Kafana Kod Lude Metalke

Vasi omiljeni podzar(ovi) metala?

• Heavy metal

glasova: 3 25,0%
  • Thrash metal

glasova: 1 8,3%
  • Glam metal

glasova: 0 0,0%
  • Folk metal

• Progressive metal

glasova: 2 16,7%
  • Industrial metal

• Doom metal

• Death metal

• Black metal

• Gothic metal

• Speed metal

• Viking metal

• Ukupno glasova
    12
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:( :heart:
nem pojma svakako mi se ovakvi snovi, nadam se, ne ostvaruju :hahaha:

bio si kod mene, i ja sam ti kuvala caj. a tebi je bilo jako lose, morala sam da te odrzavam pri svesti i stalno nesto pricam, jer ako bi pao, pao bi u komu.
i ja ti tu nesto pricam i pricam i teram te da pricas, i teram te da mi citas knjigu ( :hahaha: )
i naidje tetka, ja odem pogledam kroz spijunku eto nje s necim u ruci. i dodjem do tebe: kako je dosla?
ti kao ne znam, ja reko ali ne zna gde zivim
i dodjem i otvorim joj
i ona gleda sve nesto naokolo onako izgubljen pogled.
i ja tu zaboravim da te zapricavam.
i tetka pusti nekog slepog misa meni u stan. i ja pocnem da vristim. i nista leti mi slepi mis po kuhinji i sobi.
i skroz zaboravim na tebe, a tebi glava pada za stolom. i kuvam tu tetki kafu. a ona i dalje stoji i ne znam gde gleda. nosi nesto dugacko skroz preko ruku ne vide joj se sake. ja skocim i povucem to postane mi cudno. a njoj ruke krvave. skoro do laktova. i samo se oboje nadjete na podu pali.

ja vas prenesem na kauc. a onaj slepi mis mi stoji na ramenu. i pitam slepog misa sta da radim, i on mi govori, i ja vas ozivim nekako.
:sad2:
kakav san!!!e kuku meni
ja oduvek govorim da je slepi miš simpatično stvorenje
i korisno - jede bube i oživljava u snovima:heart:
očigledno je imao pozitivnu ulogu

e ove Nemce mnogo volim

Kinezi smatraju slepog miša dobrim predznakom
evo jedan njihov amulet od opsidijana (vulkanskog stakla) sa njim

Beautiful-Handwork-Natural-Obsidian-Carved-Chinese-Lucky-Bat-Amulet-Pendant-Free-Necklace-Fine-Fashion-Jewelry.jpg

- - - - - - - - - -

vidi ovaj kako je lep
s-l300.jpg

A evo na drugom kraju sveta Maje takođe poštuju slepog miša

bat-mayan.jpg

Slepi miš je još jedan u nizu moćnih Majanskih simbola koji se tradicionalno povezuje sa podzemnim svetom, ali i zaštitom od neprijatelja. Kao i većina ranije pomenutih simbola, i slepi miš se često pogrešno tumači samo kao vesnik smrti, jer njegova snaga zapravo leži u činjenici da je smrt zapravo sinonim za odbacivanje nekih starih, duboko ukorenjenih obrazaca ponašanja, a sve u cilju privlačenja novih okolnosti, novih ljudi, novih situacija koje, ma koliko neizvesne, u potpunosti mogu transformisati naš život

U bogatoj tradiciji naroda Maja, slepi miš je bio poznat pod nazivom Camazotz (ili jednostavno zotz) i bio je povezan sa božanstvom koje je imalo zadatak da testira ljudske duše pomoću ogromnog mača. Odatle i potiče ona negativna strana priče o ovom stvorenju koja nosi simboliku tame, nasilja i žrtvovanja. Ali, ovo nije bilo od presudne važnosti za Maje. Uostalom, slepi miš je imao svoje carstvo – Xibalbu, koju slobodno možemo poistovetiti sa našom verzijom pakla. Od njega se, dakle, i očekivalo da bude nemilosrdan. Uostalom, ne treba zaboraviti da je upravo slepi miš imao moć da uništi neprijatelje i da čuva ljude od zla.

