Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eventualno bi mogao da se ostavi jedan podforum, i da se zove književno stvaralaštvo, pa bi tu mogle da se prebace teme 'virtuelni klub...', 'nastavi priču' ili ako neko želi da sam ima svoju temu u kome bi objavljivao pesme / priče / eseje... Jer šteta je, kad neko već otvori temu sa radovima, da mu brzo padne na drugu stranu i zaboravi se.
Uglavnom, meni je sve jedno.
Inače sam ovakvu podelu videla na jednom drugom forumu (Samo sam bacila pogled! Verna sam samo vama ;) ) pa moguće da je ideja potekla odatle, ali opet je administrator trebao da uzme u obzir to da nas na ovom podforumu nema baš puno, i jeste lepo što nam je dao ovoliki prostor, ali to je mnogo vše od onog što mi u ovom trenutku možemo da iskoristimo.
:)

Pozdrav Sokolice.
Od mene, i dalje, samo pohvale.
Imam i jedno pitanje, u vezi ove novo uvedene - reputacije. Zanima me, gde mogu da pročitam, ko je prokomentarisao i kako moj post?
Hvala unapred,
Tvoja samouka

P.S. hvala i unazad:) za sav trud, koji ulažeš, da bi naš podforum ovako savršeno funkcionisao!

Prijatelji...
I ja delim vaše mišljenje u vezi sa otvaranjem novih podforuma, probaću da o tome razgovaram sa administracijom, pa da vidimo šta će ''Vrhovni sud'' :) da kaže...

@nepomenljiva, draga moja,
Sada ću i to da pitam, pa ti javljam ili ovde ili na PP kad doznam...

Cmok za sve.

U tom slučaju (sa malim zakašnjenjem, izvinjavam se) evo i pivo i kafa i cigare i laptop - sve što je neophodno za uspešan dan. :D

coffeeBeerWiFi-1.gif

P.S. Blago tebi, ti zaspiš bar uz pivo. Ja uglavnom ne mogu nikako.

Virtuelni moji prijatelji...!

Još jedna jesen je doputovala u male svemire naših života... I lažu nas kada nam govore da je to vreme umiranja i rastanaka... Svako vreme je vreme života...

Proleće i jesen, kao blizanci... Samo oni znaju koliko je teško biti prelazno doba, biti u isto vreme i snaga i krkost, i čarolija i budalaština...

U našoj glavi i srcu je sve... tu cvetamo i venemo...

I sada kreću dosadne kiše... I nisu dosadne ako doznate da one odnose sve ono gomilano u vama, pepeljasto, sivo... I volećete ih ako znate da one donose svežinu novih nadahnuća... najavu još razgranatijih proleća...

I sada odlaze ptice selice... I nije to tužno, ako znate da samo tako mogu biti one srećne... i ako znate da i mi... kao i ptice... da i one... kao i mi... uvek traže toplotu i toplinu... i, obogaćene duhom, nakon pregršta sanjanih letova, one se ipak vrate u znana, ušuškana gnezda... spokojem izatkan beskraj...

I vratiće se te ptice... te nekakve laste... i nadam se, i rode...

A Sokolica je uvek negde tu... i tamo... svuda... :)

SREĆNA VAM OVA JESEN, drage moje, dragi moji...

Dragi ljudi...!

Oprostite što anketu postavljam tek danas, ali imala sam malih nejasnoća oko tehničkih detalja (plavuša :D), no nije strašno (bitno da sam ukapirala... hehe...)

Poezija je postavljena na glasanje, za prozu se razmišljam i dalje, ali najverovatnije da će konkurs za prozu da bude pomeren za još 20-ak dana.

Glasanje je podešeno da se automatski završi 23. oktobra, mesec dana od zatvaranja konkursa.
Smatram da je dvadeset dana optimalno vreme da se ova pisanija razmotre.

Ukoliko neko (većina) smatra da bi trebalo da se i komentarišu radovi, usvaja se, radite to... i, naravno, to nema veze sa konačnim rezultatom.

Molim vas da glasanje bude maksimalno pošteno i sa poštovanjem prema učesnicima konkursa!

Hvala vam svima na saradnji.

Sokoličast pozdrav od vaše S_M. :)

I još dve stvari:

1. Nema iznošenje javnog ko je za koga glasao. Ako se komentariše, neka bude u vidu nekog kritičkog osvrta na rad, bez jasne naznake kome je član dao glas.

2. Sve propuste koje budemo napravili sada, popravićemo naredni put. Prvenstveno mislim na sebe i na organizaciju. Tako da skupljajte ideje i savete, pa ili na ovoj temi kažite, ili privatno... Otvorena sam da čujem svačije sugestije i da nađemo skoro pa srednje rešenje.
:)

И да, очекивао сам више радова а оно доста сиромашно:roll:
А награде ћеш ти уручити?:D

Nije bitan broj radova, već njihov kvalitet...

Anketa dozvoljava deset opcija, tako da je ovo bio neki ideal prispelih radova... ali, da... može i više - onda ćemo da imamo i više anketa...

Bez obrzira na brojnost, molim za poštovanje naših učesnika konkursa...

Ja ih sve toplo pozdravljam i podržavam, znam i znaju oni ko su... :)

PoZz i za tebe, Rujeviti...

Danas mi je stigao jedan predlog, a ja ga pustila malo kroz svoje ''filtere''... i evo, trebam vaše mišljenje i konsultovanje...

Da li mislite da pored teme o pravopisu i jezičkim nedoumicama treba da postoji i tema - ili čak tri teme, koje će se odnositi na fonetiku, morfologiju i sintaksu, a bavile bi se nekim jezičkim vežbama... onim, gde bi moglo malo studioznije da se uđe u jezičke probleme, dok bi Pravopis ostao kao mesto za opšte informacije (svakako neophodna i vrlo značajna tema)?

Danas mi je stigao jedan predlog, a ja ga pustila malo kroz svoje ''filtere''... i evo, trebam vaše mišljenje i konsultovanje...

Da li mislite da pored teme o pravopisu i jezičkim nedoumicama treba da postoji i tema - ili čak tri teme, koje će se odnositi na fonetiku, morfologiju i sintaksu, a bavile bi se nekim jezičkim vežbama... onim, gde bi moglo malo studioznije da se uđe u jezičke probleme, dok bi Pravopis ostao kao mesto za opšte informacije (svakako neophodna i vrlo značajna tema)?

Meni lično tolike jezičke teme posebno ne smetaju, ali me ni ne interesuju. Jedino što bi onda imalo smisla naziv PDF promijeniti u Književnost i jezik, ili, još bolje, otvoriti zaseban PDF Jezik. Mislim, kad se već otvara toliko novih PDF, zašto da ne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back