gost 413453
Buduća legenda
- Poruka
- 25.500
Bodri, putujes po proslosti?>..ako,ako.![]()
hejo Blekstare
ko putuje po proslosti
al se meni spaa-aava..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bodri, putujes po proslosti?>..ako,ako.![]()
a lik u spotu skakuce ko jamiroquai...jarcevi oba,eto.
pa,bodrijar sa onom pesmom od Mort.a lik u spotu skakuce ko jamiroquai...jarcevi oba,eto.
![]()
ustala sam pre 3 sata 
ju vana nou vac nju?...hao,boze...imas bioritam "da te pitam".mada,nisam ni ja bolji,malo se popravljam.
da,pitala si me bila ranije...Jeste, ona plava zena, govori i preporucuje lepe stvari.ju vana nou vac nju?...
pa,bodrijar sa onom pesmom od Mort.a lik u spotu skakuce ko jamiroquai...jarcevi oba,eto.
![]()

Tu sam Dia.![]()
![]()

kalendarski,pocelo je prolece, ali to se oseca nekako prvo iznutra, zahvaljujuci jednoj divnoj kombinaciji planeta koje se harmonizuju nekako bas ove godine, i to bas od ove prolecne ravnodnevnice. nemalu ulogu imao je Pun mesec 21.marta, koji je, sto je divno cudo, treci ili cetvrti put, ne znam tacno, na - nultom stepenu zodijaka! sta to znaci: kec bi bio ono- self, identitet izgradjene licnosti. a nula - pa to je nesto sto na neki nacin prethodi identitetu: uverenja, premisli, predrasude, ocekivanja, snovi....primordijalna masa neceg radjajuceg. ako se desilo da je pun mesec vec toliko puta ove godine bio na nultom stepenu, to znaci - sukcesivan preporod nase licnosti ove godine...
odbacujemo staro,otvaramo se za novo. jos od juce, recimo, moglo se desiti, (i dalje ce se desavati) sledece: uhvaticemo sebe da smo nesvesno uradili ono sto (nikad) nismo ranije, i tog postati svesni naknadno, sa radosnom pomisli :eto.pa nista mi nije falilo.
otkrili smo nesto novo, presli smo liniju teske, opterecujuce, suvisne samokritike koju smo sami sebi dugo zacrtavali. dobra energija pozvala nas je tome. da li je pocetak proleca uzrok, ili planete, to samo kosmos pouzdano zna.
ali, sada i mi to spoznajemo kroz licno iskustvo i pocinjemo u to da veruiemo. da nam je sve moguce. narocito mogu biti frapirane osobe kojima je mesec u devici (cini mi se da si to ti?), u sazvezdju gde je mesec cudan paranoid, stalno se pita sta moze poci nakrivo, pa onda razvija filmove u glavi, "pa sta ako bude ovako,pa joj,naopako,i sve tako..",to,mora se priznati, zaista opterecuje. Ovaj skorasnji put mesec prebrodice svojom cari ove i ovakve sumnje. Novo iskustvo bice prosto upecatljivije i dusi verovatnije od svake premisli. Na koji nacin se to desava?
Najznacajnije su jel, Sunce i mesec. Eo,ovako: Sunce je uslo u sazvezdje Ovna. Prvi znak zodijaka. Fakticki, sad je - pravi pocetak `nove` godine.
I to sve iz nultog stepena meseca - zdravog pocetka za sve. Stara osecanja prebiramo i odbacujemo kao stare kruske, ali odmeravamo i nova, poklanjajuci im paznju, a cesto i nesvesnu akciju, koja se ispostavi osvezavajucom i preporodjujucom. Vestine nam otkrivaju svoj smisao,i ishod na zdravom temelju.
Ovaj astroloski kvadrat figurativno predstavlja plocu, odnosno temelj za novi rast, onaj pomenut na pocetku pasusa.
Jer nismo teroristi. Ovo ce biti ne razarajuca, vec narastajuce (samo)-negujuca energija.

