Mislio sam na prvi GS susret, ali on je ipak bio 2005. Moja greska. Eto prilike da Gold Roger zakera naredne tri strane.
Ali to nece da promeni cinjenicu da su se do 2006. sastajali jako retko, na AO tek 2009. a na USO nikad.

Ma desava se. Ne bi trebalo niko da zakera.
O ovome ja pricam:
 „Од марта 2005. до јула 2009, њих двојица су успели да освоје 17 од 18 гренд слемова (од Ролан Гароса 2005. до Вимблдона 2009. нису освојили само Отворено првенство Аустралије 2008.) и 24 од 38 турнира АТП мастерс серије. У току тог периода, Федерер и Надал су освојили 11 узастопних гренд слемова, почевши од Ролан Гароса 2005. до Отвореног првенства САД 2007.  Тако су постали једини пар у историји са три различита гренд слема (2005—2008 Ролан Гарос за Надала, 2003-2007 Вимблдон и 2004—2008 Ју-ес опен за Федерера) које су освојили бар четири пута узастопно за време 5 година доминације (2004—2008).
 Надал је непрестано заустављао Федерера у његовом покушају да освоји Ролан Гарос и тиме укомплетира своје трофеје са гренд слемова. Рафаел Надал је успевао да порази Роџера 4 пута узастопно на шљакастом гренд слему (2005—2008) и то једном у полуфиналу, а три пута у финалу.  На крају је Федерер ипак успео да освоји Ролан Гарос, и то у финалу без Надала, када је победио Робина Сoдерлинга у финалном мечу 2009. 
Играли су један против другог 33 пута, а Надал је добио 23 меча“. 
Kao sto vidimo Rafa ga "upljeskavao ko Panta pitA". Da ne bi Soderlinga - nistic.
 To je to prokletstvo "naporednog" igranja. Da nije bilo Rafe osvojio bi Federer ko zna jos koliko G.S. Verovatno 4-5. Nole nekog takvog Rafu nema ni na vidiku.  
Pored toga ne treba zaboraviti onu neverovatno sretnu loptu u polufinalu na A.O. 2011. protiv Noleta koji je posle pobedio loseg Nadala. Garant bi ga pobedio i on.
P.S. Vidim da se podosta matoraca, po godinama blizi Federeru, dobro nosi sa "nadirucim" mladim snagama. Pobedili su Berdih, Gaske, Karlovic, Juzni, Federer, Kolsrajber, Melcer, Nadal, Fis, Ferer, Sepi, Sardi, Lopes. Cak se i Hjuit koprca. Ne ljutite se ako sam nekog preskocio ili ako nekom nije ovde mesto. Zamislite samo kako su igrali kad su bili mladji i puni snage. Nije Federeru bilo lako igrati protiv njih. Naprotiv, mnogo teze nego danas.