Kafana ''Majkl Džordan''

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vučićević je davno završio karijeru.
Igrao posle Partizana nešto u Belgiji čini mi se.Bio solidan fudbaler.
Sad je prešao na košarku?

Što se Nurkića tiče kako god igrački je Milutinov ispred njega, tako da džabe što se javlja njega svejedno ne bi bilo.
Dok je igrao u Cedeviti bio je simpatičan, perspektivan, sad je baš počeo da jede svašta......ćuti i igraj košarku ne se.ri bezveze.

Ne bih znao, fudbal pratim manje od kosarke:D

Luis Skola karijeru nastavlja u Varezeu u Italiji , iako ima punih 40 godina pokazuje da jos uvek moze da igra na visokom nivou i pravi razliku na terenu tako da je uprkos njegovim godinama jos uvek vlada veliko interesovanje klubova za njega , a on se eto nakon Armanija (koji kompletno renovira i menja ekipu) odlucio da ostane u Italiji.
Nek mu je sa srecom i da igra sto bolje i nadam se da cemo ga gledati barem jos nekoliko godina na parketu . ;)

Zaista prava pravcata legenda , profesionalnu seniorsku karijeru je zapoceo jos 1995-te kada je vec kao 15-ogodisnjak debitovao za argentinski Fero Karil Oeste.

Inace Baskonia je novi sampion Spanije, u finalu zavrsnog turnira ACB lige su pobedili Barselonu u jednoj veoma neizvesnoj i uzbudljivoj utakmici sa 69-67 i tako ekipa iz Baskije je dosla do titule u ACB ligi nakon 10 godina cekanja.
Junak pobede je bio Argentinac Luka Vildoza sa 17 poena, 4 skoka i po 2 asistencija i ukradene lopte i ono sto je kljucno resio je mec cjajnim utrcavanjem i kosem 3 sekunde pred kraj , istakli su se jos i Sengelia sa 14 poena, 4 skoka i po 2 asistencije, blokade i ukradene lopte, Ilmane Diop sa 10 poena i 7 skokova, Silds sa 9 i Met Dzening sa 8.
Kod Barselone najbolji je bio Tomas Ertel sa 21 poenom, 4 skoka, 5 asistencija i 2 ukradene lopte, Higins je jos dodao 14 poena uz 3 skoka i 2 ukradene lopte, Kjurik je ubacio 8 , Mirotic isto za njega skromnih 8 poena , Ante Tomic samo 2 poena uz 6 skokova.

Inace eto bio je i zanimljiv trenerski okrsaj Svetislava Pesica i Duska Ivanovica.

Eto za neke iznenadjenje , za neke mozda ne , bilo kako bilo titula ode u Baskiju.

Nemci su takodje okoncali svoje prvenstvo, Alba iz Berlina je u finalu pobedila Ludvigzburg, najrprijatnije iznenadjenje ove sezone , ekipu iz predgradja Stutgarta i tako je Alba osvojila titulu prvaka Nemacke prvi put posle 12 godina.

Vece je iznenadjenje sto je Real ispao. Ali ovo je sve bilo na brzaka i na jednu utakmicu, tu sve zavisi od trenutne forme i inspiracije.

Pesic se sprdao na uvodu u finale kada su se treneri fotkali pored pehara, prozivao Ivanovica "pipni ga sad, jer nikad se ne zna". Onda ga je Ivanovic pobedio, Pesic izjavio kako ce sledece sezone osvojiti titulu i sutradan dobio otkaz. Kakav bog, sprda se. :hahaha:

Kokoskov i zvanicno preuzeo Fenerbahce.
Iskreeno za mene je ovo veliko iznenadjenje s'obzirom da u SAD-u radi vec 20-ak godina, da je kao asistent radio u mnogim NBA ekipama i da je zasad jedini stranac koji je bio prvi trener neke NBA ekipe, nekako mi se cinilo da je on u kosarkaskom smislu neraskidivo vezan za americko tlo i njegov dolazak u Evropu na mesto trenera jednog evropskog kluba je za mene bas ovako iznenadjenje.

Takodje isto veliko iznenadjenje za mene je prelazak Dragana Apica u Igokeu, mislim radi se o mladom, perspektivnom igracu, proslu sezonu proveo je u San Pablo Burgosu gde je pruzao dosta dobre partije u spanskoj ligi koja vazi za najjacu nacionalnu ligu u Evropi , pre toga igrao za Lokomotivu iz Kubanja jednu onako ozbiljnu evropsku ekipu i nekako delovalo je da njegova karijera ide uzlaznom linijom a on eto zavrsi u Igokei, mislim ne zelim da potcenjujem Igokeu, onako spadaju u red malo boljih ABA ligaskih ekipa i doveli su tu neke iskusnije igrace , ali opet prelazak iz spanske ACB u ABA ligu se zaista cini kao sa konja na magarca i korak unazad, posebno jer se radi o mladom igracu cija je karijera krenula nekom uzlaznom putanjom i od koga se ocekivalo da i ako promeni sredinu da moze da ode samo u neku jacu ekipu od San Pablo Burgosa.