zaceljujemo te ranjene delove ega koji su tad pokazivali agresivnu svoju prirodu, a trebalo je pokazati razumevanje - i za sebe i za druge.
Ovo je prvenstveno jedna muska karta,karta Marsove energije koja otkriva zastarelost dosadasnje motivacije koja ne izlazi iz srca, a sada zadire u samu sustinu preporadjajuce prirode kosmosa,koji je u stanju da iz neceg mrtvog kao Feniks podigne i podrzi novi zivot. Eto, srecno svima, sad cu stati.
pa lepo nam se pise vidimDixy, pa,naravno.nemam ja nerava za te koje pominjes. volim kad neko otvori sustinu ko na dlanu,samo zato sto je otvorio dlan. ona samo padne na isti, pa se lepo vidi,uoci,prepozna
Uglavnom,imamo sve lepe vesti.kalendarski,pocelo je prolece, ali to se oseca nekako prvo iznutra, zahvaljujuci jednoj divnoj kombinaciji planeta koje se harmonizuju nekako bas ove godine, i to bas od ove prolecne ravnodnevnice. nemalu ulogu imao je Pun mesec 21.marta, koji je, sto je divno cudo, treci ili cetvrti put, ne znam tacno, na - nultom stepenu zodijaka! sta to znaci: kec bi bio ono- self, identitet izgradjene licnosti. a nula - pa to je nesto sto na neki nacin prethodi identitetu: uverenja, premisli, predrasude, ocekivanja, snovi....primordijalna masa neceg radjajuceg. ako se desilo da je pun mesec vec toliko puta ove godine bio na nultom stepenu, to znaci - sukcesivan preporod nase licnosti ove godine...
odbacujemo staro,otvaramo se za novo. jos od juce, recimo, moglo se desiti, (i dalje ce se desavati) sledece: uhvaticemo sebe da smo nesvesno uradili ono sto (nikad) nismo ranije, i tog postati svesni naknadno, sa radosnom pomisli :eto.pa nista mi nije falilo.
otkrili smo nesto novo, presli smo liniju teske, opterecujuce, suvisne samokritike koju smo sami sebi dugo zacrtavali. dobra energija pozvala nas je tome. da li je pocetak proleca uzrok, ili planete, to samo kosmos pouzdano zna.
ali, sada i mi to spoznajemo kroz licno iskustvo i pocinjemo u to da veruiemo. da nam je sve moguce. narocito mogu biti frapirane osobe kojima je mesec u devici (cini mi se da si to ti?), u sazvezdju gde je mesec cudan paranoid, stalno se pita sta moze poci nakrivo, pa onda razvija filmove u glavi, "pa sta ako bude ovako,pa joj,naopako,i sve tako..",to,mora se priznati, zaista opterecuje. Ovaj skorasnji put mesec prebrodice svojom cari ove i ovakve sumnje. Novo iskustvo bice prosto upecatljivije i dusi verovatnije od svake premisli. Na koji nacin se to desava?
Ajde da vidimo gde su te planete koje sad ovako deluju.Najznacajnije su jel, Sunce i mesec. Eo,ovako: Sunce je uslo u sazvezdje Ovna. Prvi znak zodijaka. Fakticki, sad je - pravi pocetak `nove` godine.
Za sve koji pamte ljude Ovnove kao drcne, bezobrazne im ponekad, svadjalice, smetnju im na putu- malo se ogresuju o prirodu naseg divnog zodijackog ovna. Prvobitna dusa, prvi stvoren u kuci zodijaka, nadahnut suncem kao svojom prirodnom planetom (zvezdom,takorec,izvorom zivota), on sluzi da zapravo nezno,ali odlucno,stabilno i snazno - podupre zivot u njegovom daljem nastojanju. Mozda vec sada osecate tu njegovu energiju u sebi, kao kakav vatreni stub iznutra na kog se mozete osloniti, koji vas ne pece, vec vam prija, zagreva vas iznutra, podrzava vas kakvi god da ste trenutno...sugerisuci da i vas bog gleda,da vas voli i da mu nikako ne mozete smetati, jer vas je sve stvorio za radost i dar... Stvar je u tome sto se trenutno u ovnu, pored Sunca, nalazi i asteroid Hiron.
Ovo je cuvena mitoloska figura, a u astrologiji oznacava - bolnu tacku. Zovu ga jos i "Ranjeni iscelitelj". Cemu on takav sluzi? Samo mu ime kaze: priznavanjem prvo sebi onoga sto nas najvise boli - dolazimo do isceljenja toga... Isceliti=postati ponovo ceo, ali u novom obliku. I tu Ovan, jos sa Suncem u sebi, dobija pravu ulogu: u potpunosti potpomaze ovo iscelenje, stvarajuci nam novi ego (znamo da su Ovnovi tu najjaci)...Ovaj ego nam je sad pravi, i sluzi nam na korist i otkrice novoga.
Ali, da sve ovo ne bi otislo ne znam gde, tj. kako bi ovaj novi, drazi i prirodniji nam ego postigao stabilnost da ne odluta nosen vatrom Ovna, sluzi nam druga planeta - Mesec, koja se nalazi prekoputa Ovna - u Vagi. U Vagi se povlaci crta, ravnoteza, balans izmedju novih i starih osecanja. Tas blago prelazi na nova osecanja, ali se odmereno vagaju stara, i oseca se divna,tekuca harmonija istih.I to sve iz nultog stepena meseca - zdravog pocetka za sve. Stara osecanja prebiramo i odbacujemo kao stare kruske, ali odmeravamo i nova, poklanjajuci im paznju, a cesto i nesvesnu akciju, koja se ispostavi osvezavajucom i preporodjujucom. Vestine nam otkrivaju svoj smisao,i ishod na zdravom temelju.
