Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo nije da se utješim, nego sam arugmentovano odgovorio na post kako će Nole da obori SVE rekorde u tenisu. A neće, niti je moguće da jedan igrač drži sve rekrode. Ali mnogim njegovim fanovima realnost u rasuđivanju nije uvek prisutna. Sem ako ne misliš da će u narednih 11 godina osvojiti još 11 RG titula?

Rekordi postoje da bi se obarali, a neke od njih verujem nikada niko neće oboriti. Neke od njih će držati i sam Novak, kao što si napisao.

Inače moje mišljenje je da će nakon recimo 10 godina većina ljudi u svetu (ne i kod nas) da se seća Federera kao najboljeg igrača tenisa, pre svega zbog popularnosti i harizme. Živi bili pa videli.
Što bi trebao da osvoji još 11 titula u Parizu? Hoće li Nadal osvojiti još 8 titula u Australiji? Svaki od njih ima svoj omiljeni turnir. Na kom je rekorder. I to je u redu. Još dugo će se pričati o Nadalu kao ubedljivom rekorderu u Parizu. O Đokoviću kao rekorderu Melburna. I ne vjerujem da će rekorde njih trojice u skorije vrijeme iko oboriti. Što se tiče najboljeg ikada u tenisu su mjerilo titule. Ne omiljenost i harizma.

E6FjaLcX0AM4Oco

Jednu stvar su lepo primetili u clanku gore sa Yahoo/USA Today.

Da je Novak jedini igrac na svetu koji je vise puta pobedjivao Federera na Wimbledonu i Nadala na RG-u.

Ali nisu primetili da niko nije pobedio Novaka vise od jednog puta na Australian Openu.

Cak ga Nadal nije dobio nikada, a Novak njega dva puta na RG. Ni Marej ga nije dobio nikada.

Dok je od Federera izgubio samo jednom 2007. Vec sledece godine ga je pobedio, a ukupno 4 puta do sada.

Richest Badminton Players
  1. 1. Lee Chong Wei, Malaysia: Earnings - $35 Million. ...
  2. Lin Dan, China: Earnings - $26 Million. ...
  3. Saina Nehwal, India: Earnings - $24 Million. ...
  4. Peter Gade, Denmark - $18 Million. ...
  5. Taufik Hidayat, Indonesia - $11 Million.
  6. Chen Long, China - $8.2 Million.
  7. Wang Yihan, China - $5 Million.
  8. Jan Ø.
The 25 Richest Tennis Players in the World
  1. Ion Tiriac. Net Worth: $2 Billion.
  2. Roger Federer. Net Worth: $450 Million. ...
  3. Novak Djokovic. Net Worth: $200 Million. ...
  4. Rafael Nadal. Net Worth: $180 Million. ...
  5. Serena Williams. Net Worth: $180 Million. ...
  6. Andre Agassi. Andre Agassi Net Worth: $175 Million. ...
  7. Pete Sampras. ...
  8. Maria Sharapova. ...

https://sport.blic.rs/tenis/jelena-...eleviziji-prica-o-porodici-otac-damir/mnndc79

Sta prica ova ludaca. Kao place i cestita roditeljima Barti jer su je podrzavali, a ona jadnica kao to nikad nije imala. Kakva gluma.

Strasno.

Ko je Barti za Dokic. Barti je prva u vreme kad prosecan gledalac tenisa nema pojma ko su igracice u top 10. Who TF su Sabalenka, Andresku i Sviatek.

A Dokic je bila 4. na svetu. A ispred nje Serena, Venus i Martina Hingis. A iza nje Monika Seles, Morezmo, Arancha Sanchez, Kapriati, Devenport, Klajsters, Enan...

Koja nezahvalnica.

„Novaku titula na US Openu – apsolutni vrhunac našeg sporta“​

1626022632-RTXE8ZBZ-750x499.jpg

Bivši australijski teniser Pet Keš smatra da će Novak Đoković po svaku cenu pokušati da osvoji titulu na US Openu i svoje ime još jednom upiše u istoriju.

