Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://informer.rs/sport/tenis/549037/nece-biti...

Cudo su ovi novinari. Nole krupnim i sigurnim koracima grabi da pretekne Federera i po broju osvojenih G.S. i po broju nedelja na prvom mestu, ali zato - "NECE BITI LAKO ... " sa nekim ko je do juce bio stoti na "tabeli" (87-i je sada). Stvarno ce biti tesko i neizvesno.

P.S. Kroz ona gornja dva clanka - levo, desno i gore, dole mozete naici na mnogo informativnih clanaka pa ih nema potrebe posebno postavljati.

https://www.novosti.rs/sport/tenis/917218/svajcarac-brutalno-napao-djokovica...
I brutalno i bolesno.

Lavica
14.09.2020. 00:38
Odgovori
**** I vi svajcarci imate mocnika iz senke to Federer.....takve gluposti koje iznosi ovaj novinarcic nijednom pametnom coveku ne bi pale napamet ...ti bi trebao da odes malo kod cika doktora da on vidi da li ti imas u glavi ono sto se zove mozak....posto vas svajcarce Federer nije naucio da vi nesto pameno kazete I napisete to je vec vas problem jer ste Vi hladni ljudi, bezosecajni kakav je vas Federer ??☺️

Srđan
14.09.2020. 04:47

Odgovori
I ovaj prolupao!

Ma ja sam isao na ona prva dva traljava meca. A i "neki" mi stalno prebacuju da hocu svojim predviđanjima da ga "izbaksuziram".
Prošao je ali mene strašno nerviraju novinari koji komentarišu njegovu "maestralnu igru" posle diskvalifikacije. Koja bre, majmuni, maestralna igra kad se nije ni naljutio u bilo kom momentu a ne joú da je pokazao žarku želju da pobedi. Sreća da je ovaj ipak tri levela ispod Novaka pa ga je pobedio samo iz rutine.

Postavljeno na Forumu US Open. Mislim da vise "pripada" ovde pa ga ovde i "prikazujem". Mislim da cete i iz ovoga shvatiti o cemu se radi. Vecita tema i vecito isti "diskutanti". Ko ima jacu konkurenciju Nole ili Federer.

Tzar:

U tenisu su mnogo opasniji ovi ispred nego oni iza. Sta smeta Federeru neki klinac koji se pojavio sa 16 godina. To nije nikakva pretnja. Pretnja su ovi ispred koji znaju da igraju, znaju sve fazone, imaju pare, sponzore.
Znas koja je frka za klince da uzmu neki atp bod. Na primer, hoce na koledz u USA i treba im bukvalno bod na atp-u da bi prosli. I onda dodju na turnir tamo neki lik 28 godina nema teorije da ga dobiju.
Mnogo su veci problem Novaku bili Federer i Nadal, nego Federeru Novak, dok se Novak ispileo Federer je vec osvojio sve sto je mogao da osvoji. Od pocetka Novakove dominacije 2010, Federer je osvojio 5 GS-a, pre toga 15.
“U tenisu su mnogo opasniji ovi ispred nego oni iza”. Znaci pre Noleta Federer je osvojio, sto od onih “ispred sto iza”,15 G.S-a sto je (po tebi) odlican rezultat. Sta bi tek uradio da se nije pojavio “taj iza, taj laksi” Nadal i to vec 2005. kada ga je pobedio u polufinalu R.G. koji je i osvojio? E vidis taj Nadal,“taj iza”, koji je imao 19, a ne 16 godina, kada se “ispileo”, “koji, bajagi, nije znao da igra, koji nije znao sve fazone, koji nije imao pare i sponzore”, mu je upropastio karijeru i “zivot”. “Taj iza, taj laksi” se “odmah ispileo”, nije cekao da Federer napuni tridesetu nego ga je odmah ubijao u pojam – bilo je tu negde 23:10 za Nadala. I to su prakticno sve bila nekakva finala. Sve to lepo pise:

Od marta 2005. do jula 2009, njih dvojica su uspeli da osvoje 17 od 18 grend slemova (od Rolan Garosa 2005. do Vimbldona 2009. nisu osvojili samo Otvoreno prvenstvo Australije 2008. – Federer je imao mononukleozu) i 24 od 38 turnira ATP masters serije. U toku tog perioda, Federer i Nadal su osvojili 11 uzastopnih grend slemova, počevši od Rolan Garosa 2005. do Otvorenog prvenstva SAD 2007. Tako su postali jedini par u istoriji sa tri različita grend slema (2005—2008 Rolan Garos za Nadala, 2003-2007 Vimbldon i 2004—2008 Ju-es open za Federera) koje su osvojili bar četiri puta uzastopno za vreme 5 godina dominacije (2004—2008).