Kad smo kod temelja, vazno je pomenuti druge dve vazne planete koje sa Mesecom i Suncem cine tzv.kvadrat, nepovoljnu kombinaciju inace, ali ovde intrigirajucu i spremnu da nas pokrene na akciju, makar ona bila tek mentalnog tipa, ali i to je pocetak. Rec je o Veneri i Marsu. Venera se nalazi u Vodoliji - univerzalna, pomalo sanovita, neodredjena, ali kao hladan dah - sveza i nova ljubav i prijemcivost, a Mars je u Biku - nije mu tu bas najbolje mesto, ali Mars se tu koprca da dograbi sav total culnog sveta, da oseti prirodu takorec. Kad ce,ako ne od samog starta proleca.Kvadrat Marsa i Venere uvek izrazava neku napetost, ali sada - i ovde - imamo sustinski i sudbinski susret medju polovima. Kao da su obe sile, i muska i zenska, stavljene pred isti zadatak; zajednickog radjanja novog pogleda na svet, i gledaju da se sto vise po tome medjusobno kompletiraju. Od vajkada, ovo je znano kao najzdravija trka za zajednicki cilj.
Ovaj astroloski kvadrat figurativno predstavlja plocu, odnosno temelj za novi rast, onaj pomenut na pocetku pasusa.
![]()
Merkur trenutno zbunjuje, takodje, retrogradno siba duz okeanske bezobalnosti sazvezdja Riba. Mali klikeras nizeg ranga i umstveni secikesa, brzo potrcko starogrckih bogova Merkur nacisto je pogubljen u oluji bozanskih poruka i kosmickih energija koje sada vitlaju duz okeanskih Riba, pa nam se cini da smo trenutno bombardovani raznim informacijama - cak i onih iz Akasha riznice, te ne znamo sta bi nam pre valjalo uciniti, a da budemo time zadovoljni (iako se otvaraju mnoge mogucnosti zadovoljstva). Uskoro ce se i to popraviti, do sredine aprila... Dugo vec Merkur tako sparta u Ribama, te ne cudi da neki ljudi dobijaju cak i flesheve - iz proslih zivota, ili spojnice koje vode do nekakve kosmicke perspektive na njihov zivot dotad strogo omedjen, ogranicen pravilima, ubedjenjima, nekom vrstom limita...Ali, desice se svakom njegovo individualno prevazilazenje tih limita, skoro bombicasto, ako ne i bombasticno oslobodjenje sve zive energije koja buja u njemu. Neka samo ne bude zrtava vaseg bomb-oslobodjenja.Jer nismo teroristi. Ovo ce biti ne razarajuca, vec narastajuce (samo)-negujuca energija.
Sanja Cirkovic izvukla je jos dve karte, da vidi spektar naseg razvitka na fonu kosmickog - akasha- preporoda i rasta. Te dve karte su:
1. `Pisarnica` ..... na karti vidimo enterijer pastelnih boja, gde bradati starci sede i zapisuju svitke. Mnogo svitaka je prosuto po podu, iza njih. Oni sami, i njihov sto, blizu su prozora, kroz koji dopire jarka svetlost....Poruka je: mnogo toga je ispisano, mnogo toga je u nama, mnogo toga smo vec proziveli, ali ostaje jos mnogo toga novoga da napisemo, rad jos nije gotov. Svici koje imamo na podu su nase utemeljene vestine.One nam mogu,ali i ne moraju pomoci u onom novom sto dolazi - simboliziranom u nadirucoj svetlosti kroz prozor, koja senci i obasjava sobu mudraca. Izbor je u svakom trenutku nov,svez i uvek samo - vas.
2. `Isceljivanje iz proslosti` .... na karti je sladak rumeni leptir koji odmara na jarko-zutom cvetu, siroko otvorenom kao dlan, u mrljavoj pozadini svezelene,pretpostavlja se, Prirode.....Poruka je: ranjeni deo ega ostavljamo za sobom - da se isceli. Kad se suze dobro isplacu, i tuge jako odtuguju, znajmo da nismo tada manje snazni,ni manje vredni, vec smo - naprotiv, tada jaci nego ikad kad smo mislili da jesmo.zaceljujemo te ranjene delove ega koji su tad pokazivali agresivnu svoju prirodu, a trebalo je pokazati razumevanje - i za sebe i za druge.
Ovo je prvenstveno jedna muska karta,karta Marsove energije koja otkriva zastarelost dosadasnje motivacije koja ne izlazi iz srca, a sada zadire u samu sustinu preporadjajuce prirode kosmosa,koji je u stanju da iz neceg mrtvog kao Feniks podigne i podrzi novi zivot. Eto, srecno svima, sad cu stati.
![]()
totalno ludo.: licno ne dozivljavam neke tehnicke probleme, ta prica oko merkura mi nekako deluje vise kao ljudski faktor. kad se pobrljavi.iskreno se nadam.totalno ludo.: licno ne dozivljavam neke tehnicke probleme, ta prica oko merkura mi nekako deluje vise kao ljudski faktor. kad se pobrljavi.
malo mi tesko pada da ovde prenosim sve sto cujem, ali pomislih da je korisno, pa rekoh,hajde...mislim da je receno dovoljno.vise mi lezi da slusam, a najvise,da prozivim bez uporedjivanja.
venera se kupa u vodolijinom krcagu:
eh....
ehhhhhhhhhh Blekstare cime sam ja ovo zasluzila![]()
treba mi tetka hitno da je pitam
bukvalno se drzim za glavu i buljim u svoj Keltski Krst slomljene volje za zivotom

