Da ti kazem nesto. Bez obzira na tvoj stav da mrzis sve sto je uspelo u ovom sportu i sve sto je poteklo iz Partizana kazi mi koje argumente imaju 7500 ljudi u hali da njega naziva Turcinom? Osim sto trenira klub iz Turske kakve veze ima sa Turskom? U tom slucaju je i Kalinic a i Pero Antic Turcin. Nisam primetio da su njih vredjali. I mene da vredjaju na taj nacin i ja bih isto odgovorio. Ako oni imaju pravo da kazu da sam ja Turcin bez ikakvog argumenta ja imam jos vece pravo da kazem da sam veci Srbin od njih sa isto toliko argumenata. Toliko.
P.S.
Ne opravdavam nikakvo vredjanje nasih sportista ma koliko voleo ili mrzeo neki klub. Ako je nas covek, nas je i kad ode u inostranstvo taj rivalitet prestaje. Mogu da razumem mrznju prema Vujosevicu jer je pricao protiv Zvezde i mogu da razumem vredjanje Covica jer prica protiv Partizana ali Teodosic, Macvan, Stimac, Obradovic, Pesic... to da se vredja? To je debilizam. Ali kad se slusaju ljudi sa 4 razreda osnovne skole koji vise na sipci ne mozes da ocekujes vise.
Ne bih da lamentiram na ovoj temi, ali moram da primetim.......
Ja sam odavno u petoj deceniji.
Nekada sam bio zagriženi navijač, danas sam zagriženi navijač košarke.
Nekada mi je klub bio važan, toliko da sam dve vezane sezone gledao sve utakmice Partizana u bivšoj SFRJ ligi.
U Šibeniku, Splitu, Zadru vredjanje protivničkih igrača je nezaobilazni folklor.
Ne samo kad su u pitnaju klubovi iz Srbije.još gore je kad im dodju susedi, posebno iz Zagreba.
Oduvek je postojalo vredjanje igrača i trenera i na utakmicama Zvezde i Partizana.
Nije to ništa novo ni pojava od juče.
Dogadjalo se i dogadjaće se.
Jedino što se neće ponavljati je da Kukoč i komp. dobiju aplauze na otvorenoj sceni u sred Beograda, posle pobede nad Partizanom.
Pominjao sma već, jednog Djordjevića su navijači Partizana ispljuvali na sva usta tokom utakmice u Pioniru, kada je došao sa Barselonom.
Na predstavljanju je dobio ovacije tokom meča na kojem je dao preko 30 poena(ne sećam se precizno) pominjali su mu svu bližu i dalju fmailiju.
Šta je tu čudno?
Jedino je počelo da smeta Obradoviću, i to tek sad , kada je izgubio utakmicu.......
Posebno je pogubno kada sve to stavlja u kontekst etničke pripadnosti.
A da ti kažem, ima to sve svoje razloge........Mnogo dublje nego što ti možeš da zamisliš.
Kada dobije ovakav meč, protiv ovakvog protivnika, i kada se nalazi ovako visoko na tabeli, Zvezda postaje korak bliže A licenci.
A to znači da još dugo neće biti muljanja i kupovine igrača budzašto, sa dvojnim ugovorima,dok imaš svoj klub kao razvojni u Evroligi.
U tom kontekstu je i dolazak ovog amerikanca u Partizan.
I tek ćete videti cirkusa.
OK, sad ćeš se smejati mojim "konstrukcijama"..ali eto............Živi bili pa videli.....Ogoliće se to pre kraja sezone.
Ali da ne idme daleko.....
Sama izrečena rečenica "JA sam veći Srbin od svih u dvorani" je odraz bezobrazluka i nepoštenja........