Inace reprezentativac Slovenije Klemen Prepelic nakon fantasticne sezone u Huventudu iz Badalone je promenio klub i presao u Valensiju , to je po meni vec logican transfer koji ima smisla, jer ipak vec duze vreme Valensija je dosta jaci klub od Huventuda.

Takodje i Litvanac Rokas Giedraitis koji je bio jedan od nosilaca igre Albe iz Berlina je nakon osvojene titule u Nemackoj pre par dana napustio klub i presao u Baskoniju, novog sampiona Spanije.

Olimpijakos je doveo povremenog reprezentativca Grcke Janisa Larencakisa koji je proslu sezonu proveo u spanskoj Mursiji.

Takodje Barselona se zahvalila na saradnji centru Anti Tomicu koji ce morati da potrazi novi klub, sto je pomalo iznenadjujuce s'obzirom da Ante Tomic jos uvek nije zasao u neke sad pozne igracke godine i da je vec postao jedna od legendi kluba i strani igrac sa najvise nastupa za Barselonu (u klubu je jos od 2012-te) , takodje i prethodne sezone je u svim takmicenjima za Barsu odigrao 59 utakmica i imao prosek od 7,5 poena i 4,5 skoka po utakmici , sto su onako pristojne brojke iako ruku na srce dosta slabije od onih koje je imao nekih prethodnih sezona, ono izgleda i da se on zasitio kluba i da se klub zasitio njega.

U svakom slucaju ima bas dosta tumbanja i videcemo kako ce evroligaske ekipe izgledati naredne sezone, ono ocigledno ce dosta ekipa igrati u dosta drugacijem i izmenjenom sastavu nego ove prethodne sezone.

Jooj ni ja nisam mogao da verujem kad sam procitao , zaista prava tragedija, nek mu je vecna slava i mir.

Inace zna li se uzrok zasto se to desilo , ono mozda se kljukao nekim stimulansima ( nekako meni je uvek izgledao kao da je na nekoj hemiji) , sad se pominje da je mozda imao i koronu (pa moguce da mu je virus malo oslabio srcani misic ili da jos nije smeo da trenira ili da se forsira ) u svakom slucaju bas tragedija.

Poslednja izmena:
R.I.P.
Video sam ga pre par godina na aerodromu. Nikad većeg čoveka u životu nisam video.

To ga je mozda i kostalo zivota, nazalost, nije ni tako redak slucaj da toliki ljudi, enormno visoki sportisti, imaju probleme sa srcem. Tuzno je i sto ocito nije imao sansu, nije ni znao, a sigurno je bio kontrolisan redovno kao profi sportista.

Inace zna li se uzrok zasto se to desilo , ono mozda se kljukao nekim stimulansima ( nekako meni je uvek izgledao kao da je na nekoj hemiji) , sad se pominje da je mozda imao i koronu (pa moguce da mu je virus malo oslabio srcani misic ili da jos nije smeo da trenira ili da se forsira ) u svakom slucaju bas tragedija.

Pa sad ce poneko svasta da prica, ali prosto nije trenutak za takve price, a uzrok smrti moze dati samo obdukcija.

Kao sto pomenuh, desava se kod tako velikih ljudi da imaju takve mane. A profi sport je uz to i ogroman napor za telo.

https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1359263/Majkl-Odzo-preminuo-izjava-Nebojse-Covica.html

Sta drugo ocekivati od ovog gnoja od "coveka". Ljudski minimum.

A panteri sirom interneta, i svi oni novinarcici koji su Vujosevica proglasavali ludim, cute. Nigde osude.

Zato danas imamo situaciju da se proteruju ljudi koji znaju posao, a posao vode kriminalci. U celoj drzavi. Sport je najmanja briga u zivotu, ali je sve ovo bitno jer je refleksija jednog duboko korumpiranog drustva koje i zbog jeftinog klubastva zaboravlja na moral, a kamoli zbog ozbiljnijih stvari.

Opet naravno potpuno izokrenuta priča....
Kome smeta da se sazna s kim je to Odžo bio u sali i zbog čega?
Ako je bio bolestan, sigurno je imao zabranu bavljenja sportom neko vreme, tako da bez obzira na bilo šta odgovornost postoji ne samo lična, nego bogme i menadžera.
Ako se srušio, možda prva pomoć nije stigla na vreme? Možda nije napravljena kako treba,pa je i to doprinelo smrti?
Ako, ponavljam AKO je postojalo vrbovanje od strane Partizana, zbog čega je ružno ako je to rečeno?
Znači, sada je ružno govoriti istinu?
Tako poznato iz kuhinje sledbenika i Vujoševićevih vernika.
U linkovanom tekstu ne postoji odgovor iz Partizana , koji je na više načina degradirajući i bez imalo mere i smisla, ali se to naravno ovde ne pominje niti postavlja.

Back