Kafana "Sedmi pečat"

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
134_funny_844.jpg

- - - - - - - - - -

Čuješ: liči....
pa nema zelene oči:p

Јбт...
Сјетио сам се вица који је причао Бора Чорба...
Ухватио пијанац златну рибицу.
Каже она: гушим се, дај брзо три жеље, ШТА ТИ ТРЕБА?
Каже он: шта ми треба, па хиљаду ку*аца...
Врисак. Тишина. И онда нови врисак: СКИДАЈ ТО СА МЕНЕЕЕЕ!!!
Опет тишина. И онда трећа жеља:
добро бре пи*да ти материна, врати ми овај мој један...

- - - - - - - - - -

:hahaha:
Сјетио сам се још једног...

Упецао мали Перица златну рибицу.
Каже она: мали ти си малољетан имаш само једну жељу.
Каже он: хоћу да упецам рибицу која испуњава три жеље...

Čili suljpa? Njam njam. Kuvam ja ponekad neku svoju verziju, suljpa sa mlevenim mesom...
baš tako
i kad staviš da se zapeče dodaš kečapa
naravno slaninica ide obavezno
i puno crnog i belog lukca
ja dodam i kukuruz, al ne mora
nego on onako slatkast napravi fini balans onoj ljutoj paprici
stavila sam 4 vrste paprike - svežu crvenu seckanu
alevu slatku
alevu tucanu ljutu
i čili sos

Poslednja izmena:
Nisam probao sa kečapom, a nida ga zapečem, samo ga gusto skuvam.
I začina, šta mi dođe pod ruku. Svežu papriku samo u sezoni, a slanina, pa vazda mi se po frizu motaju one kožure, ne bacam ih nego čuvam za pasulj (bilo koji).

Sve ostalo pod obavezno :)

Nisam probao sa kečapom, a nida ga zapečem, samo ga gusto skuvam.
I začina, šta mi dođe pod ruku. Svežu papriku samo u sezoni, a slanina, pa vazda mi se po frizu motaju one kožure, ne bacam ih nego čuvam za pasulj (bilo koji).

Sve ostalo pod obavezno :)
probaj, dopašće ti se
ja zamrznem živu seckanu papriku i onda je imam cele zime da turam u jela
a ide u sve skoro - i u suljpa, i gulaše, i đuveč, i kad nema ništa sa jajima i sirom dobro dođe

Yebga, ko će se setiti toga, zamrzavanja :)

Sem, kada kuvam pasulj, kuvam ga dosta, pa kada se zasitim (jedem ga dva ili tri dana) onda raspodelim u metalne činije i zamrznem. Kada mi se prijede, izvadim jednu i pravac ringla. Brzo se odmrzne i podgreje, volim da mi je sve vrelo.

Yebga, ko će se setiti toga, zamrzavanja :)

Sem, kada kuvam pasulj, kuvam ga dosta, pa kada se zasitim (jedem ga dva ili tri dana) onda raspodelim u metalne činije i zamrznem. Kada mi se prijede, izvadim jednu i pravac ringla. Brzo se odmrzne i podgreje, volim da mi je sve vrelo.
čula sam da suljpa mora UVEK kad se podgreva da proključa
jer se lako razmnože bakterije
čitala sam neki esej od Barouza gde on opisuje kako su Pančo Vilja i Emilio Zapata pravili biološke ''bombe''
posebnim metodom ostave suljpa da se dooooobro ukvari - razvije se botulizam i oni to posle na razne načine uvaljuju mrskim neprijateljima

To prosto nije tačno :)

Zavisi kakvo je inicijalno stanje stvari, kad je ghladan ili smrznut bio. Ako je sveženapravljen i zaleđen recimo, dovoljno je da ga otopiš i zagreješ na prijatnih 40tak C.

E sad, ako je došao do tačke da ima bakterije, onda je već dobio onaj nakiseli ružni miris i bolje da ga baciš nego da ubijaš te kolonij kuvanjem (bakterije ćeš ubiti, ali neprijatan miris nećeš)

To prosto nije tačno :)

Zavisi kakvo je inicijalno stanje stvari, kad je ghladan ili smrznut bio. Ako je sveženapravljen i zaleđen recimo, dovoljno je da ga otopiš i zagreješ na prijatnih 40tak C.

E sad, ako je došao do tačke da ima bakterije, onda je već dobio onaj nakiseli ružni miris i bolje da ga baciš nego da ubijaš te kolonij kuvanjem (bakterije ćeš ubiti, ali neprijatan miris nećeš)
tako sam čula, ne pije vodu, što da ne proključa za svaki slučaj - preventiva
znam dobro kako izgleda prokisli suljpa:sad2:
i naravno da ga baČim odmaK
nikad mi ni na pamet ne bi palo da reanimiram pokvareno jelo

jer se lako razmnože bakterije
čitala sam neki esej od Barouza gde on opisuje kako su Pančo Vilja i Emilio Zapata pravili biološke ''bombe''
posebnim metodom ostave suljpa da se dooooobro ukvari - razvije se botulizam i oni to posle na razne načine uvaljuju mrskim neprijateljima
То су претеривања.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back