Čak i čuvena sveta knjiga Maja, Popol Vuh, koja sadrži priče i dnevne mitove o stvaranju neba, zemlje i čoveka, pominje “čudovišta” u obliku slepih miševa koje su, tokom suđenja u podzemnom svetu, pronašli herojski blizanci Hunahpu i Xbalanque. Naime, nakon što je njihov otac nastradao u igri protiv vladara podzemnog sveta, blizanci su odlučili da pobegnu iz podzemlja tako što su se sakrili u svojim duvaljkama, čekajući svitanje dana. Međutim, kako je podzemno carstvo mesto gde su slepi miševi na svom terenu, blizanci se uskoro sreću sa pomenutim “čudovištima”, a Hanahpu pritom čini grešku koja će ga (u bukvalnom smislu te reči!) koštati života – izviruje iz duvaljke, što je delovalo kao poziv za odrubljivanje glave od strane Camazotza lično! Očajan, Xbalanque poziva u pomoć sve šumske životinje da mu donesu hranu i pomognu da preživi. Tako se pred blizancem uskoro nađe i tikva, a on se doseti da je izrezbari i od nje napravi novu glavu za svog brata! Verovali ili ne, ovaj potez je urodio plodom, braća uspevaju da nađu put iz podzemlja i da pritom pobede ne samo Camazotza već i sve druge gospodare tog mračnog sveta!

Iz svega navedenog lako je zaključiti da je slepi miš moćan simbol koji poziva da preispitamo svoje ciljeve, zavirimo u one najmračnije ulice našeg Unutrašnjeg ali i svega onoga što nas okružuje, poradimo na svojim egoističnim stavovima i transformišemo se u osobu koja je u svakom momentu apsolutno svesna svog postojanja. Ovo svakako nije lak posao, ali promena koja može uslediti bi trebala biti dovoljna motivacija svakom od nas, zar ne?

- - - - - - - - - -

Lepa slika Agi, ova gornja.

:zag:

lepa:cmok2:

bas su slatki, meni uvek bili, i nikad ih se nisam plasila dok nisu ljudi poceli da mi se deru: to ti se uvuce u kosu i zakolje te :eek:
slepi mis sladak u koju kosu da mi se uvuce imam tri dlake na glavi :eek:

- - - - - - - - - -

A evo na drugom kraju sveta Maje takođe poštuju slepog miša

bat-mayan.jpg

Slepi miš je još jedan u nizu moćnih Majanskih simbola koji se tradicionalno povezuje sa podzemnim svetom, ali i zaštitom od neprijatelja. Kao i većina ranije pomenutih simbola, i slepi miš se često pogrešno tumači samo kao vesnik smrti, jer njegova snaga zapravo leži u činjenici da je smrt zapravo sinonim za odbacivanje nekih starih, duboko ukorenjenih obrazaca ponašanja, a sve u cilju privlačenja novih okolnosti, novih ljudi, novih situacija koje, ma koliko neizvesne, u potpunosti mogu transformisati naš život

U bogatoj tradiciji naroda Maja, slepi miš je bio poznat pod nazivom Camazotz (ili jednostavno zotz) i bio je povezan sa božanstvom koje je imalo zadatak da testira ljudske duše pomoću ogromnog mača. Odatle i potiče ona negativna strana priče o ovom stvorenju koja nosi simboliku tame, nasilja i žrtvovanja. Ali, ovo nije bilo od presudne važnosti za Maje. Uostalom, slepi miš je imao svoje carstvo – Xibalbu, koju slobodno možemo poistovetiti sa našom verzijom pakla. Od njega se, dakle, i očekivalo da bude nemilosrdan. Uostalom, ne treba zaboraviti da je upravo slepi miš imao moć da uništi neprijatelje i da čuva ljude od zla.

