Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne zaboravi da moze da odustane i dan pred pocetak turnira.
Licno mislim da bi za njega bilo bolje da otkaze sve do Vimbldona,
pa onda iz pocetka.

Sad kad mu se sve, kako sam gore objasnio, skockalo da bolje ne moze biti, odustace ako je "poludio".

Novak prvi do kraja sezone? Nije nemoguće
08.11.2016 11:48
Novak Đoković bi već 20. novembra mogao da se vrati na prvo mesto ATP liste.
Mala greska u naslovu. NEMOGUCE JE DA SE NE VRATI NA PRVO MESTO

Srpski teniser pred start završnog turnira u Londonu ima 405 bodova manje od Endija Marija, ali će Britancu biti oduzeto 275 Dejvis kup bodova, pa će u Londonu imati svega 130 bodova više od Đokovića.
To znači da je srpskom teniseru potrebno da u Londonu ima za 200 bodova uspešniji rezultat od Marija kako bi 2017. završio na prvom mestu na ATP listi.
U slučaju da se Đoković i Mari sastanu u polufinalu ili finalu (samo Mari treba da dodje do te faze) u Londonu pobednik će obezbediti prvo mesto, prenose mediji.
Što se tiče završnog turnira u Londonu, svaka pobeda u grupi donosi 200 bodova, pobeda u polufinalu donosi 400, a pobeda u finalu 500 bodova.
Novak se nalazi u grupi ’Ivan Lendl’ zajedno sa Gaelom Monsifom, Milošem Raonićem i Dominikom Timom, a rivali Endiju Mariju u grupi ’Džon Mekinro’ su Stan Vavrinka, Kei Nišikori i Marin Čilić.

Poslednja izmena:
Donald Tramp ie novi predsjednik SAD.:D

120444600_5.jpg

Federer i dalje miljenik navijača, Novak ostao bez nagrade za fer-plej

Petar Slepčević | 10. 11. 2016
Komentara: 79
Asocijacija teniskih profesionalaca je objavila imena dobitnika godišnjih priznanja, među kojima, za sada, nema Novaka Đokovića. Bas me cudi.
Imena svih 11 dobitnika, međutim, nisu još poznata. Za najznačajnije dve, one koje se dodeljuju najboljima u singlu i dublu, bitka se nastavlja do kraja godine - o čemu će odlučivati završni masters u Londonu koji počinje u nedelju. Svakako, Novak Đoković je jedan od favorita za nagradu uz trenutno prvog Endija Mareja. Uostalom ovo je za mene jedina prava nagrada, ostale su utesne, jer je objektivno merljiva. Bodovi. Nema tu „umetnickog dojma“ i zato je tu Nole prakticno nezaobilazni favorit. I nadamo se dobitnik.
Pobednici u ostalim kategorijama određivani su na osnovu glasanja igrača, trenera i navijača.
Rodžer Federer je i dalje miljenik teniske publike i to ubedljivo ispred Mareja i Đokovića sa 56% glasova, što je njegova 14. ovakva titula u nizu. Pored ove, osvojio je nagradu “Stefan Edberg” za fer plej i sportsko ponašanje šesti put zaredom, a 12. ukupno. Ja mu ovo racunam i kao nekakvu nagradu za „zivotno delo“ koja se daje na kraju karijere, mada po Mirki on tek sada krece „u poteru za prvim mestom na rang listi“.
Za povratak godine nagrađen je Huan Martin del Potro. Ovaj malerozni Argentinac je uprkos mnogobrojnim povredama, uspeo da se vrati u sam vrh i na našu žalost izbaci Đokovića sa Olimpijskih igara koje je završio srebrnim odličijem.
Trener godine je Magnus Norman. On je svojim znanjem i iskustvom uspeo da unapredi igru Stana Vavrinke i dovede ga do trećeg mesta na ATP listi.
Nagrada “Artur Eš” za Humanitarni rad otišla je u ruke Marina Čilića (priznajem da o Marinovom humanitarnom radu ne znam nista pa mozda gresim sto mislim da je i ovde Nole neopravdano preskocen), "zvezda u usponu" je Tejlor Fric, najveći napredak ostvario je Lukas Puj, a u dublu su miljenici navijača po 12. put braća Brajan, Bob i Majk.
(Petar Slepčević)

Poslednja izmena:
Ja sam skoro čitao njegov komentar u vezi naboljeg svih vremena. Ne postavljaj stare izjave. :manikir:

Dobro jutro Mec lopti iz suncem obasjane Podgorice.
Toliko je padala kisa da sam pomisljala da pravim Nojevu barku.
Sad jedno saljivo pitanje za sve korisnike iz Mec lopte.
Drugari moji ...Sto vi mislite koga bi ja od svih vas ukrcala na ti barku spasa?
Zelim iskreno misljenje i ne pravite guzvu mjesta su ogranicena .

75740550_432.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back