cuvaj se onih koji uvek tacno znaju sve sta hoce,obicno to i dobiju,i nisu zadovoljni. narocito se cuvaj toga da takvog nekog prepoznas u sebi.
znam da nema coveka koji makar malo nema neke volje za zivotom. traziti pasivu,bezvoljnost,insistirati na tome,na kraju ces to i dobiti...i gle cuda,neces biti zadovoljna.
rekao bih ti sta,kad bih tacno znao...mogu nagadjati. mlada leta smo ti vec stiklirali,dakle,mozda,a verovatno je to to - placas suvise danak svom neiskustvu.
ne bih tacno zeleo da znam koja vrsta kontra-iskustva uspostavlja balans na toj vagi, ali mi se sve to cini kao cuveni takozvani `kontra-prc`.
znadem i blekere i blekerke, kojekavijeh storija i jada sam naslusao od njih, ne smeta, cak i kad su bivali na ivici blavorisanja. sve se slozilo da su se zatekli u nekoj novoj zori.
stoga izbegavam da se izjasnim da li mi te price deluju kao klasicne pozerske iz domena ponudjenog, jer sam,kazem,svedok pa donekle i akter promena zivota doticnih.![]()
takodje,ne znam ekstravaganto mnogo o tome,ali po tarotima i tim stvarima, keltski mac zaboden u zemlju, koji tako tvori krst, oznacava najdublja,najkorenitija uverenja,vezana za religiju,cast,moral...
ergo,ako su ti uverenja slomljena volja za zivotom, ne mozes izgubiti nista - sem uverenja.![]()
iskreno se nadam. totalno ludo.: licno ne dozivljavam neke tehnicke probleme, ta prica oko merkura mi nekako deluje vise kao ljudski faktor. kad se pobrljavi.
malo mi tesko pada da ovde prenosim sve sto cujem, ali pomislih da je korisno, pa rekoh,hajde...mislim da je receno dovoljno. vise mi lezi da slusam, a najvise,da prozivim bez uporedjivanja.
venera se kupa u vodolijinom krcagu:
, ili ga ja još uvek ne vidim.Meni delimično jeste korisno.
Nekako ono prvo što si napisao kao da se odnosi skoro na sve sve što mi se dešava u poslednje vreme.
Žestoka turbulencija, mada kod mene je to nekako normalno, paničim i na kraju sve ispadne ok.
Ali i dalje ostaju neke nejasnoće, neki osećaj da stvari nisu onakve kakve se prikazuju, već da postoji nešto skriveno, nedorečeno............
Mogućnost prevare....ili pokušaja prevare, ne umem da objasnim..................
Verovatno uticaj onog što sam pročitala i dešavanja
Ispisah ja čitav roman, a i dalje nema odgovora, ili ga ja još uvek ne vidim.
ja pokusavam da prebolim ono sto mi je Tarot rekao i da nadjem drugi odgovor na ono sto znam da je rekao jer necu da verujem u ono sto je rekao
sta sam ja upravo rekla

