Kafana "Sedmi pečat"

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dže ste koke, evo Zoke inženjera razorodnih šejtanluka i pisane reči.

Danas sam se baš lepo obradovao.
Časopis, jedan od prestižnijih u regionu (u Hrvatskoj to su Marsonic i UBIQ, a imam me i u potonjem) mi je konačno došao u ruke. I to post ekspres kurirom.

U konkursu je pisalo da nema honorara, ni nadoknade, ali je nepisano pravilo da pisac dobije svoj autorski primerak.
Dakle, dobio ja podeblji paket, kad ono 3 primerka :) Baš sam se obradovao! I naravno, počeo sa čitanjem, da vidim kako to cenjene kolege rade (sa zanatskog aspekta) a ponajviše da vidim njihove uratke.

Neka me milina obuzela kada sam video da moja novela stoji pokraj starih majstora žanrovske proze, čak onih iz regiona, a i sjajnih, novih, koji polako ali sigurno grade svoje ime :)

Časopis, jedan od prestižnijih u regionu (u Hrvatskoj to su Marsonic i UBIQ, a imam me i u potonjem) mi je konačno došao u ruke. I to post ekspres kurirom.

U konkursu je pisalo da nema honorara, ni nadoknade, ali je nepisano pravilo da pisac dobije svoj autorski primerak.
Dakle, dobio ja podeblji paket, kad ono 3 primerka :) Baš sam se obradovao! I naravno, počeo sa čitanjem, da vidim kako to cenjene kolege rade (sa zanatskog aspekta) a ponajviše da vidim njihove uratke.

Neka me milina obuzela kada sam video da moja novela stoji pokraj starih majstora žanrovske proze, čak onih iz regiona, a i sjajnih, novih, koji polako ali sigurno grade svoje ime :)
:):):):super:

Ne ovde. Iz poznatih razloga.

No, na mom Fb profilu je i ime časopisa, i omotnica sa sadržajem.

Kod izdavača je 300 din, promo cena a inače je 500. Mnogo je to za časopis, koji je, uzgred, tehnički super odrađen (kolor, kvalitetan papir, plastificiran omot) ali pouzdano znam da se sa tom cenom izdavač jedva "pokriva" ili čak ide u minus. To je prokletstvo žanra, mali su tiraži usled malog govornog područja, malo ljudi to voli, kriza, itd...

Inače, ta novela mi stoji na hdd od 2011-te godine. Napisana odmah iza zbirke. Da sam je samo malo razvukao, bila bi roman.

Žene koje su je čitale, još pre objave, bilo ih je nekoliko, su mi priznale da su se nekoliko puta tokom čitanja nasmejale, a na kraju su pustile suze, na kraju koji ima lep i zaokružen hepi end!
Ko će ženama da skonta misaone sklopove...

:)

- - - - - - - - - -

Da, i jako je lepa ilustracija uz novelu, baš je ilustrator "potrefio"

Poslednja izmena:

Cestitam, svaka cast :cmok2:

Hehehe, vidim, onaj anglosakonski krvopija bio u Hr, pa stigao i kod nas. Vele produžiće na Kosovo.

Pitam se što nije posetio maj houmtaun Sarajevo?

Prpa bato, Žvaće engleska prinčevska bulja sve u 16. Zna kako je prošao prestolonaslednik austrougraskih okupacionih šljamova i ona njegova. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back