Kafana kod vesele krtice 5. deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro :)

Izvoli kaficu, proka pobeže :D

kfIgCAn.jpg

držim se evo već treći dan da ne pijem više od dve kafe i da ne pijem energetska pića.. :lol: mislim da će mi ovo ići teže nego što mi je bilo ostavljanje cigareta.. :neutral:

Hej, sve to ide iz glave. Kad nešto rešiš nema problema.

Ja recimo ne mogu u svojoj glavi da rešim ostaviti cigarete. Svako jutro kažem sebi više nećeš pušiti... naravno odem i kupim cigarete. Dakle, čvrsta odluka :)

kod mene je problem što ja jedan porok menjam drugim.. :lol:
ostavim cigarete- počnem da preterujem sa kafom..
prestanem da pijem kafu- počnem da svakodnevno jedem čips..
batalim čips- prebacim se na energetska pića..
i tako jbbg, sad mogu jedino opet da se vratim na cigarete.. :lol:

Na cigarete nikako. Kad si već uspela da ih ostaviš ni slučajno.

Moj muž ne puši već skoro 14 god. Dva puta je bio u iskušenju i ja sam se izborila da to ne radi.
Ne mora niko da mi kaže da to ne valja i da je veliko zlo, ali ja prosto ne mogu. Zato, bodrim one koji su ostavili da se tome ne vraćaju.

Poslednja izmena:
ja sam prestala pre 5 i po godina i sasvim sam ok, mislim da nikada više neću zapaliti cigaretu.. došla sam u fazu da mi se to gadi.. a tukla sam nekad i po dve pakle dnevno.. :neutral:

moj je najveći problem što ja ni u čemu nemam mere, čega god da se dohvatim to ode u preterivanje.. :lol:

- - - - - - - - - -

Hehe... najlakše je jedan porok zameniti drugim.:lol::zag:

pa da, za to sam majstor.. :lol:

Na cigarete nikako. Kad si već uspela da ih ostaviš ni slučajno.

Moj muž ne puši već skoro 14 god. Dva puta je bio u iskušenju i ja sam se izborila da to ne radi.
Ne mora niko da mi kaže da to ne valja i da je veliko zlo, ali ja prosto ne mogu. Zato, bodrim one koji su ostavili da se tome ne vraćaju.

Apsolutno....nikada više robovanje nikotinu :ok:
Ostavio sam ih pre 8 ili 9 godina i jedina "krizna" situacija mi je bila možda na nekih 6 meseci od prestanka...a za tih 8 godina kroz svakakav haos u životu sam prošao i na cigaretu pomislio nisam. Mislim da sam taj porok zauvek ostavio iza sebe,hvala Bogu. Ostale samo slike iz mladosti :lol:

- - - - - - - - - -

ja sam prestala pre 5 i po godina i sasvim sam ok, mislim da nikada više neću zapaliti cigaretu.. došla sam u fazu da mi se to gadi.. a tukla sam nekad i po dve pakle dnevno.. :neutral:

moj je najveći problem što ja ni u čemu nemam mere, čega god da se dohvatim to ode u preterivanje.. :lol:

- - - - - - - - - -

pa da, za to sam majstor.. :lol:

Baš tako, to je ta faza. Sada sam već zilot...teram ljude napolje(na terasu) sa cigaretom. A ranije se nisam video od dima :lol:

Heroina, fortes moj veliki naklon :)

To je velika stvar u životu. Verujem da ću i ja samo moram u svojoj glavi to da raščistim. Mnogih sam se navika odvikla i znam da ću i ove.

- - - - - - - - - -

Evo citam vas, bodrite se vi medjusobno, al ja kafa i cigara smo fatalno opsesivno vezane i nikada se necemo rastati :D

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока

Pa meni je kafa i cigareta jedini porok. Mislim da dobra volja i želja to može da reši.

Baš tako, to je ta faza. Sada sam već zilot...teram ljude napolje(na terasu) sa cigaretom. A ranije se nisam video od dima :lol:

ja sam dosta tolerantna prema pušačima, čak i u kući kod mene može da se zapali iako niko u kući nije pušač, ali isključivo u dnevnoj sobi i uz otvorene prozore..
a i ne smeta mi preterano da budem u društvu pušača, jedino ako nije toliko preterano da me peku oči od dima.. :lol:

ja sam dosta tolerantna prema pušačima, čak i u kući kod mene može da se zapali iako niko u kući nije pušač, ali isključivo u dnevnoj sobi i uz otvorene prozore..
a i ne smeta mi preterano da budem u društvu pušača, jedino ako nije toliko preterano da me peku oči od dima.. :lol:

E ja sam tolerantna kad odem kod ne pušača. Imam puno prijatelja koji nisu nikada bili pušači. Nikad ne ponesem cigarete i ako mi uvek stave pepeljaru jer znaju. Prosto ne želim da ih trujem jer im u kući miriše na sve lepo.

- - - - - - - - - -

kod mene niko nikada nije ni jednu cigaretu upalio

sve tream na terasu, bilo zima ili leto :rtfm:

Ti si proko ko moj kolega sa posla kad je pozvao sve nas na useljenje. Da ne preteram bilo nas jedno 40. Ko je hteo da puši nek izađe napolje.
Ja tako nešto ne branim i ako se se trudim da u svojoj kući pušim u određenom prostoru. Kad je slava pepeljara stoji na stolu, jedan dan brate svi izdržimo, to mislim na svog dragog i decu, meni ne smeta.

Heroina, fortes moj veliki naklon :)

To je velika stvar u životu. Verujem da ću i ja samo moram u svojoj glavi to da raščistim. Mnogih sam se navika odvikla i znam da ću i ove.

- - - - - - - - - -

Pa meni je kafa i cigareta jedini porok. Mislim da dobra volja i želja to može da reši.

I dobro je sto je jedini, imam drugove, nedobog nikome, raspadaju se od droge. Al to su stvarno razlicite stvari, dobro, i cigare i kafa su teski poroci, ali ti ne uniste mozak i telo da budes ljustura.
Moze sigurno nekako, znam tolko njih da decenijama ne puse.. moja tetka je imala foru da sama sebi skracuje cigare, sat cu na svaki sat, na tri sata, samo jednu uz kafu i ostavila :mrgreen:

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока

nema ne čemu, večeras stiže druga flaša.. :mrgreen:

ja sam bila prestala da pijem kafu i izdržala dobre 2 i po godine.. a sad opet pijem po 3-4 dnevno, plus u proseku svakog dana po jedno energetsko piće.. i počinje nešto srce da me zeza.. :neutral:

Meni se jednom ubrzalo srce od Guarane, jeste da sam cepio 3 odjednom ali šta sad... Već sam se bio oprostio od života, skupio se u krevetu i razmišljao ko bi najviše plakao za mnom i tu vitlam ljude po glavi koje znam and one thing led to another, zaključim da sam okružen imbecilima, spokojno zaspim i probudim se kao da ništa nije bilo. :mrgreen:

I da, od tad nisam uzeo ni gutljaj bilo kog energetskog pića.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back