Ovo sto pises mnogo vise govori o tebi kao covjeku nego o bilo kome ili cemu drugom. Ti se kao salis, ali iritira tvoje ponasanje, jednostavno odise mrznjom. Dobronamjerno ti savjetujem da se pozabavis SOBOM umjesto sto ovdje istovaras svoje smece.
Dacu ti i program-semu sta da radis.
Pomoci cu ti ako zelis.
Ako ne zelis- ignorisi.
Naime, potrebno je da:
1.
Dijagnostifikujes problem/nezadovoljstvo. Da priznas sebi da si nezadovoljan, da imas problem jer kako da se lijecis drugacije ako nisi svjestan da si bolestan. (Ne kazem ja da si ti bolestan, pricam uopsteno, ako ti nesto valja iz moje price a ti iskoristi.)
Jer sta te to toliko boli pa mislis da ces se osjecati lakse ako vrijedjas okolo? To je pitanje pravo za tebe.
2.
Donesi odluku da promijenis nesto, da prestanes da budes nezadovoljan, ISTINSKI POZELI TO. Znaci odluka i zelja, razum i emocija, uskladi se sa tom zeljom. Zivi je...i opusti se.
3.
Vjeruj da ce ti se ostvariti zelja.
Nije bitno kako, kako ce se ostvariti, koje akcije treba da preduzmes ako si npr nezadovoljan poslom...pa da sad ti tjeras sebe da ides da trazis drugi... NE! Pozeli snazno, misli na to, moli se, meditiraj...i kao sto rekoh opusti se. Sigurno znas ono da se cijeli Svemir uroti da nam pomogne kad nesto dovoljno jako zelimo.
Dakle,
nije potrebna nikakva akcija, samo afirmacija zelje, da vjerujes silno da ce ti se ostvariti.
4. Budi hrabar u prilikama koje ce ti se otvoriti. Imaj povjerenja u Zivot i on ce ti vratiti.
5.
Promijeni PROGRAME, UVJERENJA. Izbori koje si pravio su te doveli do SADASNJEG. Samo tvoji izbori! To sto zivis sad i sto sad imas su samo TVOJI prioriteti, izbori koje si pravio, misli, prica, vibracija, energija TVOJA. Dobra vijest je da izbori koje sad pravis i koje ces praviti ce oblikovati tvoju buducnost. Dakle
usvoji PROGRAM da je sve u tvojim rukama.
6.
BUDI POZITIVAN I OPTIMISTICAN Nadaj se samo Dobru jer ti to zasluzujes.
7.
VOLI SEBE! To je najvaznije od svega. Prihvati i voli sebe sa svim svojim vrlinama i manama. Ti si poseban i jedinstven...osvijesti to.
Mani se mrznje i dugogodisnjeg prosipanja smeca u Mec lopti....brate, dojadili ste i Bogu i narodu....
Izvini, sto sam te ovako napala, ovo zapravo i nije bilo LICNO! Nije bilo upuceno samo tebi...nego me inspirisala tvoja esencijalna mrznja prema jednom od najistaknutijih pripadnika naseg naroda danasnjice, prema covjeku na koga normalni ljudi mogu samo da budu PONOSNI!
Nole, ponosna sam na tebe!