Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čas tenisa: Filip Timu prepustio samo tri gema

Filip Krajinović napravio je pravu senzaciju na Sinsinatiju i u dva seta eliminisao drugog nosioca Dominika Tima.

Filip-Krajinovic.jpg

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u osminu finala Mastersa Sinsinati pobedom protiv trećeg igrača sveta, a drugog nosioca na turniru, Dominika Tima.

Krajinović je slavio u dva seta, za 63 minuta rezultatom 6:2, 6:1!

Samo pola sata bilo je potrebno Krajinoviću da dobije prvi set u kome je napravio dva brejka. Pokazao je Krajinović da će biti uporan već u drugom gemu, prvom na Timov servis koji se igrao na razliku. U šestom gemu Filip dolazi do brejk lopte koju odmah pretvara u poen, da bi set završio novim brejkom u osmom gemu, za 6:2 i vođstvo od 1:0.

Drugi set otvorio je Krajinović gemom bez izgubljenog poena, i brejk loptom već u drugom gemu. Prvu Krajinović nije iskoristio, ali se izborio za drugu, ali pravi grešku i ostavlja rivala u gemu. Na kraju je bila treća sreća i Filip je poveo 2:0 u drugom setu.

Istini za volju, Tim nije bio na prepoznatljivom nivou, ali to ne umanjuje Filipov uspeh u ovom meču niti činjenicu da je bio precizan i smiren u svojim gemovima i da je odlično koristio sve prilike koje su mu se ukazale na servis trećeg igrača sveta.

Tim je u četvrtom gemu konačno uspeo da se "upiše" o drugom setu i da smanji na 3:1, ali još jednom je Filip samouvereno odgovorio na svom servisu i polako, ali sigurno išao ka pobedi. Donekle se Asutrijanac razbudio u šestom gemu, uspeo je da dođe do brejk lopte, prve u meču, ali Krajinović na sve u ovom duelu ima odgovor pa je tako došao i do vođstva od 5:1.

Novim brejkom bez izgubljenog poena, Filip je očitao lekciju Timu i prošao dalje.

Krajinović će se u osmini finala igrati protiv Martona Fučoviča koji je nakon tri seta savladao Grigora Dimitrova. Slavio je Mađar 7:5, 4:6, 6:2.

http://sportklub.rs/Tenis/Masters-1...enisa-Filip-Timu-prepustio-samo-tri-gema.html

Nisam gledao ali vidim Filip počistio Austrijanca :worth:
Novak se patio i nervirao na meču ali prošao dalje

Ma kako “pocistio” Tima. Nisi ti “dobar” poznavalac teniskih dogadjanja.

Ovo je “genijalno” zapazanje i tumacenje Timove igre:

“Tim bi pobedjivao sve te Federerove velikane, a da mu niko ne bi uzeo ni set”.

Nesto u ovom stilu napisao je jedan ovdasnji (mrzi me da gledam koji) “veliki i vrsni” tumac zbivanja u tenisu. Covek je ocigledni diletant koji ne zna dve unakrst o tenisu. Lupi i ostane ziv. (Sad vidim kako i koliko je lakse “pljuvati” po nekom imaginarnom, po nekom za koga ne znas ko je. Zato vam se izvinjavam).
Ali voli da deli ta svoja dubokoumna promisljanja o tenisu i teniserima. Nece da vidi ono sto se vidi iz aviona. Da danas nema tenisera koji bi onim Federerovim velikanima uzimali setove, a narocito ne titule. Naravno da tu ne racunam Noleta, Nadala i Marija (kad je bio u najboljim danima). Mada vidimo da i taj, ruzno je reci, operacijama ubogaljeni Mari pobedjuje jednu od tri, cetiri “mlade” nade svetskog tenisa (Zvereva). Drugu “mladu” nadu Tima, sto kazes, pocistio je Krajinovic. A kako su uopste “mladi” uopste mi i nije jasno. Po Bekerovoj i/ili izjavi onog naseg novinara koji “ne zna sta ovi mladi cekaju sa postizanjem nekog iole znacajnijeg uspeha do sada” se jasno vidi da mladi vise i nisu. Sva ta velika trojka (Zverev, Medvedev, Tim) osvojila je samo sest “hiljadarki”. Od G.S ni traga ni glasa. Bruka. I oni treba da budu Noletova konkurencija? Smesno. Napred Nole. Niko te ne moze spreciti da postanes najveci svih vremena.