To je ta tragedija naporednog igranja dva vrhunska tenisera od kojih je jedan mladji, jaci, gladniji slave i para pa samim tim i opasniji.

Nole je samo godinu dana mladji od Nadala, a stvarno se “ispileo” tek 2011. (sa 24 godine) i poceo da redovno osvaja G.S-e i postao broj jedan. Nadal je poceo sa 19 godina da osvaja G.S-ove i do Noletove druge Australije 2011. (prva je Federerova mononukleoza) je sa 25 godina osvojio vec 9 G.S. titula. Prakticno ih je “oteo” Federeru (ili on njemu). Zbog tog “iza” je Federer uzeo toliko ”malo” G.S. Kad se na njega dodao jos “jedan iza”, Nole, Federer je potpuno “ugasio”. "Od pocetka Novakove dominacije 2010 (treba 2011. jer 2010. nije osvojio ni jedan G.S.), Federer je osvojio 5 GS-a, pre toga 15". Tvoje reci, a moje pitanje je - pa ko je onda opasniji? Stariji, oni pre Noleta, protiv kojih Federer lako uzima 15 G.S-a ili mladji, oni “iza” protiv kojih jedva osvaja samo 5 G.S-va, a trebalo bi da su oni losiji i bezopasniji? Malo kontradiktorno. Ustvari malo prilagodjeno da nikako ne odgovara Federeru, a svakako odgovara Noletu. Jer opasni su “oni ispred” samo kad je Nole u pitanju. Mada ne znam koji su Noletu ti “ispred”. Prakticno samo Federer - jer Nadal i Mari su, prakticno, vrsnjaci. Federeru su “svi ti ispred” bili laki kad je protiv njih lako osvojio 15 G.S-va.

Posle Nadala dolazi i Nole, koji se “ispileo” sa 24 (kada je poceo da redovno osvaja G.S-e), i neda mu da opepeli. Ubijao ga u pojam (istina, nekad malo i uz pomoc Fortune). Znaci ipak su mnogo opasniji “ti iza” kojih Nole jos nema ni na vidiku, a G.S-ove osvaja vec “deset” godina. Jer Federeru da osvoji “trideset” G.S. nisu dali upravo ti “iza” - Nole i, prvenstveno, Nadal.

Joj kako bi Federer voleo i bio srecan da mu se nisu, vec 2005., pojavili ti mladji, “ti iza, ti slabiji”. Neki Nadal, neki Djokovic i neki Mari.

Joj kako je Nole srecan sto mu se nisu, tu negde 2012. – 2013. pojavli ti mladji, “ti iza, ti slabiji”. Neki, Federerovi, Nadal, Djokovic i Mari. Nema ih, a (po G.S-ma) prosla je i ova 2020. Nema ih ni u tragovima. Vakuum. Setite se samo kako je Beker sve to lepo i tacno formulisao.

Тешко је Нолету да игра против Крајиновића. То ти је као када би ти играо против свог сина а не можеш да га пустиш. Ноле га је финансијски помагао, чак му и стан у Београду купио и сад треба да га разбуца. :sad2:

119742234_196925421868176_3918372896276376898_n.jpg

Тешко је Нолету да игра против Крајиновића. То ти је као када би ти играо против свог сина а не можеш да га пустиш. Ноле га је финансијски помагао, чак му и стан у Београду купио и сад треба да га разбуца. :sad2:

Ne znam da li mu je kupio stan ili ovaj zivi u Noletovom stanu. To ono bese jos kad je preoteo leki zenu, pa da ima gde da je dovede. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back