Ola, Dia.
Da, veruješ svom tarotu, ali da ne želiš da prihvatiš odgovor.
i sad kreće bežanija.
Mada, ja sam sam ti sad u nekom posebnom stanju, previše informacija za kratko vreme, a meni treba malo više vremena da mi se sve to iskristališe.da postane jasnije i tek onda mogu znati sledeći korak
znaci sebe da se cuvam, kako god ja spolja izgledala verovao ili ne, ja u dubini svojoj, savrseno i precizno znam sta zelim
a ovo si u pravu sto sam boldovala..

pogotovu ako znati sta zeleti znaci zapravo elegantno bezanje od problema,ili prilike da se uveris kako ti stvari zaista (dobro) stoje u zivotu...premda,to je mac sa dve ostrice,i valja se iskoristiti kako valja.heh,2x`valja`
eto prave uloge keltskog maca...![]()

Meni delimično jeste korisno.
Nekako ono prvo što si napisao kao da se odnosi skoro na sve sve što mi se dešava u poslednje vreme.
Žestoka turbulencija, mada kod mene je to nekako normalno, paničim i na kraju sve ispadne ok.
Ali i dalje ostaju neke nejasnoće, neki osećaj da stvari nisu onakve kakve se prikazuju, već da postoji nešto skriveno, nedorečeno............
Mogućnost prevare....ili pokušaja prevare, ne umem da objasnim..................
Verovatno uticaj onog što sam pročitala i dešavanja
Ispisah ja čitav roman, a i dalje nema odgovora, ili ga ja još uvek ne vidim.

ne znaci daleko bilo da znaci, ali ja bezim i to nikako elegantno nego veoma zustro i promisljeno tako da bas svaki najmanji problem zaobidjem, nedajmiliboze iskustvo, kome jos trebaju iskustva, samo da se jos vise slomim jel tako!!!
am, keltski krst Tarot otvaranje keltski krst..![]()
jedna karta koja opisuje tu vestinu, mislim da je prva od one tri, `Vanesa`,tako je...opis zenske,hmmmm,vestine izbegavanja onog sto je nepovoljno za nas.
prvo strada um,pa telo, svasta moze da se desi, mislim,da se zamisliti,kad je neko kontraski jurodiv, taj zna da ispadne cak i sa bozijeg dlana,da ljosne kao jaje.necemo to.ok je i to.tacno je bilo u prethodnom mom,khm,romanu..jelte...jedna karta koja opisuje tu vestinu, mislim da je prva od one tri, `Vanesa`,tako je...opis zenske,hmmmm,vestine izbegavanja onog sto je nepovoljno za nas.
ipak,vodi racuna: sve to se desava radi prihvatanja onog u cemu se kristalise neki smisao i neko otvaranje zivota za nas. ako toga nema - ako se i od toga bezi - vracamo se na pocetak vecitog otezavanja sebi. no, znaj da bozija milost ne dopusta da ucinimo sebi krajnje zlo na takav nacin,dace nam uvek i puta i odmora, ali ne cikati vazdan sudbinu konstantnim dobijanjem na metaforickoj i pseudo-metafizickoj tezini takvog naseg pregalastva sto se sustinski svodi samo na uzmicanje i bezanje. prvo strada um,pa telo, svasta moze da se desi,mislim,da se zamisliti,kad je neko kontraski jurodiv, taj zna da ispadne cak i sa bozijeg dlana,da ljosne kao jaja.necemo to.

nekako to svi osecaju, na svoj nacin,vidi se na licima ljudi...ali samo lagano..docice to na svoje .
nego, nisi obavestena,sudeci po dixy,izgleda da sam ja jedini koji ovde pise..khm..`romane`.