P.S. Sada se posredno, preko nekih komentara nekih drugih ucesnika u Kafancetu, setih o kome je rec. Bio je to, sto ne reci, Tzar.

I to si napisao na osnovu toga sto je izgubio jedan mec posle 6 meseci pauze nikada zabelezene u istoriji tenisa.
Za 130 godina tenisa ne pamti se ovako nesto.
Ali to ne moze biti prepreka za svadju na internetu.

Wow.

A taman sam te odblokirao, mislio sam da si se unormalio malo.
Ali moraces opet na ignore listu, da ne citam vise ovakve gluposti.

I to si napisao na osnovu toga sto je izgubio jedan mec posle 6 meseci pauze nikada zabelezene u istoriji tenisa.

Wow.

U kuci mi je haos. Krecim. Dva dana cu biti u autu. Tada ti pisem odgovor. Mislim, siguran sam da ces biti zadovoljan. Ali ozbiljno, bez sve sale.

Wow.

E, j-ga. Kud da bas danas uranis pre jarkoga sunca. I kud da ja napisem onu poslednju recenicu, a lepo je receno - Si tacuisses, philosophus masisses – Da si ćutao ostao bi filozof (kaže se za nekog ko izgovori nešto glupo)

Nisam stigao (ustao si pre mene) da napisem sledeci post:

Lepo sam juce rekao da je lako “pljuvati” po nekom imaginarnom. Cim je taj imaginarni postao realan, a to je postao na kraju, kada sam rekao – Tzar – trebalo je da smanjim dozivljaj i izvinim se tebi, a ne “auditorijumu” kao sto sam gore uradio. Jer daleko je od istine da ti o tenisu “ne znas dve unakrst”. Naprotiv. U tom postu to reci nije trebalo. Nije bilo u redu jer je uvredljivo i ja tu tvrdnju povlacim i izvinjavam ti se jos jednom.

Ono sto mi je zanimljivo i cudno u tvom postu je - da nekako ispada da je tebi “teze” pala moja tvrdnja o Timu kao igracu. To sto sam rekao Timu, rekao sam nacelno – svrstavajuci ga u grupu svih onih navedenih “mladih” nada svetskog tenisa (slobodno se tu mogu “ubaciti” i Cicipas, Sapovalov, Rubljov, Beretini, Svarcman, Khacanov, Oze-Alijasim i jos neki). Tu je trebalo traziti neke, po Noleta, “nove opasne klince”. Jer ako nema novih, od tebe mladjih, a dobrih (odlicnih) tenisera onda ti i ne mozes imati pravu jaku konkurenciju. To se jasno videlo kod Federera. “Odmah” po dolasku na prvo mesto 2004. Vec 2005. tu je Nadal (pet godina mladji). Vec sam sto puta pisao koliko mu je odmah poceo da “upropastava” karijeru. I nije nikad ni prestao. Posle samo godinu dana stizu Nole i Mari (sest godina mladji). Do osvajanja Nadalovog prvog G.S. osvojio cetiri G.S. Kazete da su oni stariji i vrsnjaci bili “lak plen”. Pa to i ja kazem. I to je tacno. Njima pohvatas “fore i fazone” i oni su “tvoji”. Opasni su mladji, a dobri. Federer ih ima trojicu i to najboljih (slavna velika cetvorka).

Kod Noleta situacija je potpuno drugacija. On je taj “mladji” jer stalno igra protiv svojih vrsnjaka ili starijih (odlicnih), a mladjih – odlicnih (kakav je on sa “jos dvojicom”) bio Federeru nema ni od korova. I nema ih vec “deset” godina. Nista, prazno, vakuum. A Federer je takav vakuum imao 1-2 dve godine. Mala, sitna razlikica.

Sto se tice tog odnosa pri igranju stariji – mladji lepo si primetio da je Noletov odnos sa Hjuitom 6:1. Dosao mladji i pocistio starijeg, a dobrog (odlicnog). Federer sa njim “samo” 18:9. Uvek su ti mladji (ako valjaju) opasniji od svojih vrsnjaka. E tih i takvih (dobrih) mladjih Nole nema. I za zivota svog teniserskog nece ih ni imati. I to je njegova i nasa srpska sreca. Da barem negde imamo nesto stvarno najbolje na svetu.

P.S. Ono sa ignore listom mislim da ti je malo bez veze. Sta ce ti samo misljenja ljudi sa kojima se uvek slazes? Pisuci i citajuci jedno isto o jednom istom od istih ljudi postane totalno nekriticno i besmisleno. Pogubi se covek “u realnosti”.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back