj stariji covek i osmehne se meni, uzme flasicu i kucne se sa mojom casom i kaze mi: Domace!
covece! koji gutljaj savrsenstva! izludela sam! ono nije bilo konjak, ono je bilo smisao zivota u jednom gutljaju!
pitam da kupim, flasu-dve, koliko kosta, ne pitam za cenu, a taj deda kaze: to nema cenu, staro koliko i ja!
umalo da padnem u nesvest, mozda je deda imao cca 80 i vise godina, a ja nista lepse od konjaka od tada nisam ni probala!
i da me ubijes, ne znam sta sam tacno pila!

Meni je drugar, Albanac ,donosio Skenderbega onog flaširanog standardnog iz prodaje i iskreno nisam bio nešto pao na dupe...kao bolji Napoleon otprilike. Ali ti si očigledno naišla na pravu stvar :ok:

ja nisam...teško skrivam kada sam skenjan
kada se smejem iskreno je...
To je divno za tvoje bližnje, opušteno...
Ja ne umem da se pretvaram, nikada to nisam ni vežbala. Kod mene to što vidiš to je. Nema igara, nema skrivanja. Jedino što ćutim o mnogo čemu. Ali kad kažem, plačem ili se smejem to je to.[/QUOTE]

Meni je drugar, Albanac ,donosio Skenderbega onog flaširanog standardnog iz prodaje i iskreno nisam bio nešto pao na dupe...kao bolji Napoleon otprilike. Ali ti si očigledno naišla na pravu stvar :ok:
rekli su mi da kad kupujem taj Skenderbeg iz prodaje, pazim na cep, jer onaj originalni ima onaj obicni plutani cep, zalijen voskom
i obicna mu je flasa, kao pivska flasa, nekako tog oblika, a sve stalo je nesto-neko-nekakav Skenderbeg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back