Čak i čuvena sveta knjiga Maja, Popol Vuh, koja sadrži priče i dnevne mitove o stvaranju neba, zemlje i čoveka, pominje “čudovišta” u obliku slepih miševa koje su, tokom suđenja u podzemnom svetu, pronašli herojski blizanci Hunahpu i Xbalanque. Naime, nakon što je njihov otac nastradao u igri protiv vladara podzemnog sveta, blizanci su odlučili da pobegnu iz podzemlja tako što su se sakrili u svojim duvaljkama, čekajući svitanje dana. Međutim, kako je podzemno carstvo mesto gde su slepi miševi na svom terenu, blizanci se uskoro sreću sa pomenutim “čudovištima”, a Hanahpu pritom čini grešku koja će ga (u bukvalnom smislu te reči!) koštati života – izviruje iz duvaljke, što je delovalo kao poziv za odrubljivanje glave od strane Camazotza lično! Očajan, Xbalanque poziva u pomoć sve šumske životinje da mu donesu hranu i pomognu da preživi. Tako se pred blizancem uskoro nađe i tikva, a on se doseti da je izrezbari i od nje napravi novu glavu za svog brata! Verovali ili ne, ovaj potez je urodio plodom, braća uspevaju da nađu put iz podzemlja i da pritom pobede ne samo Camazotza već i sve druge gospodare tog mračnog sveta!

Iz svega navedenog lako je zaključiti da je slepi miš moćan simbol koji poziva da preispitamo svoje ciljeve, zavirimo u one najmračnije ulice našeg Unutrašnjeg ali i svega onoga što nas okružuje, poradimo na svojim egoističnim stavovima i transformišemo se u osobu koja je u svakom momentu apsolutno svesna svog postojanja. Ovo svakako nije lak posao, ali promena koja može uslediti bi trebala biti dovoljna motivacija svakom od nas, zar ne?

- - - - - - - - - -

lepa:cmok2:

ja se slazem s ovim!! i ima logike
ali najjace mi je sto mi stao slepi mis na rame i pitam njega sta da radim da vas ozivim i on mi govori :hahaha:
pocinju snovi sumnjivo da mi se ponasaju, pre ovog sam ono pricala sa zmijama
:hahaha:

bas su slatki, meni uvek bili, i nikad ih se nisam plasila dok nisu ljudi poceli da mi se deru: to ti se uvuce u kosu i zakolje te :eek:

ma neće on, ima prirodni sonar kojim određuje udaljenost predmeta i tako se i snalazi u mraku
jedino mogu biti opasni oni veliki južnoamerički vampiri koji sišu krv i izgledaju kao prava bića iz pakla

ovi naši su lepi i dobrodušni

:sad2: :rida:

Ljudi se plase slepih miseva zbog veza sa vampirima, narocito u filmovima.
Jedina vrsta koja se hrani krvlju zivi u juznoj ili centrlanoj Americi (nisam siguran).
Ovi nasi jedu samo insekte i voce.

I ko se normalan plasi zivotinja koja samoj sebi vrsi nuzdu na glavi? :lol:

kakvi juznoamericki o cemu vi pricate? :eek:
a da sanjala sam i vampura.
al me nije video i nist

i sanjala sam svoj posao koji stalno sanjam i koji zovem: snovni posao jer postoji samo u snu :lol:

postoji u Južnoj Americi velika vrsta slepog miša koji se hrani krvlju.
Zato su ga i prozvali vampir
mada napada mahom životinje
opasan je jer prenosi besnilo
i druge vrste prenose besnilo ali ne kod nas

- - - - - - - - - -

To je mit, nemoguće je da se zapetljaju u kosu, oni koriste sonar.
Nemoguće je da se umrse u bilo šta, a kamoli ljudsku kosu.

i to sam rekla:rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back