Prvi igrač sveta je 2021. osvojio Australijan Open, Rolan Garos i Vimbldon, a kako bi se fokusirao na poslednji Gren slem u sezoni pod znakom pitanje je i njegovo učešće na Olimpijskim igrama.

Mislim da je ova godina velika šansa za Novaka Đokovića da osvoji sve Gren slem titule. Kažem to s obzirom na druge igrače, ali konkurencija na Vimbldonu ove godine sigurno je bila jedna od najslabijih u istoriji turnira,“ rekao je osvajač trofeja u Londonu 1987. i nastavio:

Dve zvezde koje su se vratile, Endi Mari i Rodžer Federer odigrali su dobro, ali nisu na vrhuncu. Mladi napreduju, ali i dalje su daleko. A Novak jednostavno sedi na vrhu planine, poput kralja u dvorcu.“

Keš nema dilemu šta je Đokovićev prioritet do kraja sezone.

„Ovo je zaista godina kada Novak može da ispuni tako nerealan san. Da, tu su i Olimpijske igre, možda želi i njih da osvoji. Ali, sada su mu bezuslovan cilj sva četiri Gren slem trofeja. To nije lako postići, međutim, za Novaka je sasvim realno. To će biti apsolutni vrhunac našeg sporta,“ dodao je Keš.

Samo su dvojica igrača u istoriji u kalendarskoj godini osvojila sva četiri najveća trofeja. Australijanac Rod Lejver je to uspeo 1962. i 1969, dok je Donu Badžu to pošlo za rukom 1938. godine.

Sport Klub

Kad se setim ovog meca. :D

https://sport.blic.rs/tenis/boba-zivojinovic-mekinro-sendvic-novak-djokovic-srpski-teniseri/8xc125q

Kada sam ja uhvatio ritam i počeo da vladam na terenu, Mekinro je to osetio i onda je, kako to kažu u teniskom žargonu, hteo malo da me ‘ohladi’. On je mislio da ću ja sad tu da stojim, on će malo kod sudije, nešto tobož da mu objasni i tako to. Međutim, shvatio sam šta je želeo - prisetio se u jednom intervjuu Živojinović i potom nastavio priču:

- Poštujem Džona kao jednog od najboljih tenisera na svetu, ali ja sam odrastao na beogradskom asfaltu da budem deo njegove predstave. Odmah sam se povukao sa terena, bilo mi je super – dobijem stolicu, sednem i dignem noge, uzmem i sendvič. Bio sam gladan je li, dugo smo igrali. Neki Australijanac pored mi dodaje i šampanjac, ali mu se zahvaljujem jer moram da nastavim. Sendvič je bio super. I, onda odjednom se digao ceo stadion – aplauz, energija… Tu energiju televizija ne može da prenese, nešto fascinantno. Ta slika je obišla svet. Mekinro se tu našao u čudu. On je završio svoju priču kod sudije, ja se vratim na teren, kad ono – aplauz. Ogroman aplauz. Dolazim na liniju, on servira, treba da nastavimo, udari lopticu onako nekoliko puta, stane, pogleda me i kaže – ‘You’re gonna pay for this’ (platićeš mi za ovo). Onda krene da servira, a ja samo kažem ‘not ready’ – nisam spreman da vratim servis. E, sad ja idem kod sudije. Kažem mu: ‘Izvinite, molim vas, jeste li čuli šta mi je rek’o? On meni preti! Kako ću ja da nastavim da igram meč? Opomenite ga molim Vas’. I, tu je bio kraj – zato je peti set završen 6:0 za mene. Poslednji ritern mu je otišao van stadiona. Dobio je i kaznu zato što se nije pojavio na konferenciji za štampu posle meča, bio je i suspendovan na